پاسخ به شایعاتی درباره قائم‌مقامی رهبری/ توصیه‌هایی برای بازگشت جوانان به مسجد

آیت‌الله حسینی با حضور در تحریریه مشهد خبرگزاری شبستان، گفت: مسجد می‌تواند مرکز خیلی از برنامه‌ها باشد، به عنوان مثال محل عقد برای ازدواج جوانان، یا دورهمی‌های دوستانه و شوراهای حل اختلاف و مصالحه که برخی مساجد در حال حاضر اجرا می‌کنند.

آیت الله سیدمجتبی حسینی با حضور در تحریریه شبستان در مشهد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان ضمن تبریک ایام دهه کرامت اظهار کرد: دهه پربرکت کرامت فرصتی است تا سیره این امام رئوف که در اهتمام به فقرا و دلسوزی برای مردم پیشگام بودند بیش از پیش ترویج داده شود.

وی با بیان اینکه یکی از مصادق کرامت، کرامت با نظام در عین روشنگری است افزود: مسئولین باید در امر مسلمین اهتمام داشته باشند و در راستای حل مشکلات مردم کریمانه عمل کنند که البته در یک سال گذشته اقدامات خوبی هم انجام شده ولی در بحث تبیین هنوز باید بیشتر کار شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری در خصوص جریانات روز کشور به خصوص مقوله حجاب و عفاف تصریح کرد: در بحث حجاب باید بر روی جوانان کار شود، حجاب یک واجد موکد است و دشمن در کمین است از آن برای ضربه به اسلام استفاده کند و حتی با بهره از ظرفیت های خود ما در حال بهره برداری از این مساله است.

وی یادآور شد: باید به سراغ جوانان رفت چه در مساجد و چه در اجتماعات دیگر، با هدف مشخص، با هدف نشان دادن ارزش های اسلامی؛ چه بسا نقاطی که در ذهن جوان ما ضعیف دیده می شود ولی از نظر اسلام حایز اهمیت است.

شایعه قائم مقام برای رهبری

عضو مجلس خبرگان رهبری در خصوص شایعات مطرح شده در رسانه های معاند مبنی بر انتخاب برخی افراد برای قائم مقامی رهبری گفت: ابتدا باید تاکید کنم که چیزی به اسم قائم مقامی در ساختار و قانون اساسی ما وجود ندارد و از اساس این مساله دارای اشکال است و ثانیا به هیچ عنوان هیچ یک از اسامی مطرح شده در این روزها جز گزینه های مطرح شده نیستند.

وی افزود: با توجه به مسایل امنیتی برای افراد، قرار خبرگان هم این است که کسی را به عنوان کاندید معرفی نکنند و این اسامی هم عمدتا به خاطر اغراض سیاسی و تخریب و اصطلاحا زدن افراد و گاها هم بدون سوئ نیت مطرح می شود. هرچند کمیته تحقیق خبرگان در حال جمع آوری اسامی و گزینه های مناسب برای رهبری آینده کشور هستند.

طرح اسامی برای قائم مقامی رهبری کذب است/ مسجد محور همه امور باشد   

مساجد مردمی شوند

آیت الله حسینی درخصوص مساله نهضت بازگشت به مساجد گفت: بهترین الگو برای مساجد، مسجدالنبی(ص) در صدر اسلام است که محور تمام اتفاقات روز جامعه بود، از مشورت برای جنگ تا گفتگو و اطلاع رسانی و همه برنامه های روزمره مسلمین در مساجد انجام می گرفت.

وی با تاکید بر مردمی شدن اداره مساجد بیان کرد: تمام امور مسجد باید در دست مردم باشد و تنها در برخی حوزه های نظارتی و حمایتی باید نهادها و دولت ورود کنند. این باعث می شود مردم مسجد را از خود بدانند و مشارکت بیشتری در اداره و رونق بخشی به مسجد داشته باشند.

نماینده سابق ولی فقیه در سوریه و کنونی در عراق عنوان کرد: با تجربه ای که بنده در کشورهای مسلمان دارم عرض می کنم که مساجد ما جز بهترین و پر رونق ترین مساجد دنیا هستند.

وی ادامه داد: اگر مسجد محور و مرجع همه اقدامات محله باشد و خود جوانان و مردم مجری همه برنامه های مسجد باشند خود به خود آن جاذبه لازم برای حضور و مشارکت بیشتر مردم فراهم می شود و این برنامه ها صرفا جلسات روضه نباشد و مثلا برنامه های دورهمی و جمعی اجتماعی و فرهنگی برای مردم محله تدارک دیده شود.

مسجد محور برنامه های فرهنگی و اجتماعی مردمی شود

آیت الله حسینی در خصوص برنامه های هنری کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: یکی از ملحقات مسجد می تواند کانون های فرهنگی و حتی ورزشی باشد تا نسل جوان و نوجوان از این فضا برای استفاده و اجرای برنامه های متنوع فرهنگی و هنری و ورزشی استفاده کنند و حتی خود در خود مساجد نیز با حفظ شئونات و رعایت قداست مسجدی مانعی برای برنامه های فرهنگی نیست.

وی افزود: در حوزه موسیقی فقط باید کانون های فعال در این حوزه دقت کنند تا از موسیقی های مناسب استفاده کنند تا مصداق غنا یا لهو نباشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: مسجد می تواند مرکز خیلی از برنامه ها باشد، به عنوان مسجد عقد برای ازدواج جوانان، یا دورهی های دوستانه و شوراهای حل اختلاف و مصالحه که برخی مساجد در حال حاضر اجرا می کنند و باید در سایر مساجد نیز اجرا شود.

وی افزود: در شهری مثلا مشهدالرضا(ع) یا شهرهای زیارتی نیز با رعایت اینکه مسجد تبدیل به مهمانسرا یا خوابگاه رسمی نشود می تواند در روزهای خاص و ایام اوج حضور زائر برای اسکان زائرین نیز استفاده شود.

گفتگو: علی رنگ آمیز طوسی

کد خبر 1764020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha