تکمیل پازل توسعه فرهنگ قرآنی نیازمند حمایت شهرداری

شهرداری تهران در کنار تغییرات مدیریتی، با درنظر گرفتن مطالبات شهروندان طرح ها و برنامه های قرآنی را مسکوت نگه داشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، شهرداری تهران از جمله نهادهایی است که در سال های گذشته برای توسعه فرهنگ قرآن از طرق مختلفی همچون برگزاری جشنواره های قرآنی و مسابقات، برپایی محافل و از آن مهمتر آغاز ساخت سرای قرآن در تپه های عباس آباد اقدامات مثبت و اثرگذاری را انجام داده است.

همسو با تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه، این شهرداری نیز روند روبه رشدی را در گسترش فعالیت های قرآنی طی کرده که اقدام به راه اندازی شوراهای قرآنی در مناطق 22 گانه تهران شاهدی براین مدعا است.

همچنین، برگزاری 12 دوره جشنواره قرآنی کودک و نوجوان که در سال گذشته بالغ بر 50 هزار نفر را در بخش حضوری و بیش از 500 هزار نفر را در بخش غیرحضوری در سطوح کشوری و حتی بین المللی تحت پوشش قرار داد و نخستین دوره مسابقات قرآنی محلات از اقدامات انجام شده شهرداری تهران همسو با هدف ترویج و تبلیغ آموزه های وحی در راستای آرمان های جامعه اسلامی به شمار می رود.

بنابراین گزارش، اقدامات مثبت فوق الذکر علاوه بر ایجاد آرامش خاطر در جامعه قرآنی، مردم و رسانه ها را نیز به تحقق امر توسعه فرهنگ وحی در میان شهروندان امیدوار کرده بود، اما روند نزولی این فعالیت ها در سال جاری این امیدواری ها را به سمت یاس سوق داده است.

در حالیکه کمتر از یک ماه از پایان سال جاری باقی مانده، نه تنها سیزدهمین دوره جشنواره قرآنی کودک و نوجوان بلکه مسابقات قرآنی محلات در بخش برادران که قرار بود امسال در گروه خواهران نیز برگزار شود و مسابقه کلام امیر(ع) برگزار نشده است.

محافل قرآنی در ماه مبارک رمضان نیز که در سال 88 در مسجد امام جعفر صادق(ع) برپا شد، از دیگر برنامه های مسکوت مانده شهرداری در سال جاری محسوب می شود.

راه اندازی شوراهای قرآنی که طرح آن در سال 88 به مرحله اجرا رسید نوید دیگری بود برای شهروندان قرآن دوست تهرانی که با استقرار نهادی منسجم در هر منطقه، فعالیت های قرآنی با جدیت بیشتری پیگیری شود اما گزارش ها و بررسی های انجام شده نشان از توقف جلسات کارشناسی این شوراها در برخی مناطق و گلایه استادان قرآنی از روند کند جلسات و برنامه شوراهای قرآنی در کنار نیازمندی به حمایت های مالی و محتوایی دارد.

شاید بتوان گفت، تنها برنامه قرآنی شهرداری که در کنار اجرای طرح های جاری همچون برگزاری دوره های آموزشی در فرهنگسراهای مختلف در سال جاری ادامه یافته، برپایی مجامع قاریان و قرآنیان شهر تهران است.

نیاز به بودجه های مکفی برای اجرای طرح ها و برنامه ها امری غیرقابل چشم پوشی است، اما نمی توان توقف اجرای طرح های مذکور در سال جاری را تنها به کمبود بودجه نسبت داد چراکه به فاصله یک سال اعتبارات آنقدر کاهش نمی یابد که مطالبات مردمی برای مشارکت در فعالیت های قرآنی طرح ها مسکوت بماند.

امید است، مسئولان مربوطه به ویژه در سازمان فرهنگی هنری شهرداری در کنار تغییر مدیران، تلاش بیشتری را برای پاسخگویی به نیازهای قرآنی شهروندان که با حلاوت در طرح ها و برنامه ها شرکت می کنند، اعمال کند.

 

نویسنده: آمنه مستقیمی

پایان پیام/
 

کد خبر 17540

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha