به گزارش خبرگزاری شبستان، گلاب آدینه مدرس و بازیگر شناخته شده سینما و تئاتر کشور ، رضا بابک بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون و عباس جهانگیریان نویسنده و پژوهشگر تئاتر داوری آثار راه یافته به بخش مسابقه تئاتر کودک را بر عهده گرفتند.
در این بخش 8 نمایش صحنه ای از شهرهای تهران، قم، مرودشت، اصفهان، همدان و تبریز طی یک هفته اجرا و مورد داوری قرار می گیرند.
نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان با دبیری شهرام کرمی از 16 تا 22 مهر ماه جاری در همدان برگزار می شود.
حرکت کارناوال های شادی در همدان
کارناوال های شادی در آستانه برپایی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در شهر همدان به حرکت در می آیند.
کارناوال های شادی از 8 تا 16 مهر ماه در سطح شهر حرکت می کنند تا پیام شادی و برپایی جشنواره تئاتر را به کودکان و نوجوانان شهر برسانند.
خسرو بیات مدیر اجرایی جشنواره درهمدان در این باره توضیح داد: این کارناوال ها که متشکل از عروسک های رنگی است با اجرای برنامه و سرودهای شاد کودکانه تا آغاز جشنواره برای شادی آفرینی در بین بچه ها در سطح شهر حرکت می کنند.
وی یادآور شد: کارناوال های شادی از 8 تا16 مهر از ساعت 15:30 تا 18 در همه خیابان های همدان حرکت می کنند.
ناصر آویژه: گروههای حرفهای بیشتری نسبت به دورههای قبل در جشنواره حضور دارند
عضو هیات انتخاب جشنواره تئاتر کودک گفت: حدود 135 نمایش را بازبینی کردیم که همانطور که دبیر جشنواره به ما گفته بود کیفیت آثار خیلی خوب بود و از لحاظ کمی هم نسبت به سالهای گذشته رشد زیادی داشت.
ناصر آویژه با بیان این مطلب افزود: امسال گروههای حرفهای بیشتری نسبت به دورههای قبل در جشنواره حضور دارند. به اعتقاد من در طی این سال ها هنرمندان در جشنواره تئاتر کودک نمایشهای برتر را دیدند و تلاش کردند آثار خود را به سطح بالایی برسانند. تلاش گروهها سهم عمدهای در بالا رفتن کیفیت نمایشها دارد. وگرنه مدیران نمیتوانند چیزی را به گروهها تزریق و تحمیل کنند. این خود گروههای نمایشی بودند که نیاز به بهتر کردن آثار خود را حس کردند. گروههای شهرستانی هم امسال کار خود را به استانداردهای کیفی رساندند حتی میتوانم بگویم تعدادی از آنها از استاندارد هم بالاتر بودند.»
او با اشاره به اینکه بین تعداد نمایشهای کودک و نوجوان تعادل برقرار شده تاکید کرد:ما سعی کردیم بین نمایشهای کودک و بزرگسال تعادل برقرار کنیم. تعداد نمایشهای کودک بیشتر بود. بعضی از نمایشها را در گروه کودک قرار گرفته بودند که در بازبینی متوجه شدیم مربوط به گروه بزرگسال است و آنها را جابجا کردیم تا در تعداد نمایشهای هردو گروه به تعادل برسیم. اما برای اینکه به نتیجه مطلوب برسیم باید بتوانیم مخاطبان کودک ونوجوان را هم جدا کنیم تا آنها به تماشای نمایشهای مخصوص گروه سنی خود بنشینند.
بنا به گزارش روابط عمومی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، آویژه با انتقاد از کاهش بودجه جشنواره گفت: جشنواره امسال نسبت به سالهای قبل بودجه کمتری دارد و تنها با دلسوزی دبیر جشنواره که خالصانه کار میکند به این شکل برگزار میشود. افرادی که بودجه تعیین میکنند نباید این جشنواره را کودکانه ببینند چون جشنواره تئاتر کودک زیربنای فستیوال فجر است و همیشه خروجی این رویداد تئاتری به جشنواره فجر و دیگر جشنوارههای تئاتر بزرگسال میرود. در جشنواره کودک هم همه زحمت میکشند و باید جوایز آن در حد یک جشنواره بینالمللی باشد تا گروهها برای شرکت در آن انگیزه داشته باشند و به فستیوالهای دیگر فکر نکنند.
گفتنی است، نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان 16 تا 22 مهر ماه در استان همدان برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما