به گزارش خبرگزاری شبستان، «خاطرات سید کاظم اکرمی» عنوان کتابی است نوشته جواد کامور بخشایش که به مرور خاطرات راوی از پیش تا پس از انقلاب می پردازد.
این کتاب که سیونهمین اثر از مجموعه کتابهای خاطره دفتر ادبیات انقلاب حوزه هنری است، در 5 فصل با عناوین تحصیل و ازدواج، مبارزات سیاسی، دستگیری و زندان، همراهی با انقلاب اسلامی و از آموزش و پرورش تا ریاست دانشگاه، گردآوری شده است.
سید کاظم اکرمی از سال 42 با شروع نهضت امامخمینی (ره) ، فعالیتهای سیاسی خود را آغاز نمود و مدت 52 ماه در زندانهای سنندج، همدان و کمیته مشترک (قصر، اوین و قزل قلعه)، به سر برد. وی سال 58 با رأی مردم همدان به عنوان نماینده مجلس خبرگان تدوین قانون اساسی انتخاب و با حکم شهید علی رجایی مدیر کل آموزش و پرورش همدان شد. اکرمی سال 1363 به عنوان وزیر آموزش و پرورش به مجلس معرفی شد و تا سال 67 این مسوولیت را به عهده داشت. اکرمی، از سال 76 تاکنون نیز در دانشگاههای مختلف تهران مشغول به تدریس بوده و اکنون ریاست مجتمع عالی ارشاد دماوند را برعهده دارد.
دی ماه سال 51، ساواک، اکرمی را به بهانه اجرای نمایشی با عنوان "جرقه در آتش"، دستگیر می کند. اکرمی در توضیح شکنجههای این دستگیری در کمیته مشترک می گوید: "یک روز مرا با عجله به اتاق شکنجه بردند و به تخت بستند و به شدت شکنجه کردند. از من اسلحه و مکان مخفی کردن آنها را خواستند. من هم در حالی که از درد به خود میپیچیدم، گفتم اهل مبارزه مسلحانه نبودم. حرف زدهام. اعلامیه خوانده و پخش کردم. آنها زیر بار نرفتند. شاید خدا ترحمی کرد. یک بار شلاق به چشمم خورد و خونریزی کرد. آنها به محض دیدن خون شکنجه را قطع کردند."
جواد کامور بخشایش، یکی از تدوین گران کتاب، درباره نحوه نگارش و تدوین «خاطرات سید کاظم اکرمی» می گوید: شیوه تدوین کتاب و نگارش آن همانند دیگر آثار دفتر ادبیات انقلاب اسلامی است و در آن سعی شده تا حد ممکن ساختار گفتار راوی تغییر نکند و متن به زبان نوشتاری تبدیل شده و در عین حال روانی و شیوایی جملات نیز مد نظر تدوینگران بوده است.
به عبارت دیگر در این اثر سعی شده ادبیات و لحن گفتاری راوی با کمترین تغییر روایت شود که این نگاه از شیوه های اساسی و اصلی تدوین خاطرات شفاهی در دفتر ادبیات انقلاب است.
وی معتقد است: اگر ذهن اکرمی یاری می کرد و خاطرات همین 52 ماه زندان روایت می شد ما با یک مجموعه پرحجم روبه رو می شدیم اما متاسفانه گذر زمان سبب شده ایشان بسیاری از خاطرات آن دوره را که در واقع تاریخ انقلاب اسلامی به شمار می رود به فراموشی بسپارد و جزییات را به یاد نیاورند. به همین دلیل این اثر در مقایسه با دوره های پرفراز و نشیب فعالیت های سیاسی ایشان کم حجم جلوه می کند و این مشکلی بود که نمی شد حل کرد و خاطرات ایشان از دوران نهضت به اندازه ای اندک بود که مجبور شدیم بخشی از خاطرات و فعالیت های ایشان از سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی را نیز به مجموعه اضافه کنیم تا کتاب خاطرات ایشان بیش از حد متعارف کم حجم نباشد. در هر حال به نظر من این اثر بخشی از تاریخ انقلاب اسلامی به شمار می رود و به یقین می تواند در روشن کردن برخی زوایای پنهان تاریخ معاصر موثر باشد و با توجه به اینکه بسیاری از مبارزات ایشان در همدان اتفاق افتاده این کتاب می تواند تاریخ مبارزات آن خطه از کشورمان را البته از نگاه و زاویه دید سید کاظم اکرمی تبیین کند.
نویسنده کتاب هم چنین برای تکمیل اطلاعات مورد نیاز برای تدوین کتاب خود ، علاوه بر مصاحبه با راوی ، اسامی شخصیتهای نام برده و مرتبط با سید کاظم اکرمی را نیز گویاسازی کرده است.
گفتنی است کتاب "خاطرات سید کاظم اکرمی" با تدوین جواد کامور بخشایش و مسعود کرمیان، در 220 صفحه قطع رقعی تیراژ 2 هزار و 500 نسخه و با قیمت 3 هزار و 300 تومان توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما