شهدای ورزشکار در میدان جوانمردی مدال آورشدند

در دوران دفاع مقدس، جبهه های جنگ شاهد حضور اقشار مختلف بود در این میان افرادی هم بودند که تا پیش از این در میادین ورزشی برای کسب افتخار می جنگیدند و در زمان حمله دشمن برای کسب افتخاری دیگر راهی نبرد شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،دیر زمانی بود که در این دیار گرداگرد واژه پهلوان را چنان غبار گرفته بود که بسیاری پهلوان نماها از پهلوان بودن، فقط بازو و گردن ستبر را در نظر داشتند و بودند بسیاری ساده دلان که آنان را پهلوانان خود می دانستند.

میدان دفاع مقدس وتجلی پهلوانان

اما عرصه دفاع مقدس، آزمونی بود که ضمن آشکار ساختن ماهیت بسیاری از پهلوانان این چنینی، واژه پهلوانی را دوباره احیا کرد.قهرمانانی که گمنامی بالاترین مدال شان بود، شیردلانی که با وجود سن و سال کم شان و کمبودهای شدید، حماسه هایی آفریدند که هیچ مدال و نشانی نمی تواند جبران زحمت های آنان باشد.

حسین فهمیده مدال آور کدام المپیک ؟

به راستی از حسین فهمیده، نوجوان 13 ساله ای که نه از روی احساس که از عمق بصیرت و شناخت، نارنجک بر کمر می بندد و تانک دشمن را در آغوش می گیرد، با چه مدالی می توان تقدیر کرد؟او به چه درجه ای از پهلوانی و قهرمانی رسیده است و در کدام المپیک می توان برایش رقیبی متصور شد؟ شاید مناسب ترین مدال همان باشد که خمینی کبیر(ره) او را رهبر خود نامید.

سردار رشیدی هم چون محمود کاوه که با شهادت در سن 25 سالگی، مسئولیت های زیادی را تجربه کرد کوه های سر به فلک کشیده کردستان هنوز مدیون رشادت های اوست در کدام مراسم و با چه عنوان هایی می توان تقدیر کرد؟

شهدای ورزشکار مدال آور میدان جوانمردی

در دوران دفاع مقدس، جبهه های جنگ شاهد حضور اقشار مختلف بود که برای دفاع از دین و میهن راهی شدند. در این میان افرادی هم بودند که تا پیش از این در میادین ورزشی برای کسب افتخار می جنگیدند و در زمان حمله دشمن برای کسب افتخاری دیگر راهی میادین نبرد شدند. در این بین ورزشکاران زیادی راهی مناطق جنگی شدند و تعداد بسیاری از آنان نیز لیاقت پرواز پیدا کردند و به جوار حق شتافتند. در این نوشته به اسامی تعدادی از آن ها اشاره می کنیم تا یادآوری نامشان باشد در این ایام.

شهیدان حمیدرضا بااطمینان (دروازه بان فوتبال)، سید هاشم کوشه ای (عضو تیم کشتی)، غلام جمادی (باستانی کار)، کاظم خائف (کاراته کار)، حاجی پور (دونده)، حسن فروتن (عضو تیم ژیمناستیک خراسان)، حسن میابادی(کشتی)، سید احمد حسینی (دو و میدانی)، سید سعید خاتمی راد (دو و میدانی)، غلامرضا فارابی (بسکتبال)، سید غلامرضا قاسمی (فوتبال)، سیدمهدی کاظمی (فوتبال)، عبدالحسین فیروزی مقدم(بوکس)، سیدعلی رضوی نژاد (والیبال و فوتبال)، سید محمد خاتمی راد (فوتبال)، سید علی رضا قاسمی(فوتبال و بسکتبال)، سید علی قالیبافان (فوتبال و هندبال)، سیدرضا علمدار (فوتبال)، محسن شهپر (فوتبال و والیبال)، محمد قهوه چی (کشتی و فوتبال)، محمدرضا شبانی (کشتی و فوتبال)، محمدرضا حکمت (ژیمناستیک)، محمدعلی پیشکار (فوتبال و بدن سازی)، محمود پوررسا(فوتبال)، سید احمد فاطمی (باستانی و بسکتبال)، مسعود تواضع (فوتبال و والیبال)، محمد حسن موهبتی (کشتی)، سید علی قالیبافان (فوتبال و هندبال)، حسین علی قاینی (کشتی و فوتبال)، حسن ایوبی (کشتی و پینگ پنگ)، حسن رضا ماژانی (بسکتبال)، ابراهیم یوسفی (دو و میدانی)، محمدحسن فایده (فوتبال) و عباس علی نجفی (فوتبال).

این شهدای ورزشکار که نام تعدادی از آن ها بر سردر برخی مکان های ورزشی استان می درخشد اسوه های رشادت و ایثارگری هستند. نام های مقدسی که به ما یادآوری می کند اخلاق و منش پهلوانی بسیار ماندنی تر و جاودانه تر از کسب عناوین رنگین و زودگذر است. 

امروز که در برخی میدان های ورزشی شاهد کم رنگ شدن ارزش های پهلوانی هستیم و بسیاری از حرمت ها نادیده گرفته می شود، برای احیای دوباره واژه پهلوانی و قهرمانی برای نسل جدید لازم است فرهنگ ایثار و شهادت در میدان های ورزشی ما جلوه پررنگ تری داشته باشد.

نوشته :وجیهه حسینی

پایان پیام/


 

کد خبر 175702

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha