خبرگزاری شبستان-استان فارس؛ مهدی رحمانیان| ماه مبارک رمضان، یکی از مناسبت های معنوی و مهم در تقویم اسلامی است که هر ساله با آمدنش، نور و رحمت الهی را با خود به همراه میآورد. این ماه با ویژگیها و خصوصیات دینی خاص خود، به عنوان یک فرصت بینظیر برای پاکسازی و نزدیکتر شدن به خداوند متعال شناخته میشود.
یکی از مهمترین ویژگیهای ماه رمضان، روزه داری است که به معنویت، اخلاق و صبر آموزش میدهد. فرصت ماه رمضان به انسانها کمک میکند تا از خودباوری بیشتری برخوردار شده و مسائل خود را با آرامش و صبر حل کنند. این ماه با حفظ روزه، انسان را به کنترل خود و پرهیز از گناهان تشویق میکند.
رمضان فرصتی برای تحول
همچنین، ماه رمضان فرصتی برای تحول و تجدید نظر در زندگی فراهم میآورد. با ورود به ماه رمضان، فرصتی به انسان دست می دهد تا با قرائت قرآن، دعا و تضرع به خدا، معنویت و نور ایمان را در خود تقویت کنند. این ماه، به عنوان ماه رحمت و بخشش، زمینهساز توبه و استغفار از گناهان است و انسان را به طریق رستگاری و تقوی هدایت میکند.
رمضان، فرصتی استثنایی است که اگر به درستی استفاده شود، میتواند زندگی انسان را به سمتی مثبت و پر از نیکیها هدایت کند.
به طور کلی، ماه رمضان با عظمت و برکت خود، انسانها را به سوی نیکیها هدایت میدهد. رمضان، فرصتی استثنایی است که اگر به درستی استفاده شود، میتواند زندگی انسان را به سمتی مثبت و پر از نیکیها هدایت کند.
قرآن روشنایی بخش زندگی
یکی از اعمال اساسی و حیاتی در این ماه، قرائت قرآن است که باعث تقویت ایمان، معنویت و دوستی با خداوند میشود. قرآن کریم، نه تنها کتابی مقدس برای مسلمانان است بلکه راهنما و روشنایی بخش زندگی هر انسان است.
در ماه مبارک رمضان، قرائت قرآن از اهمیت ویژهای برخوردار است زیرا این کار به افزایش ایمان، پاکسازی روح و تقویت ارتباط با خداوند کمک میکند.
به همین دلیل بزرگان دین به اهمیت قرائت قرآن در ماه رمضان تاکید و این عمل را به عنوان یکی از اعمال برتر و موثر دانسته اند. قرائت قرآن در این ماه، فرصتی است که انسانها با خداوند و آیاتش، به صورت عمیقتر ارتباط برقرار کنند تا به زندگیشان روشنایی و آرامش بیشتری بخشیده شود.
این عمل، به افزایش ایمان، پاکسازی روح، تقویت ارتباط با خداوند و بهبود زندگی معنوی انسانها کمک میکند و زمینهساز رشد و توسعه جامعه میشود.
از برنامه های نیکو که در ایام ماه مبارک رمضان در مساجد سراسر استان فارس به ویژه شیراز صورت می گیرد برپایی محافل انس با قرآن کریم است که امسال نیز به همت سازمان فرهنگی شهرداری شیراز در محلات و مناطق یازده گانه شیراز انجام می شود.
برپایی ۱۲۰ محفل قرآنی
آنگونه که رییس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت(ع) شورای اسلامی شهر شیراز گفته در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان در یازده منطقه شهرداری شیراز برنامه های ویژه قرآنی برنامه ریزی و تدارک دیده شده است.
در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان در یازده منطقه شهرداری شیراز برنامه های ویژه قرآنی برنامه ریزی و تدارک دیده شده است.
محمد رضا هاجری با اشاره به برنامه ریزی برای برپایی محافل انس با قرآن در طول ماه مبارک رمضان، عنوان کرده بر این اساس تعداد ۱۲۰ محفل انس با قرآن در مساجد و محله های شیراز برپا می شود.
وی با اشاره به همکاری کانون های فعال قرآنی شهر مقدس شیراز برگزار در برپایی محافل انس با قرآن کریم، افزوده محافل انس با قرآن همچون سال گذشته با همکاری سازمان فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز برپا می شود.
حال و هوای شیراز رمضانی میشود
عضو شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به برنامه های قرآنی در مناطق مختلف شهر شیراز در سال گذشته، عنوان کرده سال گذشته در بهار قرآن، ماه مبارک و پر برکت رمضان، سازمان فرهنگی شهرداری، ضمن فضا سازی شهری متناسب با حال و هوای معنوی شهر برپایی چندین مراسم بزرگ انس با قرآن را در دستور کار قرار داد.
از دیگر برنامه هایی که در ماه رمضان توصیه فراوان شده و روایات متعددی نیز از سوی بزرگان دین برای آن آمده، افطاری دادن به روزه داران در ماه بندگی خدا است. به نحوی که این عمل به عنوان سنت سابقه دار اسلامی تعبیر شده که در تمام اعصار و قرون مورد اهتمام مسلمانان بوده است.
به فرموده امام جعفر صادق(ع) «کسی که مومنی را افطاری دهد، کفاره یک سال گناه او شمرده می شود و کسی که دو مومن را افطاری دهد بر خداوند است که او را وارد بهشت سازد».
در شیراز نیز این امر نیک اگرچه در مساجد به یک امر رایج در آمده و مسجدی ها در ایام ماه مبارک رمضان با برپایی سفره افطار ساده میزبان روزه داران هستند اما به همت شهرداری شیراز، مکان هایی نیز به این امر اختصاص پیدا کرده که از شهروندان در وقت افطار پذیرایی می شود.
امسال نیز پذیرایی افطار ساده از شهروندان در برنامه شهرداری شیراز قرار گرفته و قرار است از ابتدای ماه مبارک رمضان در مناطق مختلف شیراز به اجرا در آید.
در ماه مبارک رمضان، تعداد ۳۳ سفره افطاری ساده در ۳۳ محله مناطق یازدهگانه شهرداری شیراز برپا خواهد شد.
ایستگاه افطاری ساده در ۳۳ نقطه شیراز
آنگونه که هاجری در مورد برنامه «سفره های آسمانی» گفته این مهم سال گذشته به منظور پذیرایی از شهروندان در وقت افطار در اماکن پر تردد شهر و محل تجمع مسافرین نوروزی با لطف ویژه شهرداری شیراز انجام شده و امسال نیز به اجرا در خواهد آمد.
رییس کمیسیون فرهنگی، گردشگری شورای اسلامی شهر شیراز گفته بر این اساس و در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، تعداد ۳۳ سفره افطاری ساده آسمانی در ۳۳ محله مناطق یازدهگانه شهرداری شیراز و با هماهنگی و همکاری مشترک قرارگاه احمد بن موسی (ع) برپا خواهد شد.
نظر شما