توقعات مقام معظم رهبری از ادبیات داستانی کشور

حداد عادل با بیان اینکه مقام معظم رهبری به آثار داستانی اشراف کامل داشته و به قدرت تأثیر رمان وقوف کامل دارند،گفت: ایشان منتظر پدید آمدن نمونه‌های والای ادبیات داستانی انقلاب هستند.

به گزارش خبرنگار شبستان ،آیین اختتامیه جایزه ادبی هشت عصر دیروز در تالار حوزه هنری با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حدادعادل عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، مجتبی رحماندوست نماینده مجلس، علی اسماعیلی سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، محمد حسنی مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان و سرهنگ حسن رسولی و محسن مؤمنی‌ شریف رئیس حوزه هنری برگزار شد.

 

در این مراسم غلامعلی حدادعادل عضو کمیسیون ‌آموزش مجلس شورای اسلامی در این مراسم ضمن تبریک میلاد امام هشتم و دهه کرامت و گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: به رزمندگان، ایثارگران و امام شهیدان و عذر تقصیر خود را به حضور امام هشتم و شهدا ادای احترام می کنم اعلام می‌کنیم و به شدت اهانتی که شاهدیم به محضر رسول گرامی اسلام محکوم می کنیم .

 

وی افزود: خالقان 8 سال دفاع مقدس باید در این مجلس سخن بگویند زیرا که آنها کار بزرگی برای این کشور انجام دادند انقلابی به پیروزی رسیده بود و صهیونیست‌ها زودتر فهمیدند در ایران چه اتفاقی افتاده است از این‌رو یک سال و نیم سعی کردند با شورش‌های داخلی این انقلاب را سرنگون کنند اما موفق نشدند از بیرون حمله کردند.

 

وی خاطر نشان کرد: دهها میلیارد دلار نفتی پشتوانه جنگ علیه ایران بود تا این انقلاب نوپا را از میان ببرند، یک عنصر مناسبی به نام صدام هم یافتند و او را پیش فرستادند به تصور اینکه کار به زودی تمام می‌شود آنها وعده کرده بودند 7 روزه پیروز خواهیم شد اما جنگ 8 سال به طول انجامید. آنها بگویند امروز صدام کجاست.

 

رئیس فرهنگستان زبان ادامه داد: در مقابل صدام جایگاه امام را ببینید، اگر رزمندگان ما جانشان را بر کف دست نگذاشته بودند مادران و پدران نبود پرونده این داستان بسته می‌شد اما امروز این بیداری اسلامی که شاهد آن هستیم الهام گرفته از ماندگاری جمهوری اسلامی ایران است. اسلام نشان داد لیاقت اداره کردن جامعه را دارد، در یک آزمایش بزرگ جهانی و تاریخی به نام جنگ تحمیلی دین و اسلام توانایی خود را نشان داد که این مهم الهام‌بخش همه مسلمانان دنیا شد.

 

حداد عادل در ادامه داد: فریاد رزمندگان ما در جبهه پس از ده‌ها سال پژواکش از آفریقا و قلب آسیا به گوش می‌رسد ما 8 سال جنگ تحمیلی داشتیم و این جشنواره با نام امام هشتم قرین شده فرصتی برای بیان خاطره به بنده می‌دهد. باید بگویم شایستگی نداشتم در جبهه انجام وظیفه کنم اما در جبهه‌ها بودم.

 

وی یاد آور شد: در 31 شهریور یکباره بیش از 100 هواپیما به فرودگاه‌های ما حمله کرد پس از آن جنگ آغاز شد. زندگی و آنچه داشتیم عوض شد جنگ 8 سال طول کشید البته باید بگویم شخصاً‌ اهل استخاره زیاد نیستم نه اینکه معتقد نباشم اما به ندرت انجام می‌دهم یادم هست پس از 4 سال که از جنگ گذشته بود گفتم خدایا عاقبت این جنگ چه می‌شود چند سال به طول می‌انجامد و به این نیت که جنگ چند سال طول می‌کشد قرآن را باز کردم داستان حضرت موسی (ع) و شعیب پیامبر آمد (پس از اینکه موسی از دربار فرعون گریخت و جان خود را بدر برد و بر سر چاه مریم رسید و...) وقتی این آیه آمد فهمیدم جنگ 8 سال به طول می‌انجامد.


وی در ادامه با اشاره به این نکته که سنت ادبی ما داستان‌نویسی به سبکی که در غرب رواج داشت و دارد چندان مرسوم نبود عنوان کرد: یعنی در ادبیات ما بیشتر شعر چهره ادبیات بوده است. پیش از انقلاب تجربه‌هایی بعضاً‌ مثبت و قابل نقد بود پس از انقلاب باید کارهای فراوان انجام می‌شد که متناسب با انسانی که در این انقلاب معرفی شده باشد. یک انسان تازه، یک زندگی تازه، یک جامعه تازه، سبک زندگی تازه، ارزش‌ها و آرمان‌های جدید در داستان، رمان باید جلو کند.


وی در ادامه خاطر نشان کرد: همه چیز را نباید از تبلیغ مستقیم سخنرانی و تلویزیون خواست نباید از ظرفیت داستان و ادبیات غافل شد. هم داستان فی‌نفسه تأثیر دارد و هم الهام بخش سینما و تئاتر است. خوشحالم این بنیاد ادبیات داستانی ایجاد شده تا داستان‌نویسی در ایران جدی گرفته شود.

 

حداد عادل با اشاره به اشراف مقام معظم رهبری به ادبیات داستانی تصریح کرد: مقام معظم رهبری به آثار داستانی اشراف کامل داشته و به قدرت تأثیر رمان وقوف کامل دارند، ایشان بسیاری از رمان‌های مفصل و مهم دنیا که به فارسی ترجمه شده را مطالعه کرده‌اند، بنده مکرر دیده‌ام که ایشان رمان‌های مختلفی خوانده و در پایان آن در چند صفحه نظر خود را نوشته و تجزیه و تحلیل کرده‌اند.


وی در پایان در ادامه این مطلب عنوان کرد: این موضوع برای ما پیام دارد، ایشان از مشوقان ادبیات داستانی هستند و منتظر پدید آمدن نمونه‌های والای ادبیات داستانی در انقلاب هستند، همانگونه که سینما نشان داد می‌تواند سینمای متفاوتی از سینمای هالیوود و بالیوود باشد ادبیات داستانی هم می‌تواند به دنیا نمونه‌ دیگری از داستان بلند و کوتاه ایرانی را عرضه کند.

 

دلم می‌خواست به هر 50 اثر برتر جایزه می‌دادیم
همچنین در این مراسم حسین فتاحی دبیر علمی جشنواره ضمن ارائه گزارشی از روند برپایی از روز اعلام فراخوان تا پایان مهلت ارسال آثار گفت:‌ جشنواره ادبی هشت در سه قالب برگزار شد 300 اثر طی مدت اعلام شده داوری شد. در مرحله پایانی از میان 20 اثر برای هیئت داوران انتخاب 3 اثر برتر و تقدیری دشوار بود اما در نهایت این مهم انجام شد.

 

وی در ادامه ضمن اشاره به اینکه در بخش داستان کوتاه با حجم بسیاری از داستان خوب مواجه بودیم، ابراز داشت: دلم می‌خواست به هر 50 اثر برتر جایزه می‌دادیم چرا که امتیازات نزدیک به هم بود اما در نهایت 9 اثر برگزیده و تقدیری شناخته شدند.

 

فتاحی در خاتمه ضمن اشاره به اینکه در این جشنواره 140 داستانک داشتیم، ابراز داشت: ارسال این میزان آثار در قالب داستانک جای تأمل دارد. او در انتهای سخنان خود بیانیه هیئت داوران را قرائت کرد.

 

گفتنی است در این مراسم سعید حدادیان به بیان خاطره از دوران دفاع مقدس پرداخت و در ادامه مدیحه‌سرایی کرد و در پایان این مراسم حاضران برگزیدگان و تقدیری عکس یادگاری گرفتند.
پایان پیام/

 

کد خبر 176734

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha