قصور در فیلم و سریال‌های دفاع مقدس

سرتیپ دوم ستادحسن سیفی انتقال ارزش‌های دفاع مقدس در قالب داستان و رمان را خوب ارزیابی کرد و گفت: متأسفانه در فیلم و سریال های دفاع مقدسی جزیره‌ای و یا سلیقه‌ای کار شده و منافع ملی کمتر لحاظ شده است.

سرتیپ دوم ستادحسن سیفی، رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران در مورد ضرورت توسعه و ترویج ارزش‌های دفاع مقدس به خبرنگار شبستان گفت: بحث حفظ ارزش‌ها و نشر ارزش‌ها حایز اهمیت است. در درجه اول باید احصا کنیم که ارزش‌ها چیست که باید آنها را احصا کنیم و در حفظ و نشر آنها کوشا باشیم.

 

امیر سیفی اظهار داشت: آنچه تحت عنوان ارزش در جامعه دینی صحبت می‌شود، ارزش‌هایی است که ریشه در آیات قرآن کریم و کلام ائمه معصومان (ع) و فرمایشات نبی اکرم (ص) دارد. این ارزش‌ها بایدها و نبایدهای نظام ولایی است.

 

وی با بیان اینکه بایدهای نظام اسلامی، جامعه آرمانی و مطلوب نظام اسلامی را به تصویر می‌کشد، عنوان کرد: ارزش‌ها در نظام اسلامی شبیه ویترینی است که در آن فضیلت‌های نظام به تصویر کشیده می‌شود. در این ویترین دورنمایی از مطلوب‌ها و آنچه باید باشد، وجود دارد. جامعه ما مطابق این ارزش‌ها سنجیده و ارزیابی می‌شود.

 

رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آجا با اشاره به اینکه ارزش‌ها در چند طیف دسته‌بندی می‌شوند، بیان کرد: ارزش‌های فردی، آنچه فرد باید در قالب پنج موضوع فقهی رعایت کند را شامل می‌شود، ارزش‌های واجب، مستحب، حرام، مباح و مکروه. ممکن است چیزی ارزش باشد اما کراهت داشته باشد، مثل طلاق که برخی علما رغبت ندارند در مجالسی که طلاق صورت می‌گیرد، شرکت کنند.

 

امیر سیفی در توضیح دیگر ارزش‌ها تصریح کرد: ارزش‌های گروهی در یک جامعه چند نفره مطرح است، مانند احسان و انفاق که در خانواده یا محله به چشم می‌خورد. ارزش‌هایی نیز در جوامع روستایی و شهری مطرح هستند. دسته دیگر ارزش‌ها، ارزش‌های جهانی است.

 

وی با بیان اینکه همه ارزش‌ها در طول دفاع مقدس ظهور و بروز داشتند و قابلیت‌های خود را نشان دادند، گفت: این ارزش‌ها نیاز به حفظ و نشر دارد.

 

رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آجا خاطرنشان کرد: در مرحله اول باید ارزش‌ها را شناخت و سپس میزان کارآیی آنها را در جاهایی که دین توصیه کرده، شناسایی کرد و برای اجرای آنها برنامه‌ریزی کرد. هر چه ارزش در اولویت فزون‌تر باشد بر آن تأکید بیشتری شده است مثل حفظ آبروی مؤمن که ارزش به خون مؤمن و کعبه تعبیه شده است.

 

به گفته امیر سیفی، هدف از حفظ و نشر، حفظ و نشر ارزش‌هایی است که می‌توانند تابلوی‌ تمام‌عیاری از نظام جمهوری اسلامی ایران ارایه دهد.

 

وی مرور دوران هشت ساله دفاع مقدس را ضروری دانست و افزود: ارزش‌هایی که موجب شد تا اسباب موفقیت نظام را بدست آوریم، در مسیر برافراشته‌شدن پرچم جمهوری اسلامی ایران بسیج شویم و جنگ را با پیروزی به پایان برسانیم باید شناسایی شود و میزان آنها سنجیده شود و آنها را در قالب هنرهایی همچون رمان، داستان، شعر، فیلم، سریال، خط، نقاشی و تذهیب ارایه کرد.

 

امیر سیفی معتقد است که در برخی بخش‌ها همچون داستان و شعر خوب کار شده است اما در برخی قسمت‌ها همچون فیلم و سریال قصور داشتیم و نتوانستیم آنچنان که باید و شاید از این مسیر ارزش‌های دفاع مقدس را منتقل کنیم.

 

وی با بیان اینکه در زمینه انتقال ارزش‌های دفاع مقدس در قالب فیلم و سریال سلیقه‌ای و یا جزیره‌ای کار شده است، بیان کرد: در این مسیر کمتر به منافع ملی توجه شده و  بیشتر گروه‌ها و یا سازمان‌ها را لحاظ شده است.

 

رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آجا دهه چهارم انقلاب را دهه بازنگری در فعالیت‌های انجام‌شده، عنوان کرد و افزود: در دهه چهارم انقلاب باید با برنامه‌ریزی دقیق‌تر پیش رویم و ببینیم چه راه‌های نرفته‌ای وجود دارد و چه حرف‌ها و کارهایی برای گفتن و انجام‌دادن باید مورد توجه قرار گیرد. علاوه بر اینها باید با توجه به اثرگذاری نوع هنر، برنامه‌ریزی لازم برای انتقال ارزشها در قالب انواع هنرها صورت بگیرد.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 176238

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha