آموزشگاه های رانندگی براساس تخلفات فارغ التحصیلانشان سنجیده می شوند

رییس پلیس راهور ناجا گفت: درتغییرات جدید نظام صدورگواهینامه درصد تخلفات و تصادفات آموزشگاه های رانندگی با یکدیگرسنجیده می شود و آموزشگاه هایی که بیش ازحد مجاز تصادف و تخلف داشته باشند بررسی و تجدید نظر می شوند.

به گزارش خبرنگار شبستان سردار اسکندر مومنی، رییس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه چهار عامل انسان، راه، وسیله نقلیه و سیستم امداد، نجات و درمان در کاهش تلفات و تصافات موثر هستند، گفت: متاسفانه 49 درصد از مجروحان حوادث رانندگی در هنگام انتقال به بیمارستان جان خود را از دست می دهند در حالی که این میزان در جهان 15 تا 20 درصد است.

 

وی اظهار کرد: با وجود اینکه ما در مولفه های دیگر از جمله سیستم امداد و نجات پیشرفت خوبی داشتیم ولی متاسفانه ایمنی خودروهای تولید داخل هم پای سایر مولفه ها پیش نرفته است. فقط با تغییر رفتار ترافیکی مردم و تغییر در قانون توانستیم از عدد 23 به هشت برسیم.

 

سردار مومنی با اشاره به اینکه حتی یک مورد حادثه در مورد وسایل حمل و نقل عمومی زیاد است، خاطرنشان کرد: آمار تلفات ما از 23 درصد به هشت درصد رسیده است که این میزان باید به حداقل ممکن یعنی به عدد دو و یک برسد هر چند اقدامات خوبی در این راستا صورت گرفته است.

 

تغییر نظام آموزش و صدور گواهینامه

رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به آموزشگاه های رانندگی تصریح کرد: ما سال 91 را سال تغییر در نظام آموزش و صدور گواهینامه قرار دادیم که تغییر عمده در نحوه آموزش و آزمون نهایی بخشی از این تحولات است.

 

سردار مومنی خاطرنشان کرد: در تغییر نظام آموزشی و صدور گواهینامه ما یک نظارت فرایندی داریم در این فرایند سیستم آموزشگاه موردنظر یعنی مربی، خودرو، نوع کلاس و درس آن مورد بررسی قرار می گیرد.

 

سردار مومنی، نظارت محصول محوری و خروجی را از دیگر تغییرات ایجاد شده در نظام آموزش و صدور گواهینامه خواند و افزود: در این نظام، فرد آموزش دیده از لحاظ مهارت عملی، دانش نظری و آمادگی لازم برای دریافت گواهینامه سنجیده می شود تا مشخص شود این فرد پس از اقدامات صورت گرفته و آموزش های دیده شده صلاحیت دریافت گواهینامه را دارد یا نه.

 

وی که در برنامه تهران 20 شبکه 5 صحبت می کرد، ادامه داد: بر این اساس تمامی مراحل آموزش رانندگی از سوی آموزشگاه رانندگی انجام می شود اما آزمون نهایی از سوی افسر کادر شاغل در پلیس راهور صورت می گیرد.

  

رییس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه گواهینامه مانند شناسنامه و کارت ملی یک حق عمومی که همه شهروندان باید داشته باشند نیست، اظهار کرد: برای گواهینامه باید یک فرصت برابر ایجاد شود ولی حق عمومی نیست بلکه امتیازی است که صرفاً برای افرادی که مهارت لازم، دانش نظری و آمادگی لازم برای پذیرش این مسئولیت را داشته باشد، صادر می شود.

 

وی همچنین با اشاره به آموزشگاه های موتورسیکلت یادآور شد: اقدامات نهایی در مورد آموزشگاه های موتورسیکلت صورت گرفته و در سال جاری اجرایی می شود.

 

رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به سنجش عملکرد آموزشگاه ها و نقش آنها در کاهش تصادفات یادآور شد: درصد تخلفات و تصادفات تمام آموزشگاه های موردنظر که افراد از آنجا فارغ التحصیل شده و گواهینامه دریافت کنند با سایر آموزشگاه ها سنجیده می شود و آموزشگاه هایی که بیش از حد مجاز تصادف و تخلف داشته باشند مورد بررسی و تجدیدنظر قرار می گیرند.

 

به گفته وی اعتبار گواهینامه رانندگی از 5 سال به 10 سال افزایش یافته است.

 

سردار مومنی با اشاره به سیستم های نظارتی پلیس تصریح کرد: سیستم های نظارتی هم در راهنمایی و رانندگی ناجا و هم در نیروی انتظامی( مرکز نظارت همگانی 197 )وجود دارد. شهروندان بدانند رویکرد پلیس این است که حتی یک تخلف هم از پلیسی که خود مظهر و مجری قانون است پذیرفته نیست.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 178452

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha