به گزارش خبرنگار شبستان، دریادار فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران با حضور در همایش علمی قایقهای تندرو در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: یکی از بخشهایی که آمریکاییها مجبور به اعتراف شده اند، پیشرفت ایران در صنایع دریایی و ساخت قایقهای تندرو است.
وی با بیان اینکه اولین نتیجه توجه به توسعه قایقهای تندرو، ایجاد بازدارندگی است، گفت: یکی از اولین بخشهایی که غربیها و بخصوص آمریکاییها نسبت به پیشرفت آن در ایران معترف هستند، همین بخش صنایع دریایی و تولید قایقهای تندرو است.
سردار فدوی وجود تهدید انرژی و تأمین امنیت تنگه هرمز را از دیگر دلایل لزوم توجه به توسعه فناوری و ساخت قایقهای تندرو دانست و تصریح کرد: این کار نیازمند توجه و تخصیص بودجه و امکانات کافی است.
وی که در آیین افتتاحیه همایش قایقهای تندرو در دانشگاه امیرکبیر سخن میگفت با اشاره به وجود تنها دانشکده قایقهای تندرو کشور در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: با توجه به این امر، مطمئنا توقع هم از این دانشگاه و دانشکده بسیار بالاست به گونهای که با بروز هر مشکلی، اولین سؤالی که پرسیده میشود این است که آیا این مشکل با اساتید و دانشجویان این دانشگاه در میان گذاشته شده است یا نه؟.
دریادار فدوی با بیان اینکه ما سالانه هزاران قایق تندرو تولید میکنیم اما ضمن تلاش برای ارتقای سطح کیفی آنها؛ گاهی اوقات و با بروز کوچکترین مشکل،سالها معطل میشویم، گفت: اصلیترین دلیل این امر عدم حضور و ارتباط مستمر بین دانشگاه با مراکز صنعتی و تولیدی ماست.
وی ضمن انتقاد از این شرایط گفت: هر چند ما هنوز توقع نداریم که تمام مشکلات ما توسط دانشگاهها حل شود اما نباید شرایط به گونهای شود که دست نیاز به سوی دیگران دراز کنیم.
وی افزود: بسیار اتفاق افتاده که مشکلی را به دانشگاههایی چون امیرکبیر، صنعتی شریف یا دانشگاه شیراز و امثال آان ارجاع دادهایم اما نتوانستهاند آن را حل کنند و ما در نهایت مجبور به خرید و تهیه آن از دیگران شده ایم.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه توجه به قایقهای تندرو به معنی استفاده از آنها به عنوان نیروی سازمانی در نیروهای مسلح نیست، همچنان که در هیچ کدام از ارتشهای جهان چنین رویه ای معمول نیست، گفت: استفاده از این قایق ها تنها به عنوان نیروی کمکی در جهت تأمین امنیت و ایجاد بازدارندگی است.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ما با دارا بودن 2700 کیلومتر مرز دریایی از 7/2 کیلومتر آن هم استفاده درست نمیکنیم، گفت: در کشورهایی که مرز دریایی دارند به تعداد خودروهایشان، قایق و بیش از پارکینگ خودرو، اسکله و پارکینگ قایق دارند.
سردار فدوی در همین رابطه گفت: در حالی که دو سوم جمعیت جهان در کنار دریاها زندگی میکنند و این مرزها نماد پیشرفت و توسعه کشورها بوده و از همین جا پیشرفتهای خود را به دنیا صادر میکنند در حالی که فقیرترین مناطق کشور ما؛ سواحل خلیج فارس و دریای عمان است.
وی با تأکید بر لزوم توجه هر چه بیشتر به بخش صنایع دریایی و قایقهای تندرو گفت: در حالی که سالانه میلیونها نفر از هموطنان ما برای بازدید و گردش به سواحل جنوبی ایران و جزیره قشم می روند اما متأسفانه با همان قایقهای مستعمل و ابتدایی قدیمی جابجا میشوند و این برای ما و بخصوص مراکز علمی و دانشگاهی که تلاشی جهت ارتقاء این شناورها نکردهایم، هم در داخل و هم در سطح بین المللی مایه تأسف و شرمندگی است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به نیازها و حمایتهای گسترده دو نیروی دریایی موجود در کشور، بخشهای دولتی و خصوصی را از دیگر مکانهای حمایتکننده از هرگونه پیشرفت و توسعه در تجهیزات دریایی و شناورها دانست و گفت: همچون سایر کشورهای دنیا ما هم باید به نقطهای برسیم که بخشهای خصوصی؛ تأمینکننده و مجری مسابقات قایقهای تندرو در کشور باشند و این با همت شما دانشگاهیان قابل تحقق و دستیابی است.
وی در ادامه با بیان اینکه هدفگذاریهای خوب و وسیعی برای توسعه نیروهای دریایی بخصوص در بخش قایقهای تندرو انجام دادهایم گفت: امیدواریم در سالهای آینده و با کمک دانشگاهها و دیگر مراکز درگیر به همه آنها جامه عمل بپوشانیم.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه ما امسال تمام تشکیلات و ساختار نیروی دریایی را به بندرعباس منتقل کرده ایم، گفت: امیدواریم کار انتقال دانشکده قایقهای تندرو این دانشگاه هم به این شهر؛ هرچه سریعتر انجام شود تا از نزدیک و در کنار سواحل دریا به توسعه فناوری ساخت قایقهای تندرو و تجهیزات دریایی کمک کنند.
وی در پایان ضمن توضیح اهمیت صنایع رنگ و پلیمر به یک دستاورد بزرگ تاریخی اشاره کرده و گفت: ما در طول جنگ تحمیلی بیش از 15000 قایق فایبرگلاس تولید کردیم که در این راه هم هر روز به فناوری ها ودستاورد های جدیدی دست پیدا میکردیم که این موضوع برای دنیا غیر قابل تصور بود.
پایان پیام/
فرمانده نیروی دریایی سپاه: ما در طول جنگ بیش از 15000 قایق تندرو فایبرگلاس تولید کردیم که ضمن دستیابی روزافزون ما به فناوریهای جدید در صنعت پلیمر؛ این اقدام برای دنیا غیر قابل تصور بود.
کد خبر 17871
نظر شما