به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « thegrio»، «آسفش ماکونن»، عضو اتحادیه «جوامع آفریقایی با هم» که یک گروه مدافع مستقر در «هارلم» نیویورک است میگوید که ۲۷۵ مسجد شهر نیویورک از اولین مکان هایی بودند که تاثیر موج مهاجرت آفریقاییها را احساس کردند، زیرا آنها اغلب اولین ایستگاه مهاجران پس از ورود به شهر هستند و داستان حمایت از این مهاجران هنوز هم ادامه دارد.
در محله «هارلم» شهر نیویورک، یک جماعت مسجدی هر شب در ماه مبارک رمضان برای صدها مهاجر که با فقر و گرسنگی دست و پنجه نرم میکنند، افطاری میدهند.
در برانکس، از شمالیترین محلات شهر نیویورک که در منطقه منهتن قرار دارد نیز مسجدی وجود دارد که به یک پناهگاه شبانه برای مهاجران تبدیل شده است.
مراکز اسلامی مانند مسجد جامع «برانکس» در تلاش هستند تا پاسخگوی نیازهای جمعیت مهاجر شهر باشند زیرا تعداد فزاینده ای از پناهجویان از کشورهای آفریقایی با اکثریت مسلمان به این مناطق می آیند و این تلاش ها در ماه رمضان که اکنون دهه آخر خود را میگذراند، مضاعف شده است.
بسیاری از مساجد در ساعات روشنایی روز درهای خود را به روی مهاجران باز کردهاند و عملا به مراکزی تبدیل شدهاند که تازه واردان میتوانند پس از شبهای سختی که در خیابانها و متروها میگذرانند از آنها به عنوان مکانی آرام برای استراحت استفاده کنند.
رهبران مسلمان می گویند که در روزهای ماه مبارک رمضان اهدای پول، غذا، پوشاک و سایر لوازم به منظور کمک به این مهاجران افرایش پیدا میکند.
«موسی سانوگو»، امام جماعت مسجد «اقصی-سلام» در این باره میگوید: ما آنچه را که در توان داریم انجام می دهیم، اما بسیاری از خدمات از عهده ما خارج است.
وی افزود: برادران و خواهران مهاجر ما به اندازه کافی غذا نمیخورند و وقتی به اینجا می رسند از گرسنگی می میرند؛ تصور این فاجعه بسیار سخت است.
سانوگو گفت: در فرهنگ اسلامی نمیتوان افرادی را که برای رفع نیازهای خود به مساجد می آیند، طرد کرد. ما همچنان از همه مهاجران پذیرایی می کنیم زیرا آنها جایی برای رفتن ندارند، پس ما هر کاری از دستمان بر می آید برای تغذیه و کمک به آنها انجام می دهیم.
از بهار سال ۲۰۲۲ تاکنون بیش ۱۸۵ هزار پناهجو به نیویورک رسیده اند و آفریقایی ها از کشورهای اکثریت مسلمان مانند سنگال، گینه و موریتانی جزو بیشترین افرادی هستند که در نیویورک حضور دارند و پناهگاهی جز مساجد شهر ندارند.
اما به گفته عضو اتحادیه «جوامع آفریقایی با هم» مساجد به تنهایی نمیتوانند این حجم از مهاجران خسته و فقیر را حمایت کنند و به طور قطع نیاز به کمکهای مردمی و سازمانهای خیریه برای غلبه کردن بر این چالش دارند.
نظر شما