به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، برنامه گفتوگو با مردم شبکه یک با حضور مسعود پزشکیان کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری برگزار شد.
مسعود پزشکیان در این برنامه گفت: بنده در سال ۱۳۳۳ در مهاباد در یک خانواده معمولی به دنیا آمدم و پدرم کارمند بود و همزمان با تحصیل در دبیرستان کارگری و دست فروشی میکردم و بلال میفروختم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: پزشکی را هم به این عنوان میخواندم که اگر روزگاری حکومت از ما خوشش نیامد، علم و مهارت را داریم و به راحتی در هر نقطه از ایران میتوانیم خدمت کنیم و وابسته به حکومت نباشیم.
هیچوقت سهمی نگرفتم/ الان هم جایی سهمیه ندارم
وی خاطرنشان کرد: پزشکی قبول شدیم و قبل انقلاب هم فعالیت های دانشجویی انجام می دادیم و انقلاب شد. ۲۹ بهمن در خیابان که تظاهرات شروع شد برادرم تیر خورد و بعدها همین برادرم شهید شد. تمام وجود او این بود که کشورمان را و حتی انقلاب که کردیم را حفظ کند. بعد از پیروزی انقلاب که جنگ را راه انداختند، من مسئول، پایه اضطراری شدم. بچه ها و دوستان ما در همه عملیات های لشکر عاشورا حضور داشتند و در خط مقدم بودند.
پزشکیان با اشاره به سوابق خود ادامه داد: در زمانی که وزیر بودم به ما خانه میدادند اما گفتم خودم کار میکنم و خانه میخرم، آن زمان در لواسان ۱۰ هکتار زمین میدادند و میگفتند این زمینها آینده دارد ولی هیچوقت سهمی نگرفتم. الان هم جایی سهمیه ندارم.
قدر سرمایه ها و نیروهای ارزشمند کشور را بدانیم
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اگر قصد داریم کشور را بسازیم باید قدر سرمایه ها و نیروهای ارزشمند کشور را بدانیم، تصریح کرد: همه اقشار کشور از جمله سرمایه گذاران، تولیدکنندگان، بازرگانان ارزشمند هستند و اگر می خواهیم مملکت از بحران خارج شود باید برای کسانی که دلشان برای کشور می تپد زمینه فراهم کنیم تا به کشور خدمت کنند.
وی افزود: در ترکی ضرب المثلی داریم که می گوید «یک جمعیتی وقتی بیاید مانند سیل عمل می کند» یعنی وقتی جماعتی در مسیری باشند و قصد انجام کاری را داشته باشند هیچ چیز و هیچ کس نمی تواند در مسیر کار مانع راه آنها شود.
پزشکیان تصریح کرد: مشکل ما هستیم، وقتی ما به عالمان و دانشمندان خود بی توجهی می کنیم، به قهرمانانی که در دنیا مقامی کسب کردند و افتخار آفریدند بی احترامی می کنیم، با کسانی که در کشور شغل تولید کردند بدرفتاری می کنیم در نتیجه کارها بر زمین می ماند و زمینه ساز خروج مغزها از کشور می شویم. اگر کشور را به عده ای محدود می کنیم نتیجه این می شود که بقیه نسبت به آنچه که در مقابلشان است احساس بی اختیاری می کنند.
مردم از ما صداقت می خواهند
وی با تاکید بر اینکه مردم از ما صداقت می خواهند، گفت: ممکن است ما نتوانیم کاری بکنیم مردم زمانی با ما مشکل دارند که تبعیض را مشاهده کنند، مشکل این است که ما یک سفره برای خودمان پهن می کنیم و یک سفره برای مردم یک سفره دیگر، اگر سفره ها یکی باشد مردم ببینید که یکی هستیم باور می کنند و کنار هم خواهیم بود.
پزشکیان با طرح این سوال که چرا مردم در حاشیه تهران میمانند اما در شهر خود نه؟ گفت: همه امکانات در تهران جمع شده است. برای تحقق عدالت در جامعه باید به این فکر کنیم که به طرف حق حرکت کنیم و بدون اصلاحات عملیاتی نخواهد شد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: دختران پسران با ما مشکل پیدا کرده اند چرا که ما به آنها درس می دهیم و باید بپرسیم چه کرده ایم و چگونه باید آنها را اصلاح کنیم؟ اینهایی که روسری ندارند تا وقتی مداخله نکنیم با ما مشکل ندارند، اما وقتی مداخله کنیم متلک میاندازند و تضاد پسش میآید. این دختران و پسران آینده کشور هستند و علت این که از ما بریده اند این است که با آنها صداقت نداشتهایم. وقتی وزیر بودم معتقد بودم که یک سفره باید وجود داشته باشد و حاکمیت باید سر سفره ای که مردم مینشینند بنشینند.
وی ادامه داد: تقوا از نگاه من دانشگاهی، یعنی حرکت بدون خطابه این معنا که وقتی مریض را عمل می کنم بدون عارضه باشد و مشتری از ما رضایت داشته باشد. روابط نباید موجب فساد و تباهی شود و دو مشکل باید حل شود. ما همه را باید ببینیم ایران برای یک جناح نیست همه حق آب و گل دارند اگر این را بپذیریم مشکلات حل می شود.
وظیفه حاکمیت این است که صدای کسانی باشد که کسی صدای آنها را نمیشنود
پزشکیان افرود: تا اختلافات حل نشود مشکلات حل نمیشود وقتی پذیرفتیم که مملکت مال ماست باید با دنیا آشتی کنیم ما در برابر قدرتها کوتاه نمی آییم اما باید گفتگو کنیم و روند بازار را جهانی ببینیم. ما نیازمند تعامل با دنیا هستیم لاجرم باید در این چرخه جایگاه خود را حفظ کنیم وی ادامه داد: مصلحت ما اقتضا میکند با دنیا در ارتباط داشته باشیم نسل جدید به فکر پیشرفت است و ما چون نمیتوانیم خود را تطبیق دهیم فکر میکنیم این نسل چیز دیگریست در حالی که این افراد جوان فقط نمی خواهند از دنیا عقب بمانند.
وی خاطرنشان کرد: وظیفه حاکمیت این است که صدای کسانی باشد که کسی صدای آنها را نمیشنود. کسانی زود میمیرند که فقیر حاشیه نشین معتاد هستند. وی در ادامه گفت: حاکمیت باید این افراد بی پناه را ببیند وظایف بهداشت و درمان دیدن کسانی است که خطر آنها را تهدید میکند. خطر کسانی را که رانده شده و بی سرپناه هستند تهدید میکند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: من وقتی این را گفتم نخست وزیر سوئد شش ماه در نوبت عمل بود درد او آن قدر شدید بود که نمیتوانست در جلسات شرکت کند در حالی که میتوانست زودتر از این عمل کند اما مثل مردم رفتار کرد. اما در کشور ما مجلس و دولت سفره دیگری دارند تا زمانی که عده ای خودی اند و بقیه ناخودی مشکلات حل نمیشود، در حالی که اگر بپذیریم و همه را به میدان بیاوریم همه مشکلات حل میشود دعا کنید همانطور که اکنون با شما صحبت کردم تا آخر صادق بمانم.
نظر شما