به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سعید وزیری نژاد، مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین شب گذشته (2 مهر ماه) در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره بازی های سنتی و بومی محلی که در پارک ملت قزوین برگزار شد، اظهار کرد: هدف از اجرای بازی های سنتی، بومی و محلی، بازگشت به گذشته و یادآوری بازی هایی است که در گذشته نه چندان دور در سرزمین ما اجرا می شد.
وی ادامه داد: متأسفانه بسیاری از بازی های شاد و پرتحرک که در کنار آنها آموزش نیز وجود داشت، به فراموشی سپرده شده اند و بازی های بی تحرک و بی نشاط رایانه ای جایگزین آنها شده است.
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین افزود: از این رو سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین با برگزاری این جشنواره، تلاش کرد تا بخشی از این بازی ها را احیا کرده و آنها را به نسل جوان نیز معرفی کند.
وی با اشاره به اهمیت بازی در سنین پایین تصریح کرد: کودکان محصور شده در خانه های آپارتمانی نیاز بیشتری به بازی ها و فعالیت های بدنی دارند و امیدواریم بتوانیم نحوه آموزش این بازی ها را در قالب کتاب و فیلم های نمایشی به نسل کودک، نوجوان و جوان ارائه کنیم.
وزیری نژاد تاکید کرد: قزوین شهری است که تمدن و تاریخ بیش از 7 هزار سال دارد و به طور مطمئن در دل خود بازی های مختلف نیز داشته است و درصدد هستیم بتوانیم این بازی ها را در قالب طرح های جدید به جوانان ارائه کنیم.
وی عنوان کرد: جشنواره ورزش های سنتی نخستین جشنواره ای بود که در حوزه بازی ها برگزار شد و ما به دنبال این هستیم که با تقسیم بندی شهر و محلات، این بازی ها در سطح شهر و محله های مختلف اجرا شود و در روزی به نام جشنواره روز قزوین این بازی ها را اجرا کنیم.
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین بیان کرد: با کمک کسانی که به نوعی با این بازی ها آشنایی داشته اند، درصدد هستیم شناسایی و بازآموزی این بازی ها را داشته باشیم زیرا بازی های بی تحرک زندگی امروز مشکلات بسیاری از لحاظ جسمی و روحی در دراز مدت برای کودکان مان به بار می آورد.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه سلامت و بهداشت روحی و جسمی کودکان بسیار اهمیت دارد، برگزاری این قبیل جشنواره ها گامی است در راستای اینکه سلامت و شادی و تحرک را به خانواده ها تزریق کنیم و امیدوار هستیم بتوانیم بازی هایی که در گذشته و با هزینه کمی صورت می گرفت را جایگزین بازی های بی تحرک امروزی کنیم.
وزیری نژادافزود: با توجه به اینکه این بازی های دوران گذشته با توجه به شرایط و اقلیم هر منطقه توسط اجداد ما طراحی شده است و پیشینیان ما برای طراحی این گونه بازی ها زحمات بسیاری کشیده اند، با احیا این بازی ها بخشی از آداب و رسوم و فرهنگ شهر و دیارمان نیز احیا می شود.
وی خاطر نشان کرد: درصدد هستیم با فعالیت های این چنینی، جایگاه واقعی شهر قزوین، شهری که در 400 سال گذشته به عنوان پایتخت صفویان برگزیده شده بود را در میان دیگر شهرها مشخص کنیم و این شهر را مانند گذشته به شکوه برسانیم.
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین یادآور شد: در این جشنواره حدود 100 ورزشکار در قالب هشت تیم متشکل از هشت تا 14 نفر، سازماندهی شده و در ورزش های الک دولک، کش کمان، بریفت بریفت، کشتی هوزما، توپ کاچ و قیش و قلعه با هم به رقابت برخاستند.
پایان پیام/
نظر شما