گزیده سرمقاله‌های امروز برخی از روزنامه‌های کشور

روزنامه های کیهان،رسالت،وطن امروز،جمهوری اسلامی،تهران امروز درسرمقاله های امروزبه بررسی روابط مصربا کشورهای اسلامی،دولت وگرانی ارز،کمبود بودجه وخطر آن درنظام سلامت،جنگ میان تمدنها وفهرست گروهک منافقین پرداختند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 2 مهر به شرح زیر است:

کیهان:

روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان طرح مرسی و نگرش های اعضا به قلم سعدالله زارعی به تحلیل رابطه مصر با کشورهای اسلامی پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
کمیته چهارجانبه ای که به ابتکار محمد مرسی و با مشارکت مصر، ایران، ترکیه و عربستان شکل گرفت و در فاصله کوتاهی به برگزاری دو نشست مبادرت ورزید، مهمترین ابتکار منطقه ای برای حل بحران سوریه تلقی شد. توجه به ماموریت، ترکیب و روش کار کمیته چهارجانبه عمدتا به این دلیل صورت می گیرد که روند نظامی- امنیتی ناظر به حذف نظام سیاسی سوریه علیرغم آنکه طی یک سال گذشته از سوی قدرت های خارجی نظیر آمریکا، انگلیس و فرانسه و کشورهای منطقه ای نظیر عربستان و ترکیه و رژیم اشغالگر قدس با جدیت تقویت و پشتیبانی شده، به بن بست رسیده است و حالا دو کشور اصلی منطقه ای پشتیبانی کننده روند نظامی- عربستان و ترکیه- به راه حل سیاسی پیوسته اند. در اینجا سؤال مهم ناظران این است که آیا ترکیه و عربستان می توانند با کمک مصر از طریق یک روند سیاسی به استراتژی خود در قبال سوریه- تغییر نظام- دست پیدا کنند یا خیر؟ اگر نه، پیوستن عربستان و ترکیه به روند سیاسی که بدون تردید بدون مشورت با آمریکا و غرب اتفاق نیفتاده به چه معناست؟
برای رسیدن به پاسخ، توجه به نکات زیر لازم است:
1-پیوستن به روند سیاسی می تواند یک «انتخاب» و یا «الزام» باشد. اگر کشوری که ابتکار عمل را در دست دارد در عین حال ریل را تغییر دهد او به یک انتخاب و در نتیجه به ابتکار عمل جدید دست زده است ولی اگر ابتکار عمل کشوری به بن بست رسیده و در عین حال نمی خواهد میدان را ترک کند و به یک بازی که دیگران طراحی کرده اند، تن می دهد، این کشور به یک الزام تن داده است. ترکیه و عربستان طی 18ماه اخیر و بخصوص از مهرماه سال گذشته که تحولات سوریه ابعادی امنیتی و نظامی پیدا کرده است روی حقانیت مخالفان مسلح و اقدامات از نوع ترور و بمب گذاری تاکید کرده و دائما وعده می دادند که این هفته یا هفته بعد دولت سوریه سقوط می کند. حالا هفته ها و ماهها از این وضعیت گذشته و چشم انداز تغییر نظام در سوریه تیره شده است. در این شرایط عربستان و ترکیه به طرحی لبیک گفته اند که بر نفی توسل به سلاح برای رسیدن به هدف تاکید دارد.

رسالت:

روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان هدف دولت از گران کردن ارز به قلم احمد توکلی به تحلیل گرانی ارز و اقدامات دولت پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
از سال 1381 ارز در ایران تک نرخی شد. این وضع نزدیک به ده سال ادامه داشت. درسال های اخیر، بازار دونرخی مجددا ایجاد شد. اواسط سال گذشته فاصله نرخ ها رو به افزایش نهاد. این فرایند در ماه های آخر سال 1390 شکل مخرب و نگران کننده تری یافت. در طول این مدت در شورای پول و اعتبار، جلسات کمیسیون ها، جلسات غیرعلنی، جلسات علنی، مصاحبه های رسانه ای و محیط های علمی در نقد و ارائه راه حل مطالبی عرضه کردم. از آن میان، با حفظ و رعایت جوانب مختلف گزارش زیر تقدیم می شود.
تهران امروز:

روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان کمبود بودجه، خطر نظام سلامت به قلم حسن تامینی لیچانی به تحلیل عوارض کمبود بودجه در نظام سلامت پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

داستان عدم پرداخت بودجه مصوب مجلس از سوی دولت به وزارت بهداشت، به یک داستان تکراری مبدل شده است. دولت 6 هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت بدهکار است و انتظار می رود فوری و بدون فوت وقت این مبلغ به وزارت بهداشت پرداخت شود. این بودجه پس از بررسی مصوب شده و کمیسیون تلفیق ساعت ها برای آن وقت گذاشته است. مطابق قانون، دولت موظف به پرداخت آن به وزارت بهداشت است و در صورت عدم پرداخت وزارت بهداشت نمی تواند به سوی عملی شدن نظام ارجاع و پزشک خانواده گام بردارد این در حالی است که آنها در مجلس متعهد شده‌اند که امسال این طرح را اجرایی کنند. اگرچه قانون‌گریزی دولت در پرداخت بودجه های مصوب پیش از این نیز سابقه داشته است اما شایعاتی به گوش می‌رسد مبنی بر عدم هماهنگی میان بدنه اصلی دولت و وزارت بهداشت و تنها کسانی که از این عدم هماهنگی و اختلاف نظرها آسیب دیده و دود اختلافها هر روز بیشتر از دیروز به چشمشان می رود، مردم هستند. سهم مردم در پرداخت هزینه‌های بهداشتی و درمانی روز به روز افزایش پیدا کرده و گردش مالی بیمارستان‌ها به درآمد حاصل از جیب مردم وابسته‌تر شده و زمینه ماندگاری پزشکان متخصص در بیمارستان‌های دولتی را با مشکل جدی مواجه کرده است و بیم آن می رود اداره این بیمارستانها با مشکلات بیشتری مواجه شود.

وطن امروز:

روزنامه وطن امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان آغاز جنگ فرهنگی تمدن‌ها به تحلیل جنگ میان تمدن ها پرداخته است که در بخش از آن آمده است:

بعد از حملات مشکوک یازده سپتامبر، محور آمریکا- صهیونیسم موفق شد جهان غرب را درگیر 2 جنگ سخت، طولانی و پرهزینه کند. جنگ با افغانستان به‌ظاهر قانونمند آغاز شد اما حمله به کشور عراق با استفاده از یک صحنه‌آرایی حرفه‌ای و بدون پشتیبانی قانونی سازمان ملل شکل گرفت. به بهانه خطر سلاح‌های خطرناک بیولوژیکی - هسته‌ای در عراق، دولتمردان کذاب آمریکایی، جامعه سیاستمداران غربی را هیپنوتیزم کرده و به اصطلاح مشهور به «اجماع جهانی» ‌علیه صدام دست یافتند.

اما غرب که تاکنون چندین بار اسیر جادوگری‌های سیاسی صهیونیست‌های آمریکایی- اسرائیلی شده دیگر حاضر نیست زیر بار فشار دستیابی به «اجماع جهانی» ‌ علیه این کشور و آن کشور کمر خم کند. پس دست صهیونیست‌ها بسته مانده است و ناچارند دست به گزینه شوند. گزینه حساسیت‌زایی جهانی بر سر برنامه هسته‌ای ایران به عنوان یک ابرقدرت اسلامی حاضر در منطقه مهم خاورمیانه جواب نداد. رژیم اشغالگر قدس یقین کرد دیگر «گزینه جنگ» روی میز هیچ کشوری نیست. حتی اروپا و آمریکا که سال‌ها به صهیونیست‌ها به عنوان سگ نگهبان وفادارشان در منطقه نگاه می‌کردند دیگر حاضر به صرف هزینه‌های‌ آنچنانی نبودند. پس صهیونیزم دست به کار شد و با ساخت یک فیلم بی‌اعتبار و ابتدایی خشم مسلمانان جهان را برانگیخت. حال مسلمانان به خروش آمده تنها در صورتی ممکن است به فاز آرامش نسبی قبلی بازگردند که غرب از قانون شتر مرغی «آزادی بیان» در شکل فعلی‌اش کوتاه بیاید.

جمهوری اسلامی:

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان فهرست بی‌اعتبار به بررسی  لیست گروهک منافقین پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

خبرگزاری‌های غربی به نقل از مقام‌های آمریکایی در یک آتش تهیه تبلیغاتی گزارش دادند واشنگتن نام سازمان تروریستی منافقین را از فهرست گروههای تروریستی خارج می‌کند. این بنگاههای خبرپراکنی به نقل از مقام‌های آمریکایی که خواسته‌اند نامشان فاش نشود، اعلام کردند: هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا تحت فشار شدید لابی صهیونیسم به رهبری "جان بولتون" یهودی، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل، کنگره را در جریان این تصمیم قرار داده است و بدین ترتیب دولت آمریکا بنا دارد تا هفته آینده به طور رسمی و علنی این سازمان را زیر چتر حمایت سیاسی، مالی و نظامی خود قرار داده و در ادامه دشمنی‌های خود با ملت ایران و حمایت از تروریسم گزینشی، به سران و اعضای فعال این گروهک پناهندگی اعطا کند. این حرکت مقدمه‌ای خواهد بود تا دفاتر منافقین در نیویورک و واشنگتن دایر شده و سرکردگان این سازمان، قدرت جولان و مانور بیشتری برای فعالیت علیه جمهوری اسلامی ایران را بیابند.
اینکه سازمان منافقین از چه سوابقی برخوردار است، شاید کمتر کسی از آن بی‌اطلاع باشد. این گروهک منحرف با ایدئولوژی التقاطی طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی مسئول ترورها و بمب گذاریهای متعددی بوده و هزاران نفر از هموطنان بیگناه و شهروندان عادی و همچنین دهها تن از مسئولان نظام را به خاک و خون کشیده است. اعضای گروهک نفاق پس از افشای ماهیت پلیدشان در اوایل دهه شصت به آغوش دشمن حربی ملت ایران پناهنده شده و در سال‌های جنگ تحمیلی به عنوان مهره و مزدور صدام عفلقی با جمهوری اسلامی ایران جنگیدند.

پایان پیام/

 

کد خبر 175494

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha