به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از گنجینه رضوی، در این مراسم که در موزه فرش آستان قدس رضوی برگزار شد، عبدالحسین ملک جعفریان، رئیس اداره گنجینه های موزه حرم مطهر رضوی، تاریخ بافت این قالی نفیس که به صورت کتیبه در قسمت بالای قالی بافته شده است را سال ۱۳۵۳ قمری عنوان کرد.
وی افزود: طرح قالی نفیس افشاری واگیره سروی است که در ابعاد ۳۰۷ در ۲۳۰ سانتی متر بافته شده و تار، پود و پرز قالی از پشم مرغوب است که رنگرزی طبیعی بر روی آن ها صورت گرفته است.
ملک جعفریان، کاربرد این قالی را به صورت پرده عنوان کرد که رنگ های لاجورد، مسی، آبی، لاکی، سبز، خردلی و سایر رنگ ها در بافت آن به کار رفته است.
وی، نوع گره به کار رفته در قالی را گره متقارن معرفی کرد که در هر ۷ سانتی متر آن ۲۰ گره بافته شده است.
ادامه این مراسم با صحبت های حمید کارگر مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی همراه بود.
وی، قالی رونمایی شده را یکی از برترین نمونههای گره بافته عشایری در ایران عنوان کرد که احتمالا در ناحیه سیرجان استان کرمان، به دست بافندگان هنرمند و کوچنشین افشاری بافته شده است.
کارگر، تمام پشم و تخت بافت بودن، کیفیت عالی پشم، استفاده از رنگهای طبیعی محدود در رنگرزی پشم و مهمتر از همه، کتیبه سال بافت را از ویژگیهای بارز این قالی افشاری برشمرد.
لازم به ذکر است موزه فرش آستان قدس رضوی با نمایش ۱۰۲ تخته فرش بسیار نفیس از مناطق مختلف ایران و دارابودن ۶۰۰ تخته فرش موزه ای در مخزن، در زمره غنی ترین موزه های فرش جهان به شمار می رود.
موزه فرش حرم مطهر رضوی از قالی نفیس افشاری با عمر ۹۲ سال طی مراسمی رونمایی به عمل آورد.
کد خبر 1767565
نظر شما