برگزاری شش همایش با عنوان «چیستی فلسفه اسلامی» طی دو سال در قم

حجت الاسلام مقامی از برگزاری شش همایش با عنوان "چیستی فلسفه اسلامی" به همت شورای پژوهشی این موسسه با همکاری مجمع عالی حکمت اسلامی طی دو سال در سالن مدرسه فیضیه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام محود مقامی، قائم مقام گروه فلسفه موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) امروز (9 مهر) در گفتگو با خبرنگاران با اعلام این خبر افزود: باید برای شبهات و چالش هایی که امروز فلسفه را تهدید می کند، جوابی داشته باشیم و در همین راستا شورای پژوهشی این موسسه با همکاری مجمع عالی حکمت اسلامی نسبت به برگزاری نشست هایی با موضوعات مرتبط اقدام کرده است.

 

وی ادامه داد: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته سه نشست از این شش نشست در سال جاری برگزار می شود و سه نشست آخر نیز در سال آینده برگزار خواهد شد.

 

قائم مقام گروه فلسفه موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: در هر نشستی از این سلسله نشست ها محورهایی همراه با حضور اساتید فن در سالن مدرسه فیضیه مطرح می شود.

 

وی در ادامه با اشاره به تعریفی از "حکمت" در فلسفه خاطرنشان کرد: حکمت به معنای استفاده صحیح از عقل و منطق برای شناختن و شناساندن راه درست است و حکمت متعالیه نیز چهار راهی است برای مسائل فلسفی، کلامی، عرفانی و قرآنی.

 

حجت الاسلام مقامی با اشاره به تلاش های صورت گرفته از سوی مکاتب انحرافی در جهت ترویج و گسترش گرایش های متعدد فلسفی افزود: آنها با در اختیار داشتن رسانه های قوی به توسعه و ترویج این افکار نادرست پرداخته اند و همچنین قدرت ها نیز برای پیشبرد اهداف خود با استفاده از گرایش های متعدد فلسفی سعی در ایجاد گمراهی ها دارند و می طلبد در این عرصه ابعاد علمی فلسفه بهتر و بیشتر برای جامعه، حوزه و دانشگاه مشخص شود.

 

وی با اشاره به اهداف مورد نظر فلسفه تصریح کرد: تعمیق حقایق به ویژه حقایق دینی، دفاع از دین در مقابل مکاتب الهادی، یافتن نگاه کلی نگر و نظام مند به نظام هستی، تامین پایه های فکری تولید علم و جنبش نرم افزاری، فهم، تحلیل علی و ابطال نظریه های نادرستی که در شاخه های مختلف علوم انسانی و حتی علوم تجربی وجود دارد، جملگی اهداف فلسفه و تفکر در این علم می باشند.

 

وی در ادامه با تاکید بر سخنان مقام معظم رهبری در خصوص لزوم حضور جدی حوزه های علمیه در عرصه فلسه اسلامی و همچنین مقابله با افکار و اندیشه های التقاطی اظهار داشت: بیشتر علوم امروز برگرفته از دوره رنسانس و فلسفه غرب می باشد که بر اساس تجربه گرایی است.

 

قائم مقام گروه فلسفه موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) ادامه داد: اینها علومی هستند که امروز در دانشگاه های ما تدریس می شود و عقل و تعالیم انبیاء در تدوین این علوم غایب می باشند پس ما به بازسازی فلسفه علوم اسلامی نیاز داریم و این نشست ها از جمله این موارد است.

 

وی در ادامه با اشاره به موضوعات محوری هر یک از این سلسله نشست ها گفت: نشست اول با موضوع تعریف فلسفه اسلامی و تطور آن در طول تاریخ، صبح روز 13مهر ماه از ساعت 9 تا 12 در سالن اجلاس مدرسه فیضیه برگزار می شود.

 

حجت الاسلام مقامی در بیان عنوان پنج نشست دیگر تصریح کرد: توانمندی های فلسفه اسلامی، فلسفه اسلامی در مواجهه با چالش های معاصر، فلسفه اسلامی و فهم معارف دیگر، فلسفه اسلامی و فلسفه های مضاف و فلسفه اسلامی و فلسفه های دیگر عناوین نشست های دیگر در خصوص فلسفه اسلامی است.

 

وی افزود: فایل هر یک از این جلسات پس از برگزاری در سایت موسسه قرار می گیرد و همچنین فایل نوشتاری موضوعات مطرح شده از سوی اساتید در این نشست ها نیز در سایت قبس ارائه می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 178130

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha