به گزارش خبرگزاری شبستان، مسعود معینیپور، معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی در ابتدای این آئین گفت: در دفتر تبلیغات اسلامی و حوزههای علمیه تعدادی از هنرها مثل شعر و ادبیات پیشرفت چشمگیری داشته و قابل افتخار است اما هنرهای تجسمی در این موارد مغفول ماندهاست.
وی افزود: پرداختن به هنرهای تجسمی در فضای دینی کم فروغ شده اما برگزاری چنین نمایشگاههایی و سرمایهگذاری در این زمینه در نوع خود برای هنرمندان انگیزه بخشی ویژهای دارد.
معینی پور تصریح کرد: جریان ادبی کودک و نوجوان باید با جریان هنری مقاومت همراه شود تا در این زمینهها انتقال نسلی صورت پذیرد.
وی بیانکرد: هنرهای دیداری و شنیداری، همچون فیلمهای کوتاه، بلند و داستانی باید از ظرفیت مقاومت در سطح کشور و جهان برای تولید آثار خود استفادهکنند.
معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به لزوم بین المللی کردن موضوعات مقاومت، افزود: تولید آثار ادبی همچون رمان و داستان هم در زمینه نشر مقاومت اثر ویژهای دارد.
وی با تجلیل از بانوان موثر در زمینه هنرهای تجسمی تصریح کرد: نقش زنان در زمینه تولید مستند، نقاشی و هنرهای نوشتاری همچون رمان و داستانهای بلند و کوتاه بسیار قابل توجه است.
هنر مقاومت سبقه چندین ساله در شهر قم دارد
هادی گلمحمدی نقاش پیشکسوت و برگزیده قمی، در حاشیه این آئین، با اشاره به اینکه نگارستان اشراق پل واسطی میان دفتر تبلیغات اسلامی و هنرمندان شده است، اظهار کرد: هماکنون ۴۰سال است در زمینه مقاومت به خلق آثار تجسمی میپردازم.
وی با اشاره به اینکه با همه وجودم برای مقاومت نقاشی میکشم، افزود: علاوه بر اینکه سال ۶۶ در لبنان حضور داشتم و بعد با شهید نصرالله دیدار کرده ام، فلسطین را هم با تمام وجودم درک کردم.
گلمحمدی با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس در جنگ تحمیلی نیز حضور داشته است؛ تصریح کرد: هنر مقاومت سبقه چندین ساله در شهر قم دارد.
نقش آثار مردمی و حرفهای در نشر مقاومت
ابراهیم سلیمانی استاد و هنرمند پیشکسوت عکاسی نیز در حاشیه این آئین گفت: آثار مردمی و حرفهای هر کدام در جایگاه خود نقش ویژهای در خلق هنر مقاومت دارند.
وی افزود: آثار مردمی که با گوشی تلفن همراه ثبت میشوند حتی اگر فاقد اصول حرفهای باشند مهم بوده و خاصیت مستند سازی و ثبت وقایع تاریخی دارند.
سلیمانی تصریحکرد: پس از ثبت وقایع به دست مردم نوبت خبرنگارهاست تا آنچه را که میبینند با نگاه حرفهای به جهانیان نشان دهند.
عکاس پیشکسوت قمی با اشاره به اهمیت تصویر در موقعیتهای میدانی، افزود: تصاویر چون مستند هستند و عینیت دارند ابزاری برای نشان دادن کلام در گزارشهای خبری هستند.
وی با اشاره به نقش تصاویر در عملیات وعدهصادق ۲، تصریح کرد: انتشار اولین اطلاعات از یک واقعه به دست مردم در نشان دادن آن بسیار مهم است ولی در ادامه آثار هنرمندان و افراد حرفهای به ماندگار شدن تصاویر از رویدادها و ثبت لحظات ناب، بسیار کمک میکند.
زبان هنر زبان بینالمللی است
امیرعلی عموزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در حاشیه این رویداد هنری گفت: حرفی که در قالب هنر نیاید، ماندگار نیست چرا که زبان هنر زبان بینالمللی است.
وی افزود: اشکها، خطوط صورت و حالتهای چهره در نقاشیها و عکسها نیازی به ترجمه ندارند و همگی عمق فاجعه را به جهانیان نشان میدهند و همین رمز ماندگاری کلامی هست که میخواهند بگویند.
عموزاده با اشاره به اینکه زبان هنر زبان مشترک همه انسانهاست؛ تصریح کرد: آثار قلم زدهشده و رقم زده شده در این نمایشگاه علاوه بر فاخر بودن، ندای مظلومان جهان را فریاد میزنند.
وی با بیان اینکه این دست نمایشگاهها باید افزایش یابند؛ افزود: از اینکه هنرمندان پیشکسوت و جوان دفتر تبلیغات اسلامی مجددا به برگزاری چنین نمایشگاههایی اهتمام بورزند؛ استقبال میشود.
لازم به ذکر است، نمایشگاه گزیده آثار تجسمی با موضوع مقاومت و آیین رونمایی کتاب غزه در آیینه هنرمندان از ۱۷ مردادماه در نگارستان اشراق قم و نگارخانه امام خمینی(ره) اصفهان بصورت همزمان برپاست.
نظر شما