غار سید عیسی، معماری بکر طبیعت

غار سید آقا عیسی گوجان یکی از جاذبه های گردشگری استان چهارمحال و بختیاری است که در فاصله 10 کیلومتری از شمال غربی شهر فارسان و در منطقه شمال غربی روستای گوجان واقع شده است.

خبرگزاری شبستان//چهارمحال و بختیاری


غار سید آقا عیسی گوجان یکی از جاذبه های گردشگری استان چهارمحال و بختیاری است که در فاصله 10 کیلومتری از شمال غربی شهر فارسان و در منطقه شمال غربی روستای گوجان واقع شده است.


در پیرامون غار فرم طبیعی بسیار زیبایی وجود دارد که به خوبی می تواند ماندگاری گردشگران را افزایش دهد به طوری که مساحتی بیش از 30 هکتار با دالان های (اشکفت) متعدد که بدون کف سازی و دخل و تصرف انسانی از فضای نشیمن کاملا مناسبی برخوردار است به خصوص که به علت سرپوشیده بودن این فضا در شکل طبیعی خود و وجود چشمه های آب کوچک آب آشامیدنی چنان است که گویی توسط معماری متبحر در هماهنگی با کالبد طبیعی پیرامون غار برای اسکان گردشگران طراحی شده است.


این غار با طول 330 متر و عرض، شیب و زوایای متنوع رو به سمت جنوب شرق گشوده شده و این وضعیت به لحاظ نورگیری و وزش باد برای غار یک امتیاز به شمار می رود.


فضای غار سید عیسی را می توان به سه قسمت تقسیم کرد، قسمت اول شامل طولی بالغ بر 20 الی 25 متر که قسمت عمومی غار بوده و هم جنبه فرهگی، مذهبی دارد و هم اکوتوریستی به طوری که در شرایط فعلی همه روزه به خصوص در روزهای تعطیل عده زیادی از گردشگران نقاط مختلف استان و استان اصفهان در این قسمت گرد هم می آیند.

 


بخش دوم که تا عمق بالغ بر 240 متر را شامل می شود، معمولا با تمام مشکلات به خصوص تاریکی، لغزنده بودن کف، کوتاهی سقف (50 سانتی متر) و وجود حوضچه های آب، توسط بسیاری از جوانان کنجکاو مورد تفحص و بازدید قرار می گیرد.


بخش سوم و پایانی غار اندکی بیش از یکصد متر از پایان بخش دوم تداوم دارد و به علت وجود آب، سقف کوتاه و پایان اغفال کننده حوضچه که شبیه پایان غار است و به طور طبیعی ابهاماتی را برای کسانی که تخصص غارنوردی ندارند ایجاد می کند، این بخش غار جاذب گردشگران معمولی نیست.


جنس سنگ های تشکیل دهنده غار سید عیسی، از سازند آهک آسماری است و به جهت انحلال مارن های موجود در میان سازند آسماری اکنون در کف غار و به خصوص قسمت های میانی رسوب های زیادی وجود دارد که ناشی از سازند آسماری متشکل از سنگ های آهکی کرم رنگ همراه با تخلخل و شکستگی تشکیل شده است.

 

میزان نورگیری این غار در فصول مختلف سال تغییر می کند با این همه جهت جنوبی بیشترین نورگیری در فصول مختلف را دارد که این امر ناشی از وضعیت عمومی تابش خورشید است.


استقرار این غار در جهت جنوب شرقی، عاملی است برای دریافت نور مناسب گرچه جهت طول و زوایا و شیب متوع این نور تنها در بیست متر اول غار تأثیر مستقیم دارد ولی همین 20 متر از لحاظ قابلیت های مذهبی، فرهنگی و تفریحی از اهمیت بالایی برخوردار است.


در غار سید عیسی، به لحاظ زمین ساخت، خطر خاص و قابل توجهی وجود ندارد لیکن ابعاد حادثه خیزی غار را در مواردی باید مورد توجه قرار داد که از آن جمله می توان به تاریکی، شیب، لغزندگی کف به خصوص برای زنان و کودکان، وجود چاله هایی که در فصل بهار معمولا دارای آب هستند، دهانه تنگ غار و در برخی قسمت ها کوتاهی سقف، که در برخی از قسمت ها چسبیده به آب حوضچه به نظر می رد و ساماندهی و ترمیم این قسمت ها در دفع حادثه خیزی و رونق هرچه بیشتر جذب توریست این غار بسیار موثر است.


غار سید عیسی در مسیری پرتردد و پر گردشگر واقع شده و دسترسی به آن بسیار آسان است، در حرکت از شهرکرد به سمت روستای گوجان (شهرستان فارسان) باید از شهرهای سورشجان، پردنجان و فارسان عبور کرد.


در این مسیر امکاناتی نظیر پمپ بنزین، داروخانه، مسجد، بیمارستان و رستوران بین راهی وجود دارد.


همچنین در این مسیر می توان از جاذبه های گردشگری دیگری نظیر امامزاده شاه منظر خاتون، چشمه مایک، رود گرگک، گردشگاه چشمه قلعه، امامزاده سید محمد و امامزاده سید سعید بازدید کرد.


پایان پیام/

کد خبر 176007

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha