حجتالاسلام سیدصمصامالدین قوامی، رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی پیرامون لزوم ایجاد رشته مدیریت مسجد در حوزه علمیه به خبرنگار شبستان گفت: مسجد تنها مرکز عبادی صرف نیست بلکه یک مرکز مدیریتی و حکومتی است که در مدیریت جامعه اسلامی نقش محوری و بارزی دارد، بنابراین باید امام جماعت مسجد به تمام امور و مسایل سیاسی، اجتماعی و دینی جامعه آگاهی داشته باشد.
وی ایجاد رشته مدیریت مساجد را گام مؤثری در مسیر الهامگیری از مساجد صدر اسلام دانست و افزود: تاکنون تلاشها و گامهایی برای رسیدن به مساجدی همچون مسجدالنبی و کوفه صدر اسلام شده است ولی تا رسیدن به آنها فاصله زیادی است که ایجاد این رشته در حوزه علمیه میتواند مساجد ما را از حالت تکبعدی و از حاشیه خارج کند و ظرفیتها و قابلیتهای مساجد را به متن و عرصه اجتماع آورده و به منصه ظهور برساند.
حجتالاسلام قوامی با ابراز خرسندی از اینکه در سالهای گذشته حوزه علمیه قم به سمت تخصصی شدن سوق یافته است، ادامه داد: ایجاد رشته مدیریت مسجد در حوزه علمیه و تربیت امام جماعت برای اداره مسجد و آشنا کردن طلاب با علم مدیریت و شیوه تبلیغ و برخورد اجتماعی نشان از مهم بودن جایگاه مسجد در جامعه و مدیریت اسلامی دارد.
مدرس درس خارج فقه و اصول مدیریت حوزه علمیه پیرامون خلأهایی که با ایجاد این رشته پوشش داده میشود، گفت: حضور امام جماعت متخصص و آشنا به امور دینی و مسایل سیاسی در مسجد، آشنایی طلاب و ائمه جماعات ب شیوه های صحیح مدیریت مسجد و آشنا شدن آنها با فلسفه ساخت مسجد و تفاوت کلیسا و معبد با مسجد و تبیین آن برای مردم و یکسان اداره شدن مساجد در جامعه اسلامی از جمله خلأهایی است که با ایجاد این رشته مرتفع میشود.
رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی ایجاد رشته مدیریت مساجد در حوزه علمیه را زمینهساز ارتقای جایگاه مسجد میان مسئولان کشوری عنوان و خاطرنشان کرد: ایجاد چنین رشتهای توجه بیشتر مسئولان به جایگاه مسجد را در پی دارد. همچنین نظارت و پشتیبانی از این پایگاه افزایش می یابد و در راستای دانشافزایی فعالان این مرکز گامهای اثرگذارتری برداشته می شود.
پایان پیام/
نظر شما