به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خبرگزاری فرانسه، ژرالد دارمانین، وزیر کشور فرانسه با اشاره به وضعیت جدید برای ائمه جماعات مساجد فرانسه گفت: باید آنها توسط انجمنها و مساجد محلی با توجه به شرایط خاص تعیین شوند.
وی افزود: تکلم به زبان فرانسه، شرکت در دورههای آموزشی درباره سکولاریسم از جمله این شرایط خاص هستند.
پیش از این، ژرالد دارمانین از زبان دولت فرانسه به کشورهایی که ائمه جماعت به فرانسه اعزام می کنند، اعلام کرد: استخدام ائمه جماعت از کشورهای دیگر از ۲۰۲۴ متوقف می شود.
دارمانین افزود: آموزش ائمه جماعت در فرانسه یکی از اولویت ها مجمع اسلام فرانسه (FORIF) است، با این هدف که مسلمانان در کشور بتوانند آزادانه مناسک دینی خود را با در نظر گرفتن اصول جمهوری انجام دهند.
این اقدام در حالی است که برخی معتقدند اجرایی شدن تصمیم عدم ورود ائمه جماعت از خارج به نظارت بر صحنه اسلام در فرانسه کمک می کند، برخی دیگر در این مورد تردید دارند، زیرا بسیاری از مبلغان مذهبی به جای مساجد از رسانه های دیگر برای انتشار پیام خود استفاده می کنند.
در دهه ۹۰ فرانسه با الجزایر و مراکش و ترکیه توافقنامهای را امضا کرد که به موجب آن فرانسه به ائمه جماعت گذرنامه و مجوز اقامت در فرانسه می دهد. نقش ائمه جماعت تنها به اقامه نماز محدود نمی شد، بلکه آموزش زبان عربی به فرزندان مهاجران نیز دربرمی گرفت. اما این سیستم اخیرا پایان یافته است.
دین اسلام امروز دومین دین بزرگ در فرانسه به شمار می آید. فرانسه پس از آمریکا دومین کشور در جهان است که بیشترین اقلیت اسلامی را در خود جای داده است. براساس آمار گزارش شده نزدیک به پنج تا شش میلیون مسلمان در این کشور ۶۰ میلیون نفری زندگی می کنند.
نظر شما