به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمدباقر آدوسی، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور رضوی شب گذشته(یکم مهر) درآیین اختتامیه دومین جشنواره نمایشنامهخوانی رضوی اظهار کرد: جشنواره نمایشنامهخوانی رضوی ابزاری برای پرورش رشد و خلاقیت کودکان و نوجوان ایرانی است.
وی با بیان اینکه فعالیتها کانونی استوار بر آمار نیست و ما بیشتر به فرایند رشد کودکان و نوجوانان توجه داریم از این رو این جشنواره را نیز ابزاری برای رشد استعدادها میدانیم، افزود: امروز پرورش فکر یعنی پرورش استعدادهای ذاتی هر انسان و جشنواره نمایشنامه خوانی رضوی نیز ابزاری برای عروج و کمال انسان است.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تلاش است که پروش فکری کودک و نوجوانان هفت تا 17 ساله را مدیریت کند تا این افراد پس از این سنین بهعنوان یک شخص قادر به تصمیمگیریهای سازنده برای زندگی خود باشد.
بنا بر گزارش شبستان، در ادامه این مراسم راضیه باباخانی، دبیر دومین جشنواره نمایشنامهخوانی گفت: در این دوره از برگزاری جشنواره نمایش نامه خوانی رضوی 300 گروه نمایش نامه خوان از 21 استان کشور حضور داشته اند.
وی با اشاره به این مطلب که خراسان رضوی با 55 گروه نمایش نامه خوان بیشترین تعداد گروه های نمایش نامه خوانی را در دومین دوره از برگزاری جشنواره نمایشنامه خوانی رضوی به خود اختصاص داده است، اذعان داشت: دومین دوره جشنواره نمایشنامه خوانی رضوی با رشد 110 درصدی در سال جاری موجب ارتقاء کیفی فعالیت فرآیندی نمایشنامه خوانی در مراکز فرهنگی کشور شد.
وی هدف از برگزاری جشنواره نمایشنامه خوانی رضوی را ترویج سیره رضوی به منظور گسترش وعمقبخشی فرهنگ و معارف رضوی در بین کودکان و نوجوانان کشور عنوان کرد.
مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی در ادامه به بخش مقاله نویسی در این دوره از جشنواره اشاره کرد و افزود: بخش مقاله نویسی برای نخستینبار به جشنواره نمایشنامهخوانی رضوی اضافه شده است که در نخستین گام بیش از 30 مقاله به دبیرخانه رسید که با توجه به کمبود شدید نیروهای متخصص و منابع کاربردی در حوزه نمایشنامهخوانی کودک و نوجوان اتفاق بینظیری بوده است.
نمایش نامه های «نگین شکسته» به کارگردانی زهره معمار نسب از خراسان رضوی و «بادبادک جادوئی» به کارگردانی مریم خاکسار تهرانی از تهران بهطور مشترک عنوان اول را کسب کردند، «من که آهو نیستم» به کارگردانی شکرسیف الهی از اردبیل و «لانه گنجشک» به کارگردانی مائده بای از گلستان عنوانهای دوم و سوم این بخش را به خود اختصاص دادند. همچنین نمایشنامهخوانیهای«غمگینترین تاکستان» به کارگردانی ساغرلطفینژاد از خوزستان و «هدیهای برای هانیه» به کارگردانی راحله خادمی از هرمزگان بهطور مشترک عنوان چهارم را به خود اختصاص دادند.
در بخش مقاله دراین دوره از جشنواره نمایشنامه خوانی رضوی هیچ یک از مقالات ارسالی رتبه اول دومین جشنواره نمایشنامهخوانی رضوی را به خود اختصاص ندادند.
مقاله «ادبیات نمایشی-دینی کودکان و نوجوانان» نوشته زکیه رشید آبادی از نیشابور رتبه دوم و مقالههای «نمایشنامهخوانی کودک و نوجوان» نوشته الیسا مهدیزاده لطفآبادی از تایباد و «ادبیات نمایشیدینی کودکان و نوجوانان» نوشته علیاکبر حلیمی از مشهد به صورت مشترک رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.
همچنین مقالات «تاثیر نمایشنامه خوانی بر کودک و نوجوان» نوشته سارا امیدوار از مشهد، «ادبیات از دریچه نمایشنامهخوانی کودک و نوجوان» نوشته خدیجه مهدوی از تهران، «نمایشنامهخوانی نوری که از زبان میبارد» نوشته حسین قربانزاده از اردبیل و «نمایشنامهخوانی برای کودک و نوجوان؛ چرایی و چگونگی» نوشته اکرم ابوالمعالی از اصفهان به ترتیب رتبههای چهارم تا هفتم دومین جشنواره نمایشنامهخوانی رضوی را به خود اختصاص دادند.
پایان پیام/
نظر شما