به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آیتالله غیاثالدین طهمحمدی، امام جمعه و نماینده پیشین ولی فقیه در استان همدان و مجلس خبرگان رهبری شامگاه جمعه، ۱۸ خردادماه به لقاءالله پیوست.
مرحوم آیتالله «غیاث الدین طهمحمدی»، سال ۱۳۲۶ در یکی از روستاهای فامنین همدان، در یک خانواده مذهبی و متدین متولد شد و با توجه به استعداد فوق العاده و علاقمندی به روحانیت و برخورداری از نبوغ خاص در همان اوایل زندگی به دعوت برادر خود حجت الاسلام حاج میرزاعلی محمدی در سن ۱۲ سالگی جهت تحصیل در حوزه علمیه قم رهسپار آن دیار مقدس شد.
درس مقدمات را نزد برادر خود و سطوح عالی را نزد آیت الله العظمی نوری همدانی و آیت الله مشکینی و آیت الله خزعلی طی کرده و جهت فراگیری دروس خارج فقه و اصول سالها در محضر آیات عظام حضرت امام (ره)، میرزا هاشم آملی، شیخ مرتضی حائری تلمذ نموده و منظومه حکمت را نزد شهید مفتح و حکمت متعالیه، مباحث عرفانی و تفسیری را در خدمت علامه طباطبایی، آیت الله العظمی جوادی آملی، علامه حسن زاده آملی و شهید مطهری فرا گرفت.
آیت الله طهمحمدی در عرصههای مختلف انقلاب اسلامی حضور فعال و پر ثمر داشت و پیش از ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ شمسی به فعالیتهای سیاسی علیه رژیم پهلوی پرداخت و بارها بازداشت شد و در واقعه مدرسه فیضیه نیز مورد ضرب و شتم فراوان قرار گرفت، همچنین در بیشتر راهپیماییهای طلاب حوزه علمیه قم حضور داشته و در سفرهای تبلیغی و سخنرانی هایش، چند مرتبه از سوی ساواک دستگیر و زندانی شد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مدتی در دفتر حضرت امام (ره) در قم به فعالیت پرداخته و در دوران دفاع مقدس نیز با حضور در جبهههای دفاع مقدس فعالیت داشته و مشغول جمع آوری کمکهای مردمی جهت رزمندگان اسلام در استان بود.
مرحوم طهمحمدی در سال ۱۳۶۱ از سوی دفتر حضرت امام (ره) به امامت جمعه فامنین منصوب شد و در طول ۲۳ سال امامت جمعه به انجام خدمات فراوانی در زمینههای فرهنگی، حوزوی، عمرانی، اقتصادی و اجتماعی پرداخت و پس از کناره گیری آیت الله موسوی همدانی از امامت جمعه همدان، از طرف رهبر معظم انقلاب به عنوان نماینده ولی فقیه در استان همدان و امامت جمعه این شهر منصوب شد.
آیت الله غیاث الدین طهمحمدی ۱۴ سال مسئولیت نمایندگی ولی فقیه و امام جمعه همدان را بر عهده داشت.
آیت الله طه محمدی، بیش از ۳۰ سال هم امام جماعت مسجد انصارالمهدی(عج) (واقع در جنت آباد شمالی تهران) و در این مسجد منشا خیرات و برکات بسیار شد. وی در سال ۱۴۰۰ به دلیل هجرت به همدان، از امامت جماعت ۳۰ ساله مسجد انصارالمهدی(عج) کنارهگیری کرد.
حجتالاسلام حسین محمدابراهیم، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد در مراسم خداحافظی و تودیع آیت الله طه ها محمدی بیان کرد: زمانی که آیتالله طه محمدی از قصد خود برای هجرت گفت، خیلی ناراحت شدیم و تلاش کردیم که ایشان بماند. بنده مدت ها به این قضیه فکر کردم که چه کسی می تواند جایگزین ایشان باشد، ان شاء الله که این مسجد بهتر از قبل فعالیت کند.
در ادامه این مراسم، آیت الله طه محمدی با تشکر از مسئولین و نمازگزاران گفت: بنده تخصص معماری دارم و سعی کردم نظرات واقفین امر و ضرورت های دینی را توأمان حفظ کنم. اکنون هم افتخار می کنم که از حیث معماری مسجدی مثل این مسجد در تهران اگر نگوییم نیست، انگشت شمار است. این مسجد با احداث واحدهای تجاری و همچنین حوزه علمیه انصار المهدی (عج) هم در بحث اقتصادی و هم در بخش فرهنگی و علمی فعال بوده است. در این سال ها تلاش شده از درآمد مسجد بخشی صرف امور تبلیغی و اعزام مبلغ به مناطق دور افتاده شود.
آن مرحوم همچنین در گفتگویی طرح مسجد محوری را گامی مهم در جذب مردم به مساجد توصیف کرد و گفت: ما مسجد را درست به مردم معرفی نکرده ایم اگر مسجدمحور نباشیم هر آنچه را که بافته ایم از بین خواهد رفت.
امام جمعه سابق همدان با اشاره به سخن امام خمینی(ره) که فرمودند مساجد سنگر هستند، سنگرها را پُر کنید، گفت: متاسفانه امروز نسل جوان ما حضور کم تری در مساجد دارند و این چنین طرح هایی برای حضور این نسل مثمر ثمر خواهد بود.
وی معتقد بود که رسیدگی به امور مساجد ضروری است و اولین کار و مهم ترین کار در این زمینه این است که مساجد چه از نظر ظاهری و چه از نظر مدیریت مشکلی نداشته
باشد در این صورت است که نه تنها مسلمانان بلکه اگر غیر مسلمانی وارد مسجد شد تحت تاثیر فضای مسجد قرار بگیرد.
وی با یادآوری بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر جذب حداکثری مردم گفت: فضای مسجد را باید به نحوی بسازیم که افراد، مسجد را خانه خودشان بدانند.
خبرگزاری شبستان درگذشت این عالم فقید و امام جماعت ترازر را به عموم مردم به ویژه اهالی مسجد تسلیت گفته و برای ایشان از درگاه ربوبی علو درجات را خواستار است.
نظر شما