آغاز آموزش تئاتر خیابانی از جشنواره مریوان

مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی از آغاز کارگاههای آموزشی تئاتر خیابانی در هفتمین جشنواره بین المللی مریوان خبر داد و گفت: این کارگاهها در طول سال نیز در مریوان دایر خواهند بود.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان پیش از ظهر امروز سه شنبه 4 مهر با حضور قادر آشنا مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی، قباد میمنت آبادی دبیر هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان، مجید امرایی مدیر دفتر تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی در مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

در ابتدای این نشست قادر آشنا مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی گفت: تئاتر خیابانی در کشور جایگاه خود را پیدا کرده است و از طرف ادارات کل استانی درخواستهای متعددی را نیز برای میزبانی دریافت کرده است.

تئاتر خیابانی برخلاف تئاتر صحنه ای به دل مردم می نشیند و در همه مکانها قابل اجراست و مردم به راحتی با آن ارتباط برقرار می کنند بنابراین در حال حاضر در کشور متقاضیان فراوانی دارد.

وی سپس افزود: جشنواره تئاتر خیابانی مریوان یک جشنواره شناخته شده در نقطه صفر مرزی است و برگزاری آن در این منطقه نشان از امنیت بالای منطقه دارد.

وی از افتتاح دبیرخانه دائمی جشنواره تئاتر خیابانی در مریوان خبر داد و گفت: در این دفتر مدیرکل استان کردستان در طول سال مشغول به فعالیت است.

به گفته مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی اجرای بیش از 700 تئاتر خیابانی در کشور نشان از توجه جدی به این حوزه دارد.

آشنا سپس تصریح کرد: توجه به آموزش در عرصه تئاتر خیابانی برگزاری کارگاههای آموزشی و ورک شاپ از جمله مباحثی است که در هفتمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان پی گیری شده است و در این جشنواره محقق خواهد شد.

اجرای تئاتر خیابانی و آموزش در طول سال دایر است و شروع آموزش تئاتر خیابانی از جشنواره مریوان آغاز خواهد شد.

در ادامه این نشست قباد میمنت آبادی دبیر هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با بیان اینکه در این دوره از جشنواره به ارتقا کمی و کیفی جشنواره توجه شده است گفت: توجه به اجرای تئاتر خیابانی در طول سال پیگیری آموزش تئاتر خیابانی از جمله کارهای کیفی است که در این دوره از جشنواره شاهد آن هستیم.

وی افزود: همه این عوامل شرایطی را فراهم کرده که هفتمین جشنواره تئاتر خیابانی آبرومندی بر پایتخت تئاتر خیابانی ایران برگزار شود.

به گفته مدیرکل ارشاد استان کردستان تئاتر خیابانی به دلیل بی واسطه بودن بیشترین تاثیر را بر مخاطب دارد بر همین اساس در این قالب نمایشی می توانیم ارزشهای نظام را به شکل تئاتر ارایه دهیم و این می تواند برای رسیدن به تئاتر ملی در سال تولید ملی و تثبیت تئاتر ملی اثرگذار باشد.

تنوع در شیوه های نمایشی خیابانی توجه به دستاوردهای جدید تئاتر خیابانی تعامل با گروههای خارجی راه اندازی مکان دائمی تئاتر خیابانی و طراحی پرچم به عنوان نماد جشنواره تئاتر خیابانی مریوان از جمله اقدامات کیفی دبیرخانه هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان بود که قباد میمنت آبادی به آنها اشاره کرد.

وی سپس یادآور شد: استان کردستان قطب هنرهای نمایشی در کشور است و در طول سال در در همه شهرهای این استان شاهد برگزاری جشنواره های تئاتر منطقه ای ملی و شهری هستیم.

دبیر اجرایی هفتمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان با اشاره به آثار رسیده به این دوره از جشنواره اظهار داشت: بعد از اعلام فراخوان جشنواره 130 طرح نمایشی از تهران و 57 فیلم نمایشی از شهرستانها به دبیرخانه جشنواره رسید که از این 291 طرح و اثر با بررسی نهایی 31 اثر در بخش های کودک مسابقه ایران و بومی و محلی انتخاب شدند امسال آثار در دو بخش ملی و بین المللی اجرا خواهند شد.

وی سپس تصریح کرد: امسال 5 گروه خارجی از آلمان فرانسه لهستان کردستان عراق با 7 گروه داخلی متقاضی در بخش بین الملل به اجرا می روند اما گروه کودک در بخش ملی به اجرا خواهد رفت.

ابته در بخش بومی و محلی نمایش ها در بخش غیررقابتی در جشنواره حضور دارند اما دو گروه از عراق و یک گروه از آلمان اجرا دارد و پیش بینی می شود 15 نمایش از 5 گروه برگزیده کودک و نوجوان می توانند در جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی تهران حضور پیدا کنند.

در ادامه این نشست مجید امرایی رییس دفتر تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی با بیان اینکه پرداختن به اجرای عمومی دغدغه دفتر تئاتر خیابانی بود گفت: بر همین اساس در تهران و 26 شهرستان 386 اجرای عمومی محقق شد و در 8 ماه گذشته 134 نمایش خیابانی تولید شده که این آثار 734 اجرای عمومی داشته اند.

وی ارائه تعریف مناسب از تئاتر خیابانی را دغدغه دفتر دفتر خیابانی دانست و گفت: بر همین اساس ما تئاتر خیابانی را به نمایشی اطلاق کردیم که خارج از سالن اجرا می شود.

وی سپس افزود: با کمک دفتر تئاتر خیابانی و با همکاری شهرداری و استانداریهای سراسر کشور تاکنون 205 دفتر فضای تئاتر دائمی خیابانی شناسایی و راه اندازی شده است.

امرایی پژوهش و آموزش را از دیگر دغدغه های دفتر تئاتر خیابانی عنوان کرد و گفت: بر همین اساس از سال گذشته آموزش مورد توجه جدی این دفتر قرار گرفت و در همین راستا 4 مرکز آموزشی در شهرهای لاهیجان، سقز، ارومیه و فسا ایجاد شده است.

وی بر ایجاد کارگاه دائمی آموزش تئاتر خیابانی در مریوان تاکید کرد و گفت: از دیگر اقدامات دفتر تئاتر خیابانی اعزام 12 گروههای تئاتر خیابانی به خارج از کشور در جشنواره های بین الملل و پذیرش 15 گروه خارجی در جشنواره هایی در ایران بوده است.

وی سپس خاطرنشان کرد: بررسی کارگاههای مشترک با مدرسین خارجی که در هفتمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان مدرسینی از لهستان فرانسه و آلمان در آن حضور دارند که نتایج این کارگاههای آموزشی تولید اثر نمایشی است.

رییس دفتر تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی حمایت مالی از گروههای نمایشی تئاتر خیابانی را از دیگر توجهات دفتر خیابانی به این تئاتر خواند و گفت: در همین راستا برای اجرای عمومی تئاتر خیابانی در تهران از هر گروه سه میلیون تومان و در شهرستان ها یک میلیون تومان حمایت می شود.

راه اندازی پایگاه اطلاع رسانی دفتر تئاتر خیابانی از ابتدای امسال از دیگر برنامه های دفتر تئاتر خیابانی بود که مجید امرایی به آن اشاره کرد.

امرایی همچنین تاکید کرد: امسال در جشنواره مریوان وجه آموزشی موردتوجه دبیرخانه جشنواره است و آثار در دو تیم داوری متشکل از هادی مرزبان، ناصر بخت، مریم معترف، حسین عاطفی، نصرالله قادری و علی ظفر قهرمانی در دو بخش بین الملل و مسابقه ایران داوری می شوند و خروجی آثار جشنواره مریوان به تئاتر خیابانی ایران راه پیدا می کنند.

رییس دفتر تئاتر خیابانی همچنین خاطرنشان کرد: امسال در جشنواره خیابانی مریوان در مسابقه بین الملل حضور دارند که از این تعداد 7 گروه از ایران و 5 گروه از کشورهای خارجی هستند که 2 گروه از این شرکت کنندگان کارگاههای آموزشی برگزار می کنند که نتایج آن در جشنواره حضور پیدا خواهد کرد بودجه جشنواره نیز افزایش پیدا کرده به خاطر اینکه بخش کودک و کارگاههای آموزشی به جشنواره اضافه شده است و در کنار آن بودجه استانی نیز ارتقا پیدا کرده است.

پایان پیام/
 

کد خبر 176561

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha