به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، حجت الاسلام مهدی یعقوبی -مسئول دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان جنوبی- به مناسبت فرا رسیدن ۲۶ تیرماه سالروز تاسیس شورای نگهبان به خبرنگاران رسانههای گروهی اظهار کرد: شورای نگهبان سه وظیفه مهم «تطیبق مصوبات مجلس شورای اسلامی با شرع و قانون اساسی، تفسیر قانون اساسی و نظارت بر انتخابات» را برعهده دارد.
وی با اشاره به اینکه طبق اصل ۹۹ قانون اساسی، شورای نگهبان نظارت بر انتخابات «مجلس خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و مراجعه به آرای عمومی و همه پرسی» را برعهده دارد، افزود: در نیمه های دهه ۷۰ با تاکید رهبر معظم انقلاب، دفاتر استانی و شهرستانی شورای نگهبان با هدف کمک در نظارت بر انتخابات راه اندای شدند.
مسئول دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان جنوبی در ادامه به روند برگزاری انتخابات در یک سال گذشته گریزی زد و گفت: طبق قانون از شهریوماه سال گذشته مقدمات برگزاری ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری و دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در وزارت کشور و شورای نگهبان فراهم شد.
وی ادامه داد: با آغاز پیش ثبت نام و تشکیل هیات های اجرایی و هیات مرکزی نظارت، هیاتهای نظارت استانی و شهرستانی نیز طبق قانون ایجاد شدند تا برنامه انتخابات طبق زمانبندی آن انجام شود.
وی برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفندماه سال گذشته را یادآور شد که در ۱۵ استان از جمله حوزه انتخابیه «بیرجند، درمیان، خوسف» به مرحله دوم کشیده شد و اضافه کرد: دومین مرحله از این انتخابات نیز در صحت و سلامت و با مشارکت پرشور مردم در ۲۱ اردیبهشت ماه امسال برگزار شد.
حجت الاسلام یعقوبی با بیان اینکه در انتخابات خبرگارن رهبری، مردمِ استان خراسان جنوبی، آیت الله «رئیسی» را با حداکثر آرا به عنوان نماینده خود انتخاب کردند، ادامه داد: اما متاسفانه در سانحه دلخراش سقوط هلی کوپتر، مردم ایران اسلامی، رئیس جمهوری و مردم استان خراسان جنوبی و آذربایجان شرقی، در سوگ نماینده خبرگان خود نیز نشستند.
وی گفت: طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی، باید در فاصله ۵۰ روز، انتخابات ریاست جمهوری برگزار میشد که تدابیر لازم برای این مهم در ۸ تیرماه اندیشیده شد اما با عدم کسب حدنصاب قانونی آرای مردم، انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری به دور دوم کشیده شد و در ۱۵ تیرماه، مردم ریاست جمهوری منتخب خود را انتخاب کردند.
وی به فعالیت فشرده، سنگین و چالشی این نهاد در چند ماه اخیر اشاره کرد و گفت: تمامی این انتخاباتها بدون هیچ ابهامی با رعایت اصل بیطرفی و انصاف و بر مدار قانون در حوزه اجرا و نظارت در سطح استان خراسان جنوبی برگزار شد.
مسئول دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان جنوبی راه اندازی سامانه مردم ناظر را یک حامی در اجرای برنامهها اعلام کرد و گفت: در انتخابات مجلس شورای اسلامی، تخلفاتی از طریق این سامانه ثبت شد که به موقع با ورود دستگاه قضایی و هیاتهای نظارتی رسیدگی شد.
حجت الاسلام یعقوبی به ثبت نام ۲۴۵ نفر در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سطح استان خراسان جنوبی هم گریزی زد و گفت: با انصراف تعدادی، پرونده ۲۲۵ نفر در فاصله یک ماهه در هیات نظارت رسیدگی شد.
وی به ثبت مشخصات ۴۲۰۰ نفر به عنوان ناظران فعال این نهاد در سامانه اشاره کرد که از این تعداد حدود ۹۰۰ را بانوان و مابقی را آقایان تشکیل می دهند، خاطرنشان کرد: در ۵ انتخابات برگزار شده از اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۵ تیرماه ۱۴۰۳، حدود ۲۵۰۰ ناظر در امر برگزاری انتخابات مشارکت کردند.
یعقوبی تداوم دوره های آموزشی ویژه ناظران را در طول سال متذکر شد و افزود: این آموزش ها در آستانه برگزاری انتخابات به صورت حضوری و غیرحضوری تقویت شد.
وی در ادامه با اشاره به سالگرد تاسیس شورای نگهبان به برخی برنامه های گرامیداشت این ایام اشاره کرد و گفت: دیدار با نماینده ولی فقیه، سخنرانی قبل از خطبه های نماز جمعه، دیدار با خانواده معظم شهدا، برگزاری مسابقات بصیرتی و آموزشی ویژه همکاران، برگزاری مسابقه خاطره نویسی ویژه ناظران، دیدار با خانواده بیماران و ... از جمله این برنامه هاست.
نظر شما