به گزارش خبرگزاری شبستان، سعید مقیسه به ستاد خبری سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: ما در حوزه صوت و تصویر فراگیر که حوزه ماموریتی ساترا و صداوسیماست، کتاب صوتی را در دستور کار داریم و برای تبدیل کتاب به گونههای دیجیتالی فعالیت میکنیم.
وی گفت: تبدیل کتاب به pdf و فروش کتاب الکترونیکی از ظرفیتهای فضای مجازی برای توسعه مطالعه و کتاب است؛ که این کار بهویژه کتاب صوتی در صداوسیما از طریق پایگاه ویژه ایرانصدا دنبال میشود.
او درباره آینده کتاب گفت: با ظهور هوش مصنوعی در عرصه عمومی و با فراگیر شدن آن حتماً شاهد تبدیل کتابها به نرمافزارهای مختلف صوتی و مکتوب خواهیم بود و مطالعه در آینده بهجای کتابخوانی به محتواخوانی تبدیل میشود؛ یعنی وقتی مخاطب مطلبی را جستوجو میکند، بخشی از محتوایی که مورد نظر اوست، مطالعه میشود و این روش که در گذشته یک کتاب از ابتدا تا پایان مطالعه میشد، منحصر به دروس آکادمیک و تحصیلات خواهد شد ولی بخش زیادی از مطالعه آزاد به گزیده خوانی تبدیل خواهد شد.
رئیس ساترا به ناشران حاضر در سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اشاره کرد و گفت: اکثر ناشران نسبت به انتشار نسخه دیجیتال محتواهای منتشرشده اقدام جدی نداشتهاند و ناشران هرکدام دلایل خودشان را برای این کار دارند و تصور میکنند اگر محتوا تبدیل به دیجیتال شود، از نظر اقتصادی تحتالشعاع قرار خواهند گرفت و فروش فیزیکی خوبی نخواهند داشت و ترس از فروش دیجیتال باعث شده است به سمت عرضه نسخه دیجیتالی محتواها نروند.
سعید مقیسه با تاکید براینکه معضلات فروش دیجیتالی کتاب برطرف خواهد شد، افزود: برخی فکر میکنند اگر یک کتاب تبدیل به pdf شود، نگهداری حقوق مالکیت آن از دست خواهد رفت و ناشر ضرر اقتصادی خواهد کرد؛ در دنیا راهکارهای خیلی خوبی برای برطرف کردن این نگرانی و مشکل وجود دارد که باید از طرف مسئولین توسعه کتاب کشورمان این روشها دنبال شود تا مشکل کاغذ و نشر، گرانی کتاب و سرعت تبدیل علم به محتوا از طریق نشر دیجیتال حل شود.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار میشود.
نظر شما