ریاست جمهوری اسلامی ایران، دکتر محمود احمدی نژاد با ورود به نیویورک برای هشتمین بار، در شصت و هفتمین اجلاس سالانه سازمان ملل متحد وارد ایالات متحده آمریکا شد. اهمیت این اجلاس که هر ساله در آخرین هفته ماه سپتامبر برگزار می شود در سال های اخیر افزایش یافته است. همه ساله بسیاری از رؤسای کشورها و وزرای امور خارجه در این محل جمع شده و درباره چالش های جهانی به بحث و تبادل نظر می پردازند.
به طور معمول، مباحثی را که رؤسای دولت ها در این اجلاس مطرح می کنند، پپیرامون موضوعات و مشکلات ملی و منطقه ای می باشد. اما برخی رؤسای دول بزرگ، در این فرصت درباره مسائل و موضوعات جهانی اظهار نظر می کنند. کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان همواره بر اصول و مواضع غرب تاکید کرده و بر پیگیری مشکلات جهانی از منظر منافع غرب سخن می رانند. ایران اما، در طی سه دهه گذشته از این فرصت کوتاه سالانه نهایت استفاده را کرده و راجع به مشکلات جهانی از منظر ملت ها صدای مواضع جمهوری اسلامی را به گوش دولت ها می رسانند.
دکتر محمود احمدی نژاد در طی این هفت سال، با حضور فعال در این نشست، ایرادات اساسی را در رابطه با مدیریت نا مطلوب جهانی، مسئله فلسطین، فقر، جنگ طلبی ناتو و مواردی از این دست مطرح ساخته اند که با توجه به انعکاس وسیع رسانه های جمعی، توجه بسیاری از دولت ها و ملت ها را به خود جلب کرده است. در جهان سیاسی امروز، بسیاری از دولت ها یا خود در بلوک غرب بوده، و یا تحت تاثیر و نفوذ این بلوک قدرت قرار دارند. آن دسته از کشورهایی نیز که تحت تاثیر مستقیم بلوک غرب قرار نداشته و با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کنند؛ بنا به اجبار قدرت آمریکا، توان ایراد این چالش ها و مشکلات را به جهانیان ندارند.
جمهوری اسلامی ایران امروزه به عنوان یکی از قدرت ها مطرح بین المللی و قدرت اول منطقه، و همچنین دارا بودن روحیه انقلابی و اسلامی؛ تنها کشوری است که توان به چالش کشیدن مواضع ظالمانه غرب را داشته و بر این اساس، خشم آن ها را برانگیخته است. امسال رئیس جمهور با حضور تاثیر گذار در این اجلاس، در شرایط سیاسی خاصی از منظر بین المللی قرار داریم. مسئله انقلاب های جهان عرب و سرنگونی بسیاری از دیکتاتورهای وابسته به غرب، تضعیف روزافزون رژیم صهیونیستی، خروج نظامیان آمریکایی در خاورمیانه، بحران امنیتی در سوریه و افزایش حساسیت امنیتی در خلیج فارس از جمله مواردی است که موجب شده تا مواضع دیرینه ایران در برابر جهان استکبار تقویت شده و فرصت بی نظیری را در اختیار رئیس جمهور قرار داده تا بتواند هرچه بیشتر غرب را در برابر گفتمان عادلانه ایران تحت فشار قرار دهد.
البته که دولت های غربی و اقمار تحت ستمشان هنگام ایراد این سخنان جلسه را ترک کرده و به گمان خود این مواضع را بی اهمیت تلقی می کنند؛ اما آن چه که مسلم است، با انعکاس وسیع این سخنان در سطح بین المللی، ایران می تواند ملت های خواهان شنیدن گفتمان حق طلبانه را بیشتر از گذشته به آینده ای درخشان نوید دهد. آینده ای که با تغییر ساختار قدرت در سازمان ملل متحد، نابودی رژیم صهیونیستی، شکست سیاست های جنگ طلبانه آمریکا، رهایی ملت های مستضعف آفریقا و آسیا، گسترش عدالت بین المللی و ریشه کن شدن بحران غذا و فقر می تواند ذهن خراشیده بشریت را از ظلم های دیرین اروپائیان و آمریکایی ها آرام سازد.
سازمان ملل متحد به عنوان بزرگترین و اصلی ترین نهاد بین المللی در سطح جهان، امروزه به یکی از مهمترین طرف های بازی در ساختار نظام بین الملل متحد تبدیل شده است.
کد خبر 175966
نظر شما