به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، وجود آمار تکان دهنده بیکاری در استان لرستان با پتانسیل های بیشمار در بخش خاک و آب این استان در تضاد است.
استان لرستان که بعد از استان های شمالی پرباران ترین استان کشور است، امروزه به دنبال کم توجهی مسئولان حتی در بخش کشاورزی هم توسعه نیافته است.
سرمایه گرانقدر آب در استان لرستان به وفور وجود دارد اما از رودخانه های استان و از کنار اراضی کشاورزی حاصل خیز بدون استفاده گذر می کند.
این استان که در تقسیم صنایع نیز محروم مانده است، با وجود پتانسیل های بی نظیر در حوزه خاک و آب در صورت توجه مسئولان و بهره برداری شایسته از آب های موجود در استان می تواند به توسعه نزدیک شود.
بنا بر رعایت عدالت اجتماعی امروز باید برای جبران عقب ماندگی های تاریخی در استان لرستان و احقاق حقوق مردم رنج کشیده این استان در احداث سدهای آب در این استان تسریع شود.
لرستان سومین منطقه پرباران کشور
مرتضی هادی پور، عضو مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان به خبرنگار شبستان گفت: میانگین بارش سالانه کشور 250 میلی متر و متوسط آب های سالانه کشور حدود چهارصد میلیارد متر مکعب در سال است.
وی افزود: استان لرستان با متوسط بارندگی 553 میلی متر درسال بیش از دو برابر میانگین کشوری و بعد از استان های حوزه دریای خزر و دریاچه ارومیه سومین استان پرباران کشور است.
هادی پور با بیان اینکه از چهارصد میلیارد متر مکعب آب های ورودی کشور پس از کسر میزان تبخیر و تعرق تنها 130 میلیارد متر مکعب قابل استحصال است، اظهار داشت: در حالی که در استان لرستان پس از تبخیر و تعرق وبا احتساب آی های ورودی به استان 5/12 میلیارد متر مکعب یا6/9درصد است.
وی افزود: سرانه آب قابل برداشت در کشور که در نهایت منجر به تولید در کشاورزی و صنعت و بهداشت جامعه می شود دو هزار متر مکعب است، اما سرانه آب قابل استحصال در لرستان که می تواند علاوه بربهداشت منجر به کالای کشاورزی و صنعتی شود بیش از هفت هزار متر مکعب است.
این کارشناس عنوان کرد: از 87 میلیارد متر مکعب آب استحصال شده تنها 30 میلیارد متر مکعب آن از طریق احداث سدها در درون استان مصرف می شود.
هادی پور گفت: برای جبران عقب ماندگی های استان لرستان باید علاوه بر آب تامین شده فعلی، حداقل دو میلیارد متر مکعب آب با احداث سدهای ذخیره ای تامین شود.
وی تصریح کرد: با ذخیره این میزان آب حداقل سه میلیون تن کالای کشاورزی به ارزش ناخالص سالانه هزار میلیارد تومان علاوه بر تولیدات فعلی به درآمد استان اضافه می شود.
این کارشناس بیان کرد: با اضافه شده این میزان درآمد و گردش این سرمایه بزرگ زمینه پیدایش فرصت های شغلی در استان فراهم خواهد شد.
با توجه به اینکه آب استحصال شده در استان لرستان تقریبا 5/3 برابر میانگین کشوری است، با مهار و به کارگیری این سرمایه خدادادی می توان انقلابی در بخش کشاورزی لرستان ایجاد و زمینه ریشه کنی معضل بیکاری استان را فراهم کرد.
پایان پیام/
نظر شما