تفاهم نامه سازمان کتابخانه های رضوی و کتابخانه مطالعات آسیایی دانشگاه توکیو

سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و کتابخانه مطالعات آسیایی دانشگاه توکیو (ژاپن) در راستای تبادل اطلاعات و تجربیات مربوط به ارتقا و به‌روزرسانی خدمات کتابخانه‌ای در حوزه‌های فیزیکی و مجازی، ازجمله زمینه‌هایی مانند توسعه منابع الکترونیکی و کتابخانه‌های دیجیتال، حفاظت و مرمت منابع کتابخانه‌ای تفاهم نامه همکاری مشترک امضا کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان کتابخانه های رضوی، پرفسور دکتر ایجی ساگاوا رئیس کتابخانه مطالعات آسیایی دانشگاه توکیو در این جلسه همراه با دکتر تاکوجی ناگاتا استاد دانشگاه هاننان، دکتر کازئو موریموتو، دکتر نائوکی نیشیاما دانشجوی دوره دکتری مطالعات آسیایی حضور به هم رساند.

جایگاه یک نهاد مذهبی در علم و فرهنگ
پرفسور دکتر ایجی ساگاوا ضمن تقدیر از مهمان نوازی سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به عنوان میزبان، این سفر را اولین سفر خود به ایران عنوان کرد و گفت: با اینکه تخصص من تاریخ باستانی چین است اما مطمئن بودم آستان قدس رضوی به عنوان نهاد مذهبی جایگاه مهمی را در این کشور دارد.
ساگاوا تصریح کرد: به خاطر اهمیت مذهبی این مکان، این مجموعه از اهمیت علمی و فرهنگی بسیاری هم برخوردار است که این بسیار تحسین برانگیز است.
وی، ایجاد و توسعه ارتباط با سازمان کتابخانه های آستان قدس رضوی به عنوان یکی از ارکان مهم فرهنگی این آستان را باعث ارتقای مقام دانشگاه در رشته اسلام و ایران شناسی در سطح ملی ژاپن توصیف کرد.
ایجی ساگاوا، دانشگاه توکیو با قدمت ۱۵۰ سال را یکی از قدیمی ترین دانشگاه های شرق آسیا معرفی کرد که کتابخانه مطالعات آسیایی آن با هدف جمع آوری منابع مطالعاتی آسیا پژوهی از گوشه و کنار موسسات علمی این کشور طی ۴ سال گذشته افتتاح شده است.
وی افزود: با وجود اینکه به لحاظ منابع اسلام و ایران شناسی در سطح ملی ژاپن رده یک هستیم اما وجود تنها ۶۰۰ نسخه خطی اسلامی در این مکان را نشان از آن دانست که هنوز جای تلاش برای درک تمدن اسلامی داریم و به این علت خواهان آن هستیم که با مساعدت این کتابخانه تراز خود را بالا ببریم.
ساگاوا همچنین گذری به بازدید از موزه های رضوی داشت و گفت: در موزه های ژاپن بالاترین شی به نمایش درآمده جواهرات هستند در حالی که این مکان مملو از این جواهرات است.

پشتوانه تمدن ایرانی زمینه ساز شکل گیری کتابخانه رضوی
حجت الاسلام سیدجلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز در این جلسه، با اشاره به فرهنگ سختکوشی و اخلاق مدارانه ملت ژاپن گفت: ما به عنوان ملت مسلمان به علم آموزی اهمیت ویژه ای می دهیم.
وی متمدن بودن و با فرهنگ بودن را از ویژگی های کشور ایران با تمدنی چند هزار ساله برشمرد و گفت: این دو ویژگی که در اختیار ایران یکپارچه است باعث ایجاد کتابخانه ای شده که هزار و صد سال قدمت دارد و بزرگترین مجموعه موقوفاتی دنیا به شمار می رود.
حسینی همچنین با اشاره به آموزه های دینی امامان شیعه در خصوص داشتن افق وسیع برای پیشرفت، گفت: کتابخانه های آستان قدس رضوی این آمادگی را دارد که علم پژوهان در اقصی نقاط دنیا مبادله، مباحثه و تفاهم همکاری داشته باشد.
وی ابراز امیدواری کرد با فعالیت کتابخانه مطالعات آسیایی توکیو، توسعه معرفی اسلام در دنیا خروجی این تفاهم نامه شود.
در ادامه این مراسم طرفین با اهدای هدایایی که معرفی کننده هویت و فرهنگ و تمدن ملت ها هستند از یکدیگر قدردانی کردند.

زمینه های ایجاد همکاری ها
همکاری بین کارشناسان و پژوهشگران وابسته یا معرفی‌شده توسط طرفین در آموزش و پژوهش‌های مرتبط با زمینه‌هایی مانند مستندسازی، علم اطلاعات، ویرایش نسخه‌های خطی و اسناد، ترجمه و انتشار از جمله مفاد این تفاهم نامه بود که طرفین آن را به امضا رساندند.
همچنین ایجاد و به اشتراک‌گذاری مجموعه‌های دیجیتال در موضوعات موردعلاقه مشترک، تبادل منابع منتشرشده توسط طرفین در زمینه‌های مربوط و همکاری بین کارشناسان و پژوهشگران وابسته یا معرفی‌شده طرفین از دیگر مفاد این تفاهم نامه به شمار می رود.

کد خبر 1755079

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha