حجتالاسلام «احسان رضایی»، معاون تعلیم و تربیت سازمان بسیج مستضعفین در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد نقش کانون های فرهنگی و هنری مساجد در تربیت نسل جوان و نوجوان، بیان کرد: از آنجایی که کانون های فرهنگی هنری مساجد در بستر و دامن مسجد هستند در سال هایی که از تاسیس آنها می گذرد هم محفوظ ماندند به خطاهایی که برخی مجموعه ها و تشکل ها به آن مبتلا شدند، نشدند و در جذب جوانان و ارائه خدمات بخصوص در حوزه های تخصصی کتاب و کتابخوانی موفق بودند و فعالیتهای چشمگیری در این سالها داشتند.
معاون تعلیم و تربیت سازمان بسیج مستضعفین افزود: همافزایی بسیج و کانونهای فرهنگی هنری مساجد نیز براساس مطالبه رهبر معظم انقلاب با جدیت پیگیری شده و بعد از این سخنان فصل جدیدی از تعامل و همافزایی میان آنها گشوده شد.
غنی سازی اوقات فراغت در ۲۵ هزار نقطه با هماهنگی کانون و بسیج
وی ادامه داد: بسیاری از فعالیت هایی که امروز در مساجد انجام می شود با هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد و هماهنگی بسیج است و نمونه بارز آن در تابستان بود که بسیج توفیق داشت که در فصل تابستان امسال در بیش از ۲۵ هزار نقطه برنامه های اوقات فراغت اجرا شد؛ همچنین بخشی از پایگاههای اوقات فراغت با هم افزایی با کانون های فرهنگی هنری برنامه های خود را پیش می بردند و توانمندی های مجموعه با یکدیگر همافزا شده و نتیجه آن در غنی سازی اوقات فراغت مطلوب بو.
معاون تعلیم و تربیت سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: یکی از زمینه های دیگر فعالیتی که در مساجد به همت کانون های فرهنگی هنری مساجد و بسیج انجام شده، موضوع قرآن و برپایی کرسی های آموزش قرآن است، طرح ملی مسجد پایگاه قرآن که امروز در مساجد کشور اجرا می شود هم از سوی بسیج مورد توجه ویژه قرار گرفت و در تربیت مربی و تحقق آن، کانون های فرهنگی هنری نقش مهم دارند و دوشادوش اهالی بسیج همراهی می کنند.
همکاری در مناسبت های ملی مذهبی
حجت الاسلام رضایی ادامه داد: بسیج و کانون های فرهنگی هنری مساجد در طی سال نیز در رویدادها و مناسبت های مختلف سال و در اجرای برنامه های مذهبی و ملی با یکدیگر همکاری تنگاتنگ دارند. رویدادهای مختلفی هم که در حوزه انقلاب اسلامی رخ می دهد ما شاهد این کنشگری ها هستیم و الحمدلله بچه های مسجد با دو نشان کانون های فرهنگی هنری مساجد و بسیج کار را در مساجد پیش می برند.
وی در مورد ارتباط و تعامل بسیج، کانون های فرهنگی هنری مساجد و هیأت امنا و ائمه جماعات، گفت: این همافزایی میان این چهار ضلع مسجد در حدقابل قبولی وجود دارد. در بسیج پایشی انجام دادیم که یکی از مقیاس های این پایش میزان هماهنگی و همافزایی و قرابت این چهار ضلع مسجد است که بالغ بر ۹۰درصد وضعیت مطلوبی را در پایگاه ها گزارش دادند و کمتر نقطه ای مسئله اختلافی و یا تفاوت دیدگاه داریم و مسائلی هم که بوده در یکی دو سال گذشته در کمتر از ۱۰ درصدی که وجود داشته به سمت حل و فصل آن حرکت کردیم؛ به حمدالله در سراسر کشور هماهنگی و همافزایی در دل مساجد وجود دارد و همین رمز توفیق مساجد است یعنی وحدت حول محور امام جماعت که به تعبیر رهبری انقلاب، مدیر طبیعی مسجد است.
هنوز ظرفیت عبادی مساجد فعال نیست
حجت الاسلام رضایی در مورد کارکردهای فراموش شده مساجد و فعالیت های این چهار رکن در این امر، تأکید کرد: اگر کارکرد اصلی مسجد را عبادت و ذکر خداوند بدانیم همین کارکرد و نقطه کانون مسجد نیاز به تقویت و پرداختن دارد. امروز در این کارکرد نیز تمام ظرفیت مساجد فعال نیست و نیاز به پرداختن دارد؛ در این حوزه نسبت به برقرای مسجد و باز بودن در مسجد از صبح تا شب باید اقدام شود تا هر زمان فردی خواست عبادت کند بتواند دسترسی به مناجات و عبادات داشته باشد. در این رابطه ضروری است تا برنامه های معنوی و پربار در مساجد اجرا شود و افرادی که در این زمینه متخصص و مجرب هستند در مساجد حضور داشته باشند، ما در این کارکرد نیز هنوز به نقطه مطلوب نرسیدیم و بسیاری از مساجدی هستند که از وجود ذیقیمت یک روحانی بهرمند نیستند و بالطبع برنامه های عبادی آنها دچار کاستی و لنگش است.
زنده شدن برخی کارکردهای مساجد با فعالیت کانونها
وی در پایان خاطرنشان کرد: در بسیج با محوریت مساجد دهها هزار قرارگاه محله اسلامی راه اندازی کردیم که از مسجد در حل مسائل محله متمرکز شده اند و ظرفیتهای مردمی برای انجام آن پای کار آمده است که مسائل محله در حوزه های مختلف فرهنگی اجتماعی و حتی امنیتی را در برمیگیرد. برخی از کارکردها مانند کارکرد فرهنگی در سالهای اخیر به صورت تخصصی انجام شده و کانون های فرهنگی هنری در دل مساجد با راه اندازی کتابخانه و عرضه کتاب های فاخر میزبان جوانان و نوجوانان هستند و این امر به فعال کردن سایر کارکردهای مسجد کمک کرده است.
نظر شما