خرده اقلیم لرستان را برای پروش زنبور عسل مستعد کرده است

استان لرستان با وجود خرده اقلیم های فراوران محیطی مناسب برای پرورش زنبور است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، استان لرستان از استان های زیبا و تاریخی ایران است که وجود آب و هوای بسیار متنوع و طبیعت بی مانند و زیبا آن را از دیگر مناطق کشور متمایز کرده است.
 

بخش های مرتفع شمالی آن دارای آب و هوای سرد و کوهستانی است، در این ناحیه زمستان های سرد و پر برف و تابستان های معتدل دیده می شود.


آب و هوای ناحیه جنوبی لرستان کم باران و دارای تابستان های گرم است و بخش های مرکزی این استان آب و هوای معتدل دارند.


این استان به واسطه دارا بودن خرده اقلیم های فراوان، مراتع وسیع با پوشش گیاهی متنوع، جنگل های سرسبز، کوهستان های مرتفع و کشتزارهای گونانگون گرمسیری و سردسیری، محیط مناسبی برای پرورش زنبور عسل است.


عابدین سیفی مدیرکل امور عشایری استان لرستان به خبرنگار شبستان گفت: در سال های اخیر زنبور داری بین عشایر استان لرستان توسعه یافته است.


وی با بیان اینکه اداره کل امور عشایری لرستان آموزش های مربوط را به زنبورداران عشایر استان ارائه می دهد، افزود: طی سالیان اخیر تعداد کندوهای زنبور عسل و میزان تولید محصول در بین عشایر استان افزایش یافته است.


سیفی اظهار داشت: میزان تولید زنبور عسل در مناطق عشایری لرستان سالانه حدود پنج کیلو و 700 کیلوگرم است.


این مقام مسئول با اشاره به وجود قابلیت های استان در زمینه زنبورداری، عنوان کرد: با شناسایی مناطق شهد خیز و شناسایی زنبورهای بومی رشته زنبورداری در استان افزایش خواهد یافت.


مدیرکل امور عشایری استان لرستان عنوان کرد: مناطق مختلفی از جمله منطقه سرکشتی گرین، هشتادپهلو، کوه های شرق رودخانه دز، از جمله اشترانکوه از مهم ترین مناطق شهد خیز استان هستند.

 

گفتنی است، استان لرستان سرزمینی کوهستانی است و در منطقه رشته کوههای زاگرس میانی واقع شده است.


مهمترین کوه های استان عبارتند از اشترانکوه که در شرق لرستان واقع است و بلندترین قله آن بنام سن بران 4050 متر ارتفاع دارد.


کوه گرین در شمال این استان و از غرب به شرق کشیده شده، کوه های ویلو و کمر بسته در شرق لرستان، سفید کوه در شمال غربی خرم آباد و از کوه های مهم رشته کوه زاگرس و کوهستان هشتاد پهلو که در جنوب خرم آباد واقع شده است.


نگاهی به شرایط پرورش زنبور عسل:


به طور کلی شرایطی چون گرما یا سرمای بیش از حد تحمل زنبورها ، بارندگی پیوسته و زیاد، هوای ابری در بیشتر اوقات سال یا فصل مورد نظر، بادهای شدید، هوای شرجی یا هوای غالبا مه آلود، افزایش یا کاهش ناگهانی درجه حرارت هوا و آلودگی غیر تحمل هوا ممکن است چنان منطقه ای را برای استقرار زنبورستان نامطلوب کند.

 

پوشش گیاهی مناسب برای زنبو عسل:


به طور کلی گیاهانی چون توتون، پنبه، آفتاب گردان، یونجه، شبدر، اسپرس، بیدمشک، گوَ ن، آویشن، خردل، زعفران، نخود، لوبیا، نعنا، سیب، گلابی، مرکبات ، اقاقیا، کاج، گیاهان زینتی و طیف بسیار وسیعی از دیگر گیاهان زراعی، باغی، جنگلی و مرتعی منابع شهد و گرده برای زنبور عسل محسوب می شوند.


زنبور عسل نیز مانند سایر حیوانات به برخی از بیماری ها حساس است و متاسفانه بیشتر بیماری ها باعث انهدام بخش مهم یا تمامی کلنی های زنبور دار می شود و یا ضمن خسارت به زنبور دار معالجه می شوند.


پایان پیام/
 

کد خبر 175604

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha