بین دو ملت ایران و روسیه علایق و زمینه های همکاری زیادی وجود دارد

«محمود رضا سجادی» با اشاره به علایق مشترک دو ملت ایران و روسیه، از وجود زمینه های همکاری دو کشور در زمینه های اقتصادی، انرژی و فرهنگی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست «بررسی روابط ایران و روسیه» امروز در تالار حنانه دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با سخنرانی "محمود رضا سجادی" سفیر ایران در روسیه و کارشناسان روسیه برگزار شد. شرکت کنندگان در این نشست به تشریح زمینه ها و فرصت های موجود برای همکاری بین ایران و روسیه پرداخت.

محمود رضا سجادی در سخنان خود از روسیه به عنوان کشوری شگفت انگیز یاد کرد و گفت: این کشور 260 میلیارد دلار بازار مصرفی دارد که پیشتر محصولات ایرانی سهم خوبی در آن داشتند اما بدلیل برخی اشتباهات این سهم هم اکنون کمتر شده و محصولات دیگری جایگزین شده است.

وی افزود: در حوزه فرهنگ هم علاقمندی بین دو ملت وجود دارد از جمله این که بیش از یک میلیون نسخه اشعار مولانا به زبان روسی فروش رفته و خواننده های روسیه علاقه خاصی به ادبیات و داستان های ایرانی دارند.

به گفته وی روسیه در حوزه نفت و گاز، انرژی و کشاورزی قطب مهمی بوده و در حوزه های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و علمی نیز بسیار قابل است، از این رو فرصتهای خوبی برای همکاری با این کشور در این زمینه ها وجود دارد.

سفیر ایران در روسیه با اشاره به وجود آزادی بیان در این کشور با وجود تبلیغات منفی غرب اظهار داشت: نشریات در روسیه از آزادی کامل برخوردار هستند، در سایه همین آزادی ها است که برخی سازمان های مردم نهاد غربی تا کنون میلیاردها دلار برای اقدامات ضددولتی و برگزاری اعتراضات هزینه کرده اند.

این در حالی است که رسانه های مخالف با استفاده از همین آزادی "ولادیمیر پوتین" را به شدت مورد انتقاد قرار می دهند به گونه ای که کسی تحمل اینچنین انتقادهایی را ندارد.

سجادی با بیان این که نباید روسیه کنونی را با روسیه ای که در تاریخ از آن یاد می شود، یکی دانست تاکید کرد: روسیه امروز کشور دیگری است، طی این سالها تغییرات عمده ای کرده است. در گذشته این کشور حاکمیت مردمی نداشته و یک اقلیت بر اکثریت مردم حکمرانی می کرده اند، اما دیگر اینگونه نیست. امروز این کشور بیش از 3 هزار رسانه مکتوب و اینترنتی دارد. روسیه کنونی متفاوت با روسیه ای است که در زمان تراز ها و یا دوران نظام کمونیستی وجود داشت.

سفیر ایران در مسکو در بیان علت تغییر در رویکرد سیاست خارجی روسیه در دوره ریاست جمهوری «دیمیتری مدودف» اظهار داشت: ماموریت مدودف اعتماد سازی با غرب بخصوص آمریکا و وارد شدن به یک توافق برای مشارکت در مدیریت جهانی بود. به همین دلیل در این دوره روسیه شروع به اعتماد سازی کرد و اقداماتی هم در این زمینه انجام داد که نتایجی از جمله پیوستن روسها به سازمان تجارت جهانی داشت.

وی در پایان بیان داشت: اما این رویکرد بدلیل روحیه سلطه گری آمریکا نتیجه بخش نبود و این مسئله در اختلافات دو کشور در مورد سپردفاع موشکی قابل مشاهده است. همچنین تحرکات آمریکا و دیگر کشورهای غربی در مسئله لیبی و بدنبال آن مداخله در مسائل سوریه به تنش های بین روسیه و غرب دامن زد. در حال حاضر نیز روابط روسیه و آمریکا پر مسئله بوده و دورانی پر از دست انداز و اختلاف سپری می شود.

کد خبر 176304

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha