در مسیر فرهنگ سازی صلح «قدرت منطق» باید بر «منطق قدرت» غلبه کند

سیاسی: دکتر محمدرضا مجیدی گفت: در مسیر فرهنگ سازی صلح و در تعارض قدرت منطق و منطق قدرت باید شاهد سروری و برتری قدرت منطق باشیم.

 
 
به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر محمدرضا مجیدی سفیر و نماینده دائم ایران در یونسکو در اولین روز از همایش روز جهانی فلسفه و درنشست تخصصی فلسفه و فرهنگ صلح  با اشاره به تلاش های صورت گرفته در سطح جهانی برای برقراری صلح گفت: متاسفانه امروز از ادبیاتی چون جنگ برای صلح و جنگ پیشدستانه برای توجیه به کارگیری خشونت استفاده می شود و در آغاز هزاره جدید میلادی منطقه غرب آسیا شاهد چنین رویکردی به جنگ و خشونت بوده است و میلیونها انسان بی گناه در معرض انواع سلاح های ضدانسانی قرار گرفتند.
 
دکتر مجیدی تصریح کرد: آسیای غربی در نیم قرن گذشته با اشغال فلسطین گرفتار جنگ و آشوب و خونریزی شد و همه تلاش های صورت گرفته در سطوح بین المللی و منطقه ای به دلیل بی توجهی به ریشه های این بحران در حل آن و استقرار صلح و آرامش ناکام بوده است.
 
این عضو هیئت علمی دانشگاه  در ادامه سخنرانی خود که با موضوع "فرهنگ صلح از نظر تا عمل مطالعه مرودی غرب آسیا "ارایه می شد گفت: آنگونه که از نام سازمان ملل برمی آید، این سازمان خانه ملت ها است و باید تریبون و منبری برای همه ملت ها باشد تا عقل و خرد جمعی جهانی شکل گیرد.
 
مجیدی با اشاره به این نکته که اگر با استانداردهای چندگانه  عدالت و آزادی قربانی نشود می توان به برقراری صلح امیدوار بود گفت: در مسیر فرهنگ سازی صلح و در تعارض قدرت منطق و منطق قدرت باید شاهد سروری و برتری قدرت منطق باشیم.
 
سفیر و نماینده دائم ایران در یونسکو ابراز داشت: نهادهایی چون یونسکو می تواند با آموزش و فرهنگ و ارتباطات و علوم زمینه لازم را به عنوان اتاق فکر جهانی و خانه فرهنگ ملت ها برای تبادل و تعامل آراء آماده کند.
 
وی ادامه داد: اگر بنا باشد به فرهنگسازی در زمینه صلح پرداخته شود و فرهنگ صلح جایگزین فرهنگ جنگ و خشونت شود باید به لوازم فرهنگ سازی و عناصر صلح پایدار توجه شود.
 
پایان پیام/

 

کد خبر 1765

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha