به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، منوچهر متکی وزیر پیشین امور خارجه، شب گذشته (16بهمن) در مراسم گرامیداشت سی و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که در مسجد امام زین العابدین(ع) برگزار شد، با اشاره به ارکان انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: مکتب اسلام، رهبری امام راحل و مردم سه رکن رکین انقلاب و عوامل اصلی در پیروزی انقلاب اسلامی بودند.
وی ادامه داد: مکتب اسلام شعارهای اصلی انقلاب را تبیین می کرد و سمت و سوی محتوای نظام را اسلامیت آن معرفی می کرد.
متکی، نقش ولایت فقیه در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: انقلاب ما در ادامه راه اهل بیت(ع) برپایه ولی فقیه جامع الشرایطی که سکان دار نظام اسلامی است، به وجود آمد.
وزیر پیشین امور خارجه، با اشاره به اینکه نقش رهبری در نظام اسلامی همچون چراغی است که در بلندا، رهگذران را راهنمایی می کند، افزود: تکیه و اعتماد کردن به رهبری در ابهام ها و کج راهه ها موضوعی است که مردم ما در 32 سال گذشته همواره بر آن تکیه کرده اند.
وزیر پیشین امور خارجه، در ادامه با بیان شرایط منطقه و جهان در زمان شکل گیری انقلاب اسلامی در ایران، اظهارداشت: در اوج موفقیت حساب شده نظام جهانی، انقلاب اسلامی یک راه و پیام جدید و تحول بنیادین را نه تنها در محدوده یک مرز بلکه در عرصه جهانی نوید داد.
وی با اشاره به شکست گفتمان لیبرال دموکراسی غرب در عصر امروز، خاطرنشان کرد: در دو دهه قبل از پایان قرن گذشته، نهضت های ضد استعماری در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین در حالی صورت گرفت، که غرب در سایه تفاهماتی که قدرت های بزرگ با یکدیگر داشتند، مدعی گفتمان لیبرال دموکراسی بود و گمان می کرد چارچوب حکومتی تعریف شده او، اساس مملکت داری است.
متکی، با اشاره به نقش امام خمینی(ره) در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران، اظهار داشت: انقلاب اسلامی در چنین فضایی انفجار ایجاد کرد، که گمان می رفت مناسبات جهانی تحت اراده آن ها تعریف شود و از این جهت از امام(ره) ناراحت هستند، که بر تفکر آنها که حاصل چند قرن تلاش بود، خط بطلان کشید.
وی ادامه داد: آنچه در محیط بین الملل به واسطه انقلاب ایران به وجود آمد، برآمده از فقه سیاسی بین المللی امام راحل بود.
وزیر پیشین امور خارجه، تاکید کرد: امام خمینی (ره) معتقد بود موجی باید به وجود آید که در فرصت مناسب جرقه های آن کار کند و همیشه به دو حوزه جهان اسلام و جهان مستضعفان توجه داشتند.
متکی، با بیان اینکه امام راحل به طور کلی موجی را در دنیا ایجاد کرد، گفت: یکباره در آسیا و آفریقا و در بین مسلمانان اتصال به اسلام به نوعی احساس حقارت و عقبگرد کردن تلقی نشد و آرام آرام مسلمان بودن موجب افتخار و تحول جدی در فکر و اندیشه ها شد.
وی همچنین با اشاره به اهمیت نقش مردم در شکل گیری نهضت ها، تصریح کرد: در 32 سال گذشته هرجا کار به مردم می رسید، آنان کار را تمام می کردند و اینکه مردم هم رسالت خود را انجام داده و حجت را تمام کرده اند در مبانی، مکتب، رویکردها و راهبردها بسیار مهم است.
وزیر پیشین امور خارجه، با تاکید بر اینکه مردم در موقعیت های مختلف نشان دادند که موقعیت شناس هستند، عنوان کرد: زمانی این ظرفیت مردمی خود نمایی بیشتری کرد که ثابت شد مردم در دیگر انقلاب های جهان در دوران نهضت یا بعد از پیروزی نهضت مشکل دارند.
متکی، با اشاره به پوچ بودن سیستم های پادشاهان ایرانی، تصریح کرد: پوچی و تهی بودن را در سیستم های این شاهان حس می کنیم به طورری که محمد رضا شاه باید تایید سفیر انگلیس و آمریکا را در کارهای خود می داشت.
وی در پایان ادامه داد: اولین درسی که انقلاب اسلامی در تحولات منطقه ایجاد کرد این بود که حکمرانان گمان نکنند، هر کاری که می خواهند، می توانند انجام دهند.
گفتنی است، مراسم سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تا شب 22 بهمن ماه با حضور شخصیت های برجسته مذهبی و سیاسی در قم برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما