خبرگزاري شبستان: حضرت علي (ع) در عيد غديري که با جمعه مصادف شده بود در خطبهاي مفصل به بيان مباحث عميق در خصوص توحيد و نبوت و امامت پرداختند. ايشان نخست به حمد و ثناي خداي متعال پرداخت، صفات ربوبياش را برشمرد، نعمتهايش را مورد توجه قرار داد و بعد خطاب به مردم فرمود: خداوند تعالي امروز دو عيد بسيار بزرگ ( جمعه و غدير) را در يک زمان براي شما قرار داده است؛ دو عيدي که هر يک فلسفه وجودي ديگري را تکامل ميبخشد و به وسيله هر کدام هدايت در ديگري اثر بخش ميشود ... سپس فرمود: توحيد و ايمان به يگانگي خداوند پذيرفته نميشود مگر با اعتراف به نبوت پيامبرش محمد صلوات الله عليه و دين و شريعت محمد صلوات الله عليه پذيرفته نميشود مگر با قبول ولايت امر کسي که خدا فرمان ولايتش را داده است و همه اين امور سامان نميپذيرد مگر بعد از توسل و تمسک به اهل ولايت.
غدير از نگاه مولي الموحدين؛ علي عليه السلام
سپس فرمود: خداوند در روز غدير آنچه درباره منتخب خود اراده کرد بر پيامبرش فرو فرستاد. به او فرمان داد تا ولايت و وصايت را ابلاغ کند، مجال را از کافران و منافقان بگيرد و نگران گزند دشمنان نباشد. روز غدير، قدر و منزلت بسيار دارد، در آن روز گشايشهاي الهي فرا رسيده و حجتش بر همه تمام شده است. امروز روز روشنگري و اظهار عقيده از جايگاه بلند و روشن است، امروز روز تکامل دين و روز وفاي به عهد است.
غدير روز رسول الله (صلوات الله عليه) و مشهود من (علي ابن ابيطالب) است. روز ذلت و خواري شيطان، روز استدلال و برهان است. روز جدا شدن صفوف کساني است که آن را تکذيب ميکردند. امروز بزرگترين روزي است که عدهاي از شما از آن اعراض کرديد. روز هدايت و امتحان بندگان خداست. روز آشکار شدن کينههاي نهفته در دلها و سينهها، روز عرضه نصوص (سخنان بدون ابهام پيامبر) بر افراد مومن و دلباخته است و ...
منشور علوي عليه السلام در عيد غدير
اميرمومنان عليه السلام در قسمت آخر خطبه فرمود: رحمت خدا بر شما اي مسلمانان. بعد از برگشت از اين اجتماع بزرگ، امروز(غدير) را عيد بگيريد و با انجام اين امور آن را بزرگ بشماريد:
* نعمت را بر افراد خانواده و خويشاوندانتان گسترش دهيد و نيکي و بخشش پيشه کنيد.
* خدا را در برابر نعمتهايي که به شما ارزاني داشته، شکرگزار باشيد.
* کنار يکديگر جمع شويد تا خداوند اجتماع شما را فراگير کند.
* نعمتهاي الهي را به يکديگر تهنيت گوييد همان طور که خداوند (در اين روز) با اعطاي اجر و ثوابي بيش از ديگر اعياد به شما تبريک ميگويد.
* با خوشرويي و شادماني يکديگر را در آغوش بگيريد.
* در هنگام ديدار يکديگر، مصافحه کنيد و به هم تبريک بگوييد.
منبع: اقبال الاعمال، سيد بن طاووس، صص 464-461
پايان پيام/
نظر شما