خبرگزاری شبستان، انقلاب کشورهای عربی و آفریقایی یادآور سقوط اتحادیه جماهیر شوروی در سال 1989 است.
شباهت میخائیل گورباچف به رهبران عربی معاصر و حمایت او از این سبک راهبری کشور و به تبع آن سقوط فراموش نشدنی اش تاریخ را بار دیگر تکرار می کند.
در زمان سقوط شوروی سابق، واشنگتن و هم پیمانانش استقرار دموکراسی را تنها مشروط بر نفوذ اهداف استراتژیکی و اقتصادی کاخ سفید در کشورها تعریف می کردند و انتخاب چنین شیوه ای از آن زمان نشان می دهد نه تنها اسلام بلکه استقلال کشورها عاملی است که واشنگتن را به وحشت می اندازد.
سقوط بزرگترین دیکتاتور اروپای شرقی، نیکلا چائوشسکو در سال 1989 و فرار خفت بار و به دنبال آن اعدام او یکی دیگر از شکست هایی است که آمریکا به خاطر اهداف دیکتاتوری پسند خود تجربه کرد.
اما در حالی که گذشته چائوشسکو فراموش شد، واشنگتن سقوط او را تبریک گفت و برای نفوذ به سیاستهای داخلی دست و پا زدن های خود را آغاز کرد.
شباهت داستان مبارک به دیکتاتورهای گذشته و از آن مهمتر عمر سلیمان عامل نفوذی و اطلاعاتی آمریکا در دولت او در این دوره از تاریخ بی شک یکبار دیگر چهره واقعی امریکا را آشکار می کند.
با این تفاوت که این بار اسلام که برابر با دموکراسی مطلق است تمام برنامه ها و طرح های واشنگتن را نقش بر آب می کند،و استقلال تهدید اصلی و جدی ای است که کاخ سفید آن را برابر با ناتوانی خود می بیند.
گواه بر این ادعا، کشور عربستان سعودی است که علی رغم اسلامی بودنش به واسطه وابستگی علنی ای که به آمریکا دارد هرگز خطری برای کاخ سفید محسوب نمی شود.
همدستی برخی تروریست های افراط گرا همچون عبدالمالک ریگی با سازمان جاسوسی آمریکا مصداق دیگری از این ادعاست.
بنابرگزارش اینفورمیشن کلییرینگ هاووس، مروان معاشر، مقام مسئول سابق یمن و مدیر فعلی امور خاورمیانه در مرکز کارنژی برآورد کرد: سیاست سنتی آمریکا، تحت کنترل قراردادن دولت ها است، با این تفکر نیروهای امنیتی دولت ها همواره در مقابل مخالفان داخلی گارد می گیرند.
در نتیجه در سرزمین هایی که اصالتاً وابسته به آمریکا هستند، تغییرات تاکتیکی می تواند انجام شود اما باید چشم نظاره گر کاخ سفید نیز شاهد آن باشد.
از همین رو است که انقلاب مردمی برای رسیدن به دموکراسی در تونس در مقابل دولت پلیس گرا و فاقد آزادی بیان بزرگترین ضربه ممکن به آمریکا به شمار می رود.
بر همین اساس، نظرسنجی منتشر شده از موسسه بروکینگس در ماه آگوست سال 2010 نشان داد: تفاهمات کشورهای عربی با آمریکا و غرب فقط 10 درصد ایران را به عنوان عامل تهدیدآمیز و در مقابل آمریکا را 77 درصد و رژیم صهیونیستی را 88 درصد خطرناک و تهدید آمیز در منطقه معرفی می کند.تا جایی که براساس مردم کشورهای عربی سیاست های واشنگتن به قدری خصمانه است که 57 درصد آنها اظهار کرده اند: اگر ایران به انرژی هسته ای و سلاح هسته ای دست یابد امنیت منطقه تامین می شود.
انقلاب های مردمی کشورهای عربی کاملاً بیانگر این حقیقت است که واشنگتن با انتخاب این سیاست گام های بلندی به سوی باتلاق برمی دارد.
پایان پیام/
نظر شما