تمدن نوین اسلامی از نگاه رهبری، هدف نهایی انقلاب اسلامی است

حجت الاسلام اله وردی گفت: مقام معظم رهبری، تمدن نوین اسلامی را هدف نهایی این انقلاب می‌دانند و معتقدند که این تمدن باید بر پایه آموزه های مهدویت و با هدف زمینه سازی برای ظهور امام زمان (عج) بنا شود.

حجت الاسلام محسن اله وردی، در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان، به معیارهای شناخت تمدن اشاره کرد و گفت:هر تمدنی دارای دین، معنویت، حکومت و... است، اما تفاوت‌ها در متن و حواشی آن ها نمود پیدا می کند، در تمدن غرب، متن و مرکزیت بر اقتصاد، سرمایه و پول استوار است و اخلاق و دین در حاشیه و در خدمت سرمایه داری قرار دارند، در مقابل، در بینش اسلامی، دین متن و محور است و همه عناصر باید رنگ دینی به خود بگیرند.

پژوهشگر مهدویت و استاد حوزه علمیه همدان افزود: انقلاب اسلامی ایران، نقطه عطفی در تاریخ بشریت بود که به رهبری امام خمینی (ره) و با نثار جان و خون هزاران شهید، به ثمر نشست و این انقلاب، بذر امید را در دل مستضعفان جهان کاشت و نویدبخش عصر جدیدی در تاریخ بشر شد.

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری، تمدن نوین اسلامی را هدف نهایی این انقلاب می‌دانند و معتقدند که این تمدن باید بر پایه آموزه‌های مهدویت و با هدف زمینه سازی برای ظهور امام زمان (عج) بنا شود.

حجت الاسلام محسن اله وردی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب، هفت کلید واژه  از جمله خودسازی، تهذیب نفس، ارتقای معنویت و اخلاق، تقویت بصیرت دینی، معرفی الگوی نوین اسلامی به جهان و احیای هویت دینی و انقلابی و ... را از مصادیق  تمدن نوین می‌دانند تصریح کرد: جامعه پردازی یکی از مصادیق این مهم است که به دنبال ایجاد جامعه ای مبتنی بر ارزش‌های اسلامی، عدالت، و برابری است.

وی به الزامات پیاده کردن نگاه مهدوی در گام دوم انقلاب اشاره کرد و افزود:برای تحقق تمدن نوین اسلامی بر پایه نگاه مهدوی، باید به الزاماتی از جمله ترویج فرهنگ مهدویت با افزایش آگاهی و معرفت مردم نسبت به امام زمان (عج) و آموزه های مهدویت  بوده و زمینه های التزام عملی به این آموزه ها فراهم می شود.

 استاد حوزه علمیه همدان تقویت ایمان و باورهای دینی را از دیگر الزامات دانست و تصریح کرد: با تقویت باورهای دینی و ترویج اخلاق و معنویت در جامعه، بستر لازم برای تحقق جامعه مهدوی فراهم می شود.

پژوهشگر حوزه مهدویت اضافه کرد: توجه به عدالت و ظلم ستیزی مبارزه با استکبار، توجه به علم و فناوری، جوان گرایی و استفاده از ظرفیت جوانان و وحدت و همدلی از دیگر شروط اساسی برای تحقق تمدن نوین اسلامی است.

 وی به نقش مردم در تحقق تمدن نوین اسلامی اشاره کرد و گفت: تحقق تمدن نوین اسلامی، بدون مشارکت فعال مردم امکان پذیر نیست و همه آحاد جامعه باید با درک صحیح از آموزه های مهدویت و با عمل به آنها، در این مسیر نقش آفرینی کنند.

اله وردی همچنین به راهبردهای تحقق تمدن نوین اسلامی اشاره کرد و افزود: این راهبردها شامل تقویت بنیان‌های دینی و اخلاقی، ارتقای سطح دانش وآگاهی با افزایش سطح دانش و آگاهی مردم، تقویت روحیه جهاد و تلاش با ترویج روحیه جهاد و تلاش در جامعه، حمایت از مظلومان و مستضعفان و تقویت وحدت و همدلی که با تقویت و وحدت و همدلی بین همه اقشار جامعه، می‌توان در برابر دشمنان ایستادگی کرد و به اهداف عالیه انقلاب اسلامی دست یافت.

 وی ابراز داشت: تمدن نوین اسلامی، آرمان نهایی انقلاب اسلامی است این تمدن باید بر پایه آموزه های مهدویت و با هدف زمینه سازی برای ظهور امام زمان (عج) بنا شود، تحقق این تمدن، نیازمند تلاش و همت همه آحاد جامعه است.

عناصر تمدن سازی در عصر غیبت

استاد حوزه علمیه همدان همچنین به عناصر تمدن سازی در عصر ظهور اشاره کرد و گفت: عصر ظهور به عنوان دورانی آرمانی در روایات اسلامی ترسیم شده است که در آن شاهد تمدنی نورانی و برخوردار از مولفه های کلیدی خواهیم بود.

 وی گفت: عناصری چون تشکیل حکومت جهانی توسط امام مهدی (عج)، رشد علم و دانش، پیشرفت اقتصادی، تعالی اخلاقی، شهرسازی اسلامی و توسعه فناوری در این راستا قابل ذکر هستند.

اله وردی تصریح کرد: با وجود اینکه ظرفیت جامعه عصر غیبت به پای عصر ظهور نمی رسد، اما با توجه به پیوستگی و تدریجی بودن شکل گیری تمدن ها، می توان در حد توان برای فراهم کردن شرایط ظهور تلاش کرد و در این راستا، متفکرین اسلامی الگوهایی برای تمدن سازی در عصر غیبت ارائه داده اند.

وی با بیان اینکه الگوهای تمدن سازی شامل سه نوع است افزود: یکی از این الگوها الگوی تاریخی است که این الگو بر گسترش علم، نقش دین در تمدن سازی (با انقلاب اسلامی ایران به عنوان نقطه عطف)، وجود جغرافیای مناسب برای تشکیل حکومت و قومیت های لازم برای تمدن سازی تاکید دارد.

پژوهشگر مهدویت و استاد حوزه علمیه همدان دیگر الگوی تمدن سازی را الگوی حضرت امام خمینی (ره) دانست و تصریح کرد: در این الگو، حکومت نقشی اساسی ایفا می‌کند و ایده ولایت فقیه در راستای تشکیل حکومت اسلامی مطرح می شود.

 وی اضافه کرد: الگوی مقام معظم رهبری نیز یکی دیگر از الگوهای تمدن سازی است که ایشان معتقدند که برای رسیدن به تمدن اسلامی باید از مراحل انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی و جامعه اسلامی عبور کرد.

اله وردی با بیان اینکه برای بررسی امکان تمدن سازی در عصر غیبت، باید به جای تمرکز بر عصر ظهور که زمان آن نامعلوم است، به ویژگی های جامعه منتظر در مقایسه با جامعه غیر منتظر توجه کرد افزود: با وجود چالش ها و محدودیت های عصر غیبت، می توان با تلاش و برنامه ریزی در راستای تمدن سازی اسلامی گام برداشت و زمینه را برای ظهور امام مهدی (عج) فراهم کرد.

وی به شاخص‌های تمدن مدرن و اسلامی در عصر غیبت اشاره کرد و گفت:شاخص‌های تمدن مدرن، گستردگی جغرافیایی، گستردگی فرهنگی، گستردگی در سیستم کنترل خشونت، نظم اجتماعی، ایجاد رفاه و آسایش، تکنولوژی و علم برای تصرف طبیعت از جمله این شاخص‌ها است.

استاد مهدویت همدان با بیان اینکه "امید" یکی از ویژگی های کلیدی جامعه منتظر است گفت: امید و معروف در عفو و احسان، امید و تعارف، امید و تسارع در خیرات و امید به ظهور منجی، انگیزه انسان را برای انجام کارهای خیر و نیکوکاری افزایش می‌دهد و جامعه را به سمت تعالی سوق می‌دهد.

وی عنوان کرد: با بررسی شاخص های تمدن مدرن و اسلامی و همچنین نقش امید در جامعه منتظر، می‌توان به این نتیجه رسید که تمدن سازی در عصر غیبت امری دست یافتنی است امید به ظهور امام مهدی (عج) می تواند به عنوان نیروی محرکه ای برای ارتقای شاخص های تمدنی در جامعه عمل کند و زمینه را برای ظهور ایشان فراهم سازد.

اله وردی خاطرنشان کرد: تمدن نوین اسلامی، آرمان نهایی انقلاب اسلامی ایران است این تمدن باید بر پایه آموزه های مهدویت و با هدف زمینه سازی برای ظهور امام زمان (عج) بنا شود و تحقق این تمدن، نیازمند تلاش و همت همه آحاد جامعه است.

کد خبر 1766746

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha