نخستین خانه فرهنگ دیجیتال استان مازندران افتتاح شد

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از افتتاح نخستین خانه فرهنگ دیجیتال استان مازندران در کانون فرهنگی و هنری شهید آستان قائشمهر همزمان با دهه کرامت و هفته دفاع مقدس خبر داد.

حجت الاسلام عباسعلی ابراهیمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، امروز (5 مهر) به خبرنگار شبستان گفت: در راستای رشد و رونق فضای دیجیتالی پاک و حلال برای کودکان، نوجوانان و جوانان این مرزو بوم، وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران تصمیم به ایجاد خانه های فرهنگ دیجیتال در مساجد سراسر کشور گرفته است.


وی افزود: به لطف الهی، پیگیری ها و زحمات جوانان و نمازگزاران مسجد الاقصی قائمشهر و همچنین مسئولان ذیربط شهرستانی و استانی به ثمر نشست و نخستین خانه فرهنگ دیجیتال استان مازندران در کانون فرهنگی و هنری شهید آستان مسجد الاقصی همزمان با دهه کرامت و هفته دفاع مقدس بهره برداری شد.


حجت الاسلام ابراهیمی با استناد به سخنان امام خمینی (ره)یادآور شد: بی‌شک بالاترین و والاترین عنصری که در موجودیت هر جامعه دخالت اساسی دارد، فرهنگ آن جامعه است و اساساً فرهنگ هر جامعه، هویت و موجودیت آن جامعه را تشکیل می‌دهد و انحراف فرهنگ، هر چند جامعه از بعدهای اقتصادی، سیاسی، صنعتی و نظامی قدرتمند و قوی باشد اما پوچ و پوک و میان تهی است و اگر فرهنگ جامعه‌ای وابسته و مرتزق از فرهنگ غرب باشد، ناچار دیگر ابعاد آن جامعه به جانب مخالف گرایش پیدا می‌کند و بالاخره در آن مستهلک می‌شود و موجودیت خود را در تمام ابعاد از دست می‌دهد.


وی با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری اظهار کرد: امروز مهمترین ابزار جنگ بین قدرت ها در دنیا رسانه است و امروز تاثیر رسانه ها و این شبکه های عظیم اطلاع رسانی اینترنتی و غیره از سلاح و از موشک و از بمب اتم بیشتر است امروز دنیا یک چنین دنیایی است که روز به روز هم دارند این میدان را گسترش می دهند.


حجت الاسلام ابراهیمی بیان کرد: انقلاب فن آوری، واقعیتی است که در سال های اخیر اتفاق افتاده و حوزه های مختلف بشری را تحت تاثیر قرارداده است و فرهنگ نیز همچون سایر زمینه ها از این تحول بی بهره نمانده است و فهم تاثیرات فرهنگ، هنر و رسانه از فن آوری نوین اطلاعات و ارتباطات و شناخت پدیده های جدید این حوزه اهمیت بسیار دارد و بدون آگاهی از آنچه در نتیجه انقلاب فن آوری در حوزه فرهنگ اتفاق افتاده است نه تنها در زمینه فرهنگ، هنر و رسانه دیجیتال به موفقیت های مورد انتظار دست نخواهیم یافت، بلکه در گستره فرهنگ عمومی نیز نخواهیم توانست به اهداف متعالی انقلاب اسلامی دست یابیم.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران ابراز کرد: با توجه به ابلاغ این سیاست ها و نیز سرفصل های مشخص شده در چارچوب سند چشم انداز بیست ساله و با رویکرد مبنایی پیشرفت در حوزه فرهنگ، طرح کلان ملی «شبکه ملی فرهنگ جمهوری اسلامی ایران» ضرورتی خاص و حیاتی پیدا می کند.


وی ادامه داد: ایجاد ارتباط علمی و ساختاری بین دانشگاه ها با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اجرای طرح، اتصال با مراکز پژوهشی، گسترش فرهنگ انقلاب اسلامی از طریق گسترش ابزارهای نوین اطلاعاتی و استفاده از ابزار فن آوری اطلاعات برای تحقق اهداف نظام، تقویت هویت ملى جوانان متناسب با آرمان هاى انقلاب اسلامى، فراهم کردن محیط رشد فکرى از مشخصات بارز طرح شبکه ملی فرهنگ می باشد.


حجت الاسلام ابراهیمی در باره نتایج راه اندازی خانه های دیجیتال گفت: مردم از نرم افزار های حوزه های مختلف از جمله خانواده، کودکان و نوجوانان، کاربردی، فنی و مهندسی، بازی و سرگرمی های دیجیتال، آموزش و علوم پایه، انقلاب، دفاع مقدس، رهبری، تلفن همراه، خط و زبان فارسی استفاده کنند.


وی افزود: از طریق خرید نرم افزار های مفید در حقیقت شاهد این هستیم که در هر خانه فرهنگی دیجیتال یک بازار محلی برای خرید و فروش نرم افزارهای پرمحتوا و غنی که دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند، ایجاد شود.


مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران یادآور شد: در خانه های فرهنگ دیجیتال بنا داریم تا موضوع اینترنت پاک نیز دنبال شود تا دسترسی به پایگاه های مفید برای مردم فراهم شود و داشتن امکان استفاده از فضای مجازی داشتن نیاز فعلی جامعه است که باید به آن بیشتر توجه شود.


حجت الاسلام ابراهیمی خاطرنشان کرد: بهترین مراکزی که می توانیم این خدمات را در آنجا ارائه دهیم کانون های فرهنگی و هنری مساجد هستند چرا که در این مکان ها زیرساخت اولیه از نظر مکان فراهم شده و کسانی که در کانون ها فعالیت می کنند از بچه های مسجد هستند که شاخص های لازم را دارند و کانون های فرهنگی و هنری مساجد با توجه به وجود پتانسیل های لازم به عنوان یکی از مکان های اصلی برای تأسیس خانه های فرهنگی دیجیتال در نظر گرفته شده است.


وی، ارتقای فرهنگ عمومی کاربری رسانه ها و آثار و محصولات فرهنگی دیجیتال با رویکرد ترویج استفاده سالم و مفید و پرهیز از رفتارها و محتوای ناهنجار در فضای دیجیتال، هدایت و جهت دهی، پایش، پدیدآوردن و انتشار، کاربری رسانه ها، آثار و محصولات فرهنگی دیجیتال در کشور درجهت تحقق اهداف فرهنگی نظام، افزایش آگاهی، مهارت، اقبال و مشارکت عمومی در زمینه امور فرهنگی، هنری و رسانه ای به ویژه پدیدآوردن، انتشار و بهره گیری از رسانه ها، آثار و محصولات فرهنگی دیجیتال، کشف و پرورش استعدادهای فرهنگی، هنری و رسانه ای، تسهیل دسترسی عمومی به آثار و محصولات فرهنگی دیجیتال را از اهداف شبکه ملی فرهنگ جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.


مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، توسعه توانمندی  های ملی به ویژه سرمایه انسانی در زمینه بهره گیری از فن آوری های ارتباطی و اطلاعاتی به منظور پدیدآوردن، انتشار، تکثیر، عرضه و اجرای آثار، محصولات و خدمات فرهنگی، هنری و رسانه ای، فراهم آوردن بستر شکل گیری و توانمند شدن بنگاه های تخصصی پدیدآوردن و انتشار رسانه ها و آثار و محصولات فرهنگی دیجیتال، کاهش شکاف برخورداری مناطق مختلف کشور از امکانات فرهنگی، هنری و رسانه ای را از دیگر اهداف برشمرد.


حجت الاسلام ابراهیمی یادآور شد: توسعه بازار و رونق اقتصاد رسانه ها، آثار و محصولات فرهنگی و هنری، گسترش تعامل هم افزا میان مراکز، مؤسسات و اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه کشور با یکدیگر و مخاطبان خود، فراهم آوردن بستر حضور فعال و اثر گذار ایران اسلامی در شبکه گسترده جهانی و بازار بین المللی آثار، محصولات و خدمات فرهنگی، هنری و رسانه ای از دیگر اهداف شبکه ملی فرهنگ جمهوری اسلامی ایران است.


پایان پیام/

 

کد خبر 176932

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha