به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 5 مهر به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان این داستان خواندنی است! به قلم حسام الدین برومند به تحلیل حقوق بشر پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
برای همین است که احمد شهید، عفو بین الملل، خانه آزادی و لشکر شکست خورده ضدانقلاب همزمان و از زوایای مختلف هجمه حقوق بشری علیه ایران را کلید زده اند که در نوع خود به این شکل و با سیاق کاملاً سیاسی کم نظیر است.
اکنون هدف دشمن در حالی که ایران اسلامی در شرایط تحریم های به اصطلاح فلج کننده، میزبان بیش از دو سوم کشورهای جهان در اجلاس غیرمتعهدها در تهران می شود و پروژه انزوای ایران کاملاً می سوزد و به مانند دود به هوا می رود سیاه نمایی درباره مشروعیت نظام در حوزه های قضایی، حقوقی و حقوق بشری است.
بنابراین در یک تقسیم کار، «غیر مسلمانان»، «دانشجویان» و «زندانیان» نشانه گیری شده اند.
این هدف خود مقدمه ای برای هدف دیگری است و آن گره زدن این فضا و پمپاژ دروغ ها، شایعات و شبهات به اصطلاح حقوق بشری علیه ایران تا زمان انتخابات سال 92 در کشورمان است.
و بالاخره باید گفت دشمن در راهبردی غلط در غلط فکر می کند می تواند به بهانه و با ژست حقوق بشر و طرح موضوعات واهی و بی پایه و اساس شرایط را به گونه ای پیش ببرد که فضای فتنه گون در انتخابات را رقم بزند اما نکته اینجاست که از توانمندی های نظام در حوزه های مختلف سیاسی، قضایی، اقتصادی و... درس عبرت نگرفته است.
بنابراین همچنانکه دشمن در حوزه موضوع هسته ای طی دهه اخیر نتوانسته از آن علیه ایران طرفی ببندد و از قضا این موضوع به عاملی برای انگیزه مضاعف ملت ایران در مواجهه با بی منطقی دشمنان تبدیل شده است از موضوع حقوق بشر نیز آبی برای جبهه استکبار و سلطه گران گرم نمی شود چون دست متجاوز و جنایتکار آنها برملا شده و تابلوی دروغین حقوق بشر نمایان گردیده است؛ سؤال مسلمانان این است که چطور احمد شهید که عنوان مسلمانی را یدک می کشد در بحبوحه و افزایش خشم ملت ها از اهانت به مقدسات اسلام، مدافع غیرمسلمانان می شود آنهم برای ادعایی که از اساس دروغ است. این داستان گفتنی های زیادی دارد که در آینده آن را پی خواهیم گرفت.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان مدرسه محمدی به قلم محمود فرشیدی به تحلیل تعلیم و تربیتمطابق با ارزشهای اسلامی پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
همزمانی هفته دفاع مقدس با ایام بازگشایی مدارس، این واقعیت را یادآوری میکند که دفاع از ارزشها و استکبارستیزی، باید به عنوان یکی از شاخصهای مهم تعلیم و تربیت مورد توجه قرار گیرد.در دنیایی که مدعیان پادشاهی جهان، نه تنها با استقلال سیاسی کشورها، مخالف هستند بلکه حتی استقلال علمی آنان را نیز برنمیتابند و تصور میکنند دانشمندان کشورها، باید با اجازه و تحت نظر آنان و در رشتهها و محدودههایی که استکبار تعیین میکند، کسب علم و دانش نمایند، غفلت از تربیت فرهنگی، سیاسی و دفاعی بی بصیرتی است.
سالیان سال ، اعمال قدرت و ایجاد محدودیت نظام سلطه جهانی برای کشورها، تحت پوشش دفاع از آزادی و تلاش برای گسترش صلح، به اجرا درمیآمد و مجسمه آزادی، نماد این دروغ بزرگ به بشریت بود. به قول آن شاعر؛
این پیکـره مبشـر آزادی است
آزادی ربـودن، آزادی هجـوم
به نام این واژههای مقدس، سلطهجویان جهان، جنایاتی تلخ و شرمآور مرتکب شدند و در پوشش شعارهای انسان دوستانه، بشریت را فریب دادند چنان که شاعری دیگر این رفتار منافقانه را چنین به استهزاء گرفت :
چـه جای غصــه که کشتـار بیدریغ حریـف
بـرای خاطــر صــلح اسـت و حفـظ آزادی!
و هر گلوله که بر سینـــه ای شد شرار افشــاند
غنیمتی اســت که دنیا بهشت خواهـد شد!
اما اینک دستکش مخمل پنجه پولادین دژخیم، نخنما شده است، و فرهنگ استکبار در هماوردی با فرهنگ استقلال به دلیل عجز ازارائه استدلال، ناچار شده است خود وارد میدان شود و ارزشهای اخلاقی و انسانی و مقدسات بشری را به استهزاء بگیرد.اگر در دوران دفاع مقدس، آمریکا، اسلام ستیزی خود را پنهان ساخت و تلاش کرد بهدست یکی از عوامل سرسپرده خویش و در پوشش تهاجم دو کشور علیه یکدیگر، با نهال نوپای انقلاب اسلامی مبارزه کند، امروز که بار دیگر درخت تناور اسلام در سراسر کشورهای اسلامی سایه افکنده و شاخ و برگ و جوانه داده است، استکبار مجبور شده است ماهیت کفرآمیز و
دین ستیزانه خود را آشکار سازد و با تکرار جسارتها به پیامبر اعظم و قرآن و دیگر مقدسات اسلام، ثابت میکند که اینگونه اقدامات، اتفاقی نیست بلکه برنامهای حساب شده برای تضعیف جایگاه دین، با سیاست "اهانت واستهزاء"میباشد.
وطن امروز:
روزنامه وطن امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان مقابل قانون همه برابرندبه قلم سیروس محمودیان به تحلیل اجرای قانون در مورد خاندان هاشمی پرداخته است که در بخش از آن آمده است:
بالاخره پس از کشوقوسهای فراوان فائزه و مهدی هاشمی سر جمع به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تلاش برای ایجاد آشوب و فتنه در کشور راهی زندان اوین شدند؛ اولی برای گذراندن کیفری 6 ماهه و دومی برای انجام بازپرسی مقدماتی. در این میان با توجه به اسناد ارائه شده از سوی حمزه کرمی درباره اختلاس 2 میلیاردی صورت گرفته از سازمان بهینهسازی مصرف سوخت و اتهامات وارده از سوی هوشنگ بوذری و ماجرای شرکت توتال و استات اویل و... پرونده مهدی هاشمی به شکلی زننده بسیار سنگینتر نشان میدهد. به هر حال اقامت چندماهه آن دو در انگلستان و همزمانی حضور آنان در کشور برای رفتن به زندان اوین با وجود امتناع چند ماه گذشته آنان و مهمتر از همه اعزام خبرنگار ویژه بیبیسی به فرودگاه دوبی جهت انجام مصاحبه با مهدی هاشمی در ساعاتی قبل از ورود وی به کشور بر اهمیت این حضور پرحدیث میافزاید. توجه تحلیلی به مواضع اتخاذی از سوی سران جریان مرده اصلاحات موید آن است که آینده آبستن حوادثی خواهد بود که ظاهرا حضور داوطلبانه فرزندان هاشمیرفسنجانی در زندان اوین میتواند سرآغازی بر آن حوادث باشد. در واقع در پیش بودن انتخابات ریاستجمهوری لزوم توجه جدی به اتفاقات پیش رو را دوچندان میکند. در این میان تلفیق سکوت شخص اکبر هاشمیرفسنجانی با ورود بیمحابای عفت هاشمی به ماجرا و تلاش دیگر فرزندان وی یعنی «فاطمه، محسن و یاسر هاشمی» برای نقشآفرینی در رخداد اخیر جذابیتهای خاصی به موضوع میبخشد.
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان یک نمایشگاه و چندین پیام برای غرب به قلم اسماعیل کوثری به تحلیل افشای اقدامات خرابکارانه سریس های اطلاعاتی غرب در ایران پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
نمایشگاه اقدامات خرابکارانه سرویسهای اطلاعات غربی در ایران که از سوی وزارت اطلاعات برگزار شد، گرچه برای نخستین بار بود؛ اما بارها اقدامات گروههای منافقان و سایر گروهکها در قالب چنین نمایشگاههایی در دید عموم و رسانهها گذاشته شد.
اما اینبار این نمایشگاه چندین پیام مهم برای مردم و البته برای دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران داشت. نخستین پیام آن برای مردم کشور بود که با ترفندهای سازمانهای اطلاعاتی غربی آشنا میشوند و این اطلاع را حاصل میکنند که دشمن تا چه اندازه نسبت به ایران خباثت میکند و حتی چشم داشتن علم، فنآوری و پیشرفتهای هستهای ایران را ندارد و چه بسا همواره در کمین است تا به گونهای به کشور یا سرمایههای انسانی آن آسیب برساند. به طور قطع مردم در راستای برگزاری چنین نمایشگاهی به توان و قدرت ایران در خنثی کردن دسیسههای دشمنان پی خواهند برد.پیام دیگر این نمایشگاه به سفیران کشورهای خارجی در ایران است که نشان میدهد جمهوری اسلامی ایران به صورت مستند، خباثت شبکههای اطلاعاتی غربی را در دید رسانههای داخلی و خارجی قرار میدهد تاراهی برای فرار از عملکردشان علیه ایران باقی نماند. سومین پیام این نمایشگاه شاید برای کسانی باشد که بخواهند فریب دشمن را بخورند، بنابراین باید بدانند که توانمندی اطلاعاتی کشور به حدی بالاست که پیش از هر اقدامی، سربازان گمنان امام زمان(عج) آن دسیسهها را خنثی و با عاملان برخورد خواهند کرد.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان فیل های جمهوری یخواه و الاغ های دموکرات پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
اوباما که در آستانه انتخابات ماه آینده ریاست جمهوری آمریکا در یک مصاحبه انتخاباتی به انتقادات رقیب جمهوریخواه خود پاسخ میداد، گفت: "اگر ما (دمکراتها) براساس استانداردهای جمهوریخواهان حرکت کنیم، باید جنگ جدیدی را در خاورمیانه آغاز کنیم زیرا رامنی مدعی است که ما، در مقابل تهران نرمش به خرج داده و خشونت لازم را به کار نگرفتهایم و در موضوع سوریه نیز حمایت کافی از شورشیان سوری را انجام نداده ایم."
این قبیل اظهارات و انتقادات ساختاری که کمتر در محافل عمومی و رسانههای آمریکا مجال بروز مییابد معمولاً هر چهار سال یکبار و آنهم در قالب رقابتهای انتخاباتی به عرصه افکار عمومی راه مییابد، در حقیقت در راستای رقابت بین دو حزب جمهوریخواه و دمکرات برای رسیدن به کاخ سفید و مدیریت نظام سلطه قابل ارزیابی است.
هر چند در این میان برخی معتقدند انتقادهای انتخاباتی در آمریکا فاقد عمق و جدیت لازم بوده و صرفاً به عملکرد کاندیداها و حوزه رفتارهای سیاسی آنها بر میگردد، ولی فارغ از این بینش باید توجه داشت که واقعیتهایی از نظام سلطه آمریکا و رقابت بر سر کسب قدرت، از لابلای این رقابتها و اظهارات انتخاباتی به بیرون درز میکند که بسیار قابل تأمل است.
نخستین نکتهای که از اظهارات اوباما آشکار میشود اینست که مردم آمریکا اکنون از جنگ طلبیهای سیاستمداران خود خسته شدهاند و این اولین موج از تبعات آتش افروزیهای آمریکا در جهان است که اکنون دامن مردم آمریکا را نیز گرفته است. شهروندان آمریکایی معتقدند مالیاتهای آنها در سالهای اخیر به جای مقابله با پیامدهای ناگوار بحران اقتصادی و ایجاد اشتغال برای میلیونها بیکار، صرف جنگ طلبیهای دولتمردان این کشور شده است بدون آنکه دستاوردی را به همراه داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما