سرعت رشد علم در ایران 11برابر متوسط جهانی است

وزیر بهداشت با بیان این مطلب که سرعت رشد علمی ایران 11 برابر متوسط جهانی است، گفت: 17 سال طول می‌کشد که به اهداف ایران 1404 برسیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مرضیه وحیددستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز در دوازدهمین جشنواره "ابن سینا" ضمن تقدیر از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تهران به دلیل کسب رتبه اول پژوهشی کشور طی هشت سال متوالی گفت: امیدواریم این موفقیت ها مقدمه رسیدن به اهداف چشم انداز 1404 باشد.

 

وزیر بهداشت با بیان اینکه هم اکنون در وزارت بهداشت علم و عمل با هم همراه شده است، اظهار کرد: هدف اصلی، آموزش و پژوهش صرف نیست بلکه ارائه خدمات سلامتی به مردم است و مهم ترین هدف این وزارتخانه رسیدن به جامعه ای سالم به همراه سالم‌ترین مردم در چشم انداز 1404 است.

 

وی برخورداری آحاد مردم از سلامت و پاسخ‌گویی به نیازهای پزشکی و درمانی مردم ایران را از جمله مهم‌ترین اهداف عنوان کرد و گفت: برای رسیدن به این هدف باید از همه اهرم‌ها از جمله آموزش و پژوهش بهره بگیریم.

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: بر اساس نقشه جامع علمی کشور دانشگاه‌ها جایگاه خاص خود را در تولید علم و دانش پیدا کرده اند و انتظار آن می‌رود دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه 75 ساله خود در رتبه اول دانشگاه‌های کشور قرار بگیرد و همچون گذشته نقش تاثیر گذاری در تولید و تدوین علم  ایفا کند.

 

دستجردی با اشاره به نقشه جامع علمی کشور تصریح کرد: امروز مشخص شده است که کدام‌یک از دانشگاه‌ها باید چه تعداد مراکز پژوهشی داشته باشند و نیز چه مأموریت‌هایی را برای رسیدن به هدف نهایی که کسب رتبه اول علمی منطقه است، در پیش گیرند.

 

وی با بیان اینکه بر اساس الزامات برنامه پنجم توسعه، طی ده سال آینده باید رتبه اول علمی منطقه را کسب کنیم، تصریح کرد: با نگاه به گذشته متوجه پیشرفت های چشم گیر صورت گرفته می شویم، اما نگاه به آینده راه طولانی و سختی را برای نیل یه هدف نهایی ترسیم می کند.

 

وحیددستجردی تصریح کرد: با وجود سرعت علمی بسیار سریع ایران که 11 برابر سرعت گسترش علم نسبت به سایر کشورهای دنیا است، 17 سال طول می‌کشد که به اهداف ایران 1404 برسیم، بنابراین همچنان از برنامه پنجم توسعه عقب هستیم و این مهم نیازمند تلاش های مستمر است.

 

وی با بیان اینکه حدود 320 مرکز تحقیقاتی در کل دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور مشغول فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: در تلاشیم تا از طریق یک شبکه ارتباطی تمامی این مراکز را به هم مرتبط و فعالیت‌های پژوهشی آنها را در راستای افق 1404 هدفمند کنیم.

 

دستجردی رشد نشریات علمی را در هشت ماه گذشته قابل تحسین عنوان کرد و گفت: هم‌اکنون حدود 170 نشریه که تعداد 24 جلد از آنها در ISI‌ نمایه می‌شوند در دانشگاه‌های کشور منتشر می‌شود.

 

وی با اشاره به پیشرفت‌های صورت گرفته در زمینه داروهای بیوتکنولوژیک یادآور شد: تنها 12 کشور در دنیا قادر به ساخت این‌گونه داروها هستند که ایران هم با تولید 9 قلم از این داروها به میزان 150 میلیارد تومان صرفه‌جویی در هزینه‌ها داشته است.

 

وزیر بهداشت پیرامون تجهیزات پزشکی یادآور شد: طرح های کلانی در زمینه تجهیزات پزشکی در دست تولید هستند که امیدواریم با ارتباط دانشگاه و صنعت شاهد موفقیت‌های بیشتری در این زمینه باشیم.

 

یادآور می‌شود، دوازدهمین جشنواره ابن سینا یکشنبه (17 بهمن) در محل تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 17849

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha