حجت الاسلام عبدالحسین فنایی در گفتگو با خبرگزاری شبستان از گیلان با اشاره به اول ذی الحجه، سالروز پیوند آسمانی حضرت زهرا (س) و امام علی (ع) ضمن تبریک این ایام فرخنده اظهار کرد: اول ذی الحجه فرخنده ترین پیوند تاریخ بشریت است، لذا این روز از آن جهت حائز اهمیت است که امر مقدس ازدواج را در آرمانی ترین صورت خود به ما میشناساند.
امام جماعت مسجد جامع شاندرمن با بیان اینکه دقت و ریز بینی در پایههای این پیوند و اساس زندگی این دو بزرگوار که هر دو نمادی از انسان کامل هستند، به جوانانی که در جستجو همسر مناسب میباشند کمک میکند تا اهداف عالی ازدواج را شناخته و بر اساس آن دست به انتخاب بزنند، گفت:این پیوند آسمانی برای زوجهای جوانی که در ابتدای راه زندگی هستند، به مثابه نقشهای کامل از مسیر ازدواج است که رضایت از زندگی زناشویی و رشد فردی زوجین در زندگی مشترک را تضمین میکند.
وی به احادیث و روایت در زمینه ازدواج اشاره و تصریح کرد:پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله سلم) فرمودند: کسی که همسایه مسجد باشد و سه روز پشت سر هم حاضر به جماعت نشود پس لعنت خدا و ملائکه و همه مردم بر او خواهد بود، اگر چنین شخصی خواستگاری نمود برای ازدواج، به او دختر ندهید، اگر مریض بود او را عیادت نکنید و اگر مُرد و جنازه او را برداشتند تشییع جنازه او نکنید. بدانید و توجّه داشته باشید نماز، روزه، زکات، حجّ و جهاد کسی که سه روز مسجد نرود قبول نخواهد بود و اگر مُرد، به مرگ جاهلیت از دنیا رفته است ،یعنی بدون دین از دنیا رفته است.
حجت الاسلام فنایی اذعان داشت: انتخاب صحیح بر اساس کفویت، اهداف مشترک و رضایت زوجین، اولین نکته قابل سرمشق گیری در خواستگاری امیرالمومنین (ع) از فاطمه (س) است.
وی اضافه کرد: پیغمبر اسلام (س) با وجود اینکه علی را در دامان خود پرورش داده بود و به صفای وجود او اطمینان تام داشت و او را تنها مرد شایسته برای پارهی تنش میدانست، قبل از هر جوابی به خواستگاری وی، نظر فاطمه(س) را جویا شد و فرمود: «علی پسر ابوطالب، کسی است که به مراتب خویشاوندی و فضل و اسلام او به نیکی آگاهی، من از پروردگارم خواسته ام که تو را به همسری بهترین و محبوب ترین مخلوقش درآورد. اینک او ازدواج با تو را پیشنهاد داده است. تو خود در این باره چه نظری داری؟» و فاطمه با سکوتش رضا داد.
امام جماعت مسجد جامع شاندرمن با بیان اینکه فاطمه (س) از برجسته ترین دوشیزگان عصر خود بود و خواستگاران فراوان داشت خاطر نشان ساخت : بسیاری از زنان مدینه بعد از باخبر شدن از جواب مثبت فاطمه(س) به حضرت علی(ع)، در پی نکوهش وی برآمدند که چرا با وجود خواستگاران فراوانی که تمکن مالی داشتند،علی را انتخاب کرد.
وی گفت: از پیامبر خدا نقل شده است که در جواب خواستگارانی که زبان به گله گشودند ایشان فرموده اند: به خدا قسم، من فاطمه را از شما رد نکردم و او را تزویج ننمودم، بلکه خدا خواستگاری شما را نپذیرفت و فاطمه را برای علی تزویج کرد؛ زیرا جبرئیل بر من نازل شد و گفت، خدای تعالی میفرماید: اگر من علی را خلق نمیکردم از حضرت آدم به بعد شوهری که شایستهی فاطمه باشد در روی زمین نبود.
حجت الاسلام فنایی ادامه داد: از پیامبر اکرم (ص) روایت شده است که خطاب به علی علیه السلام فرمود: «لولاک یا علی لما کان لفاطمه کفو علی وجه الارض: یا علی اگر تو نبودی، فاطمه را بر روی زمین کفوی نبود. »
وی با اشاره به اینکه اساس ازدواج بر کفویت است گفت: زن و مردی که به تکامل روحی رسیده و یا در راه رسیدن به آن هستند، با انتخاب بر اساس ظواهر و مادیات به رشد فردی خود لطمه زده و به جای آن که از ازدواج نردبانی برای پیشرفت فردی بسازند، سدی قوی در برابر پیشرفت روحی و معنوی خود خواهند ساخت.
امام جماعت مسجد جامع شاندرمن با بیان اینکه جشن ازدواج فاطمه (س) برجسته ترین دختر مدینه و کل تاریخ بشریت، فرزند یگانه مروارید عالم بشریت، بدون هر گونه تجمل و فخر فروشی برگزار شد اظهار داشت: فراهم آوردن اسباب و اثاث منزل با توجه به توان مالی زوجین و دوری از تجمل گرایی، بارزترین نکته این ازدواج است.
وی اضافه کرد: حضرت علی ( ع) و حضرت فاطمه ( س) به عنوان الگویی کامل که سرآمد جوانان زمان خود و البته تاریخ بوده و هستند.
حجت الاسلام فنایی خاطر نشان ساخت: این زوج با برگزاری مراسمی بر اساس عرف متوسط آن روزگار و شروع زندگی با حداقل ها، تبرج و تجمل براساس رتبه، مقام و منزلت را رد کرده و حتی منفور دانستند.
وی اضافه کرد: تقسیم کارهای بیرون و داخل منزل با اختیار و رضایت طرفین، در آن روزگار، نشانگر تاکید آن بزرگواران بر احترام و توافق آنها در ازدواج، در مقابل کنترلگری و فشارهای جامعه میباشد.
امام جماعت مسجد جامع شاندرمن اظهار داشت:امید است با وجود دسترسی به چنین الگوی کاملی برای جوان شیعه و تحقیق و شناخت در ابعاد شخصیتی این بزرگواران شاهد افزایش ازدواجهای موفق و کاهش طلاق هایی که به علت عدم شناخت و فشار جامعه به زوجین تحمیل میشوند، باشیم.
نظر شما