مردم رکن اصلی تعیین سرنوشت کشور

مردم ایران باید به عنوان رکن اصلی دموکراسی در کشور با استناد به حقوق و آزادی‌های خود، می‌توانند از طریق فعالیت‌های سیاسی و شرکت در فرایندهای تصمیم‌گیری، به پیشرفت و توسعه دموکراسی کمک کنند.  

خبرگزاری شبستان-استان فارس؛ مهدی رحمانیان: مردم، به عنوان رکن اصلی دموکراسی در ایران، نقش حیاتی و بی‌قیاسی دارند. آن‌ها با شجاعت، ایمان و تعهد خود، اساسی‌ترین دلیل بر پایداری و توسعه فرهنگ سیاسی دموکراتیک در کشورند.

مفهوم «مردم» در یک جامعه دموکراتیک، توده‌ گسترده‌ای از افراد با انواع و اقسام آرزوها، ایده‌ها و عقاید است که جامعه را تشکیل می‌دهند. مردم ایران، با تاریخ پربار خود، نمونه‌ برجسته والای دموکراسی و فعالیت سیاسی برای مبارزه برای حقوق و آزادی‌های خود هستند.

انقلاب اسلامی ایران، که شهرت جهانی پیدا کرده، اثری است از اعتقاد و تعهد مردم ایران در جهت دستیابی به دموکراسی و عدالت اجتماعی. مردم ایران در برابر چالش‌ها و سختی‌های مختلفی که با آن مواجه شدند، به تلاش و پافشاری برای حفظ و ترویج ارزش‌های دموکراسی پرداختند.

مردم با شرکت گسترده در انتخابات و فعالیت‌های سیاسی، نشان داده‌اند که عقیده‌ خود را اعلام می‌کنند و به دنبال تغییرات موثر برای بهبود وضعیت جامعه هستند. این مشارکت جامعه مدنی، نشان از بلندمرتبگی اعضای جامعه و اهمیت آنان در فرایند تصمیم‌گیری سیاسی دارد.

بنابراین، مردم ایران باید به عنوان رکن اصلی دموکراسی در کشور با استناد به حقوق و آزادی‌های خود، می‌توانند از طریق فعالیت‌های سیاسی و شرکت در فرایندهای تصمیم‌گیری، به پیشرفت و توسعه دموکراسی کمک کنند.  

مردم رکن اصلی تعیین سرنوشت کشور

سرنوشت کشور در گرو انتخاب مردم

رییس مجتمع فرهنگی پژوهشی تبلیغ معتقد است در نظام جمهوری اسلامی همه مسئولان مستقیم یا غیر مستقیم با انتخاب مردم انتخاب می شوند؛ رهبری نظام را مردم با یک واسطه انتخاب می کنند مردم مجلس خبرگان را انتخاب کرده و خبرگان نیز رهبر را انتخاب می کنند. 

در نظام جمهوری اسلامی همه مسئولان مستقیم یا غیر مستقیم با انتخاب مردم انتخاب می شوند.حجت الاسلام محمد استوار میمندی به وظایف مجلس خبرگان اشاره کرده و می گوید: خبرگان رهبری لنگر اطمینان نظام اسلام و کانون آرامش جامعه ایرانی است که دو وظیفه مهم را بر عهده دارد. اگرچه همیشگی نیست اما این دو وظیفه مخصوصا وظیفه اول سرنوشت و ریل گذاری یک کشور را می تواند تغییر بدهد.

وی اولین وظیفه مجلس خبرگان را انتخاب رهبری می دادند و عنوان می کند: از وظایف خبرگان انتخاب و عزل رهبری است و در شرایطی که کشور نیاز به انتخاب رهبر دارد این مجلس خبرگان است که بر اساس شرایط و صلاحیت های لازم رهبر را انتخاب کند.

 به اذعان حجت الاسلام استوار میمندی در چهارده خرداد ۱۳۶۸ وقتی که امام خمینی(ره) از دنیا رفتند دشمنان انقلاب امید بستند به این که انقلاب دچار فروپاشی و نظام دچار سقوط شود اما با انتخاب شایسته مجلس خبرگان سکان داری بر سکان کشتی انقلاب و نظام اسلامی قرار گرفت که در حوادث مختلف حدود ۳۵ سال کشور را حفظ کرد و اجازه در هم شکسته شدن کشتی انقلاب را نداد که دشمنان کشور نیز به آن اعتراف کردند.

وی دومین وظیفه مجلس خبرگان را نظارت بر عملکرد، احراز شرایط و بقا شرایط رهبری می داند و میگوید: مجلس خبرگان رهبری بسیار مهم است و کسانی که واجد شرایط لازم علمی عملی و اخلاقی هستند کاندیدا شده و رقابت می کنند.

مجلس و ریل گذاری برای حرکت کشور

اما مجلس شورای اسلامی نیز دیگر نهاد مهم کشور است که وظیفه قانون گذاری را بر عهده دارد؛ امام راحل بارها فرمودند که مجلس در راس امور است چرا که وظایف متعددی بر عهده دارد.

آنگونه که حجت الاسلام استوار میمندی می گوید: وظیفه اول مجلس قانون گذاری است؛ طبق اصل ۷۱ قانون اساسی نمایندگان مجلس یا با ارائه طرح یا با بررسی لایحه ای که از دولت و دستگاه های دولتی ارسال می شود قانون کشور را تصویب می کنند.

به اذعان وی، قانون گذاری یعنی ریل گذاری برای حرکت کشور در آن مسیر لذا اهمیت بسیار مهمی دارد؛ وقتی که نمایندگان مجلس یک قانون را وضع می کنند این قانون در جهت خدمت به مردم مصوب و قانون گذاری می شود. اگر نماینده ها متخصص، فهیم و اهل دانش باشند با جامعیت و با آینده نگری این قانون را تصویب و هوشمندانه قانون گذاری می کنند.

مردم رکن اصلی تعیین سرنوشت کشور

این کارشناس حوزه دین وظیفه دوم مجلس را تشکیل دولت از طریق دادن رای اعتماد به هیئت وزیران عنوان کرده و می گوید: وقتی رئیس جمهور از مردم رای اعتماد می گیرد این نماینده های مجلس هستند که باید به وزرا رای اعتماد داده یا آنها را استیضاح و یا حتی خود رئیس جمهور را مورد سوال قرار دهند.

وی ادامه می دهد: این وظیفه بسیار مهم و سرنوشت ساز است نمایندگانی که وابسته به جریان ها نبوده، خداترس، پاکدست، اهل تخصص و مردمی باشند می توانند نظارت مستقیم بر دولت داشته باشند و او را در حسن اجرای وظائفی که بر عهده دارد کمک دهند.نمایندگانی که با مردم در ارتباط بوده و در کف میدان عمل حاضر باشند می توانند به بهترین نحو نظارت بر خود اجرای قوانین توسط دولت و دیگر اجزا حاکمیت داشته باشند.

استوارمیمندی همچنین در باب وظیفه سوم مجلس نیز می گوید: نظارت بر حسن اجرای قوانین توسط دولت و دیگر مسئولان از وظایف دیگر مجلس است؛ نمایندگان مجلس اگر که در واقع چشم بصیر و روحیه پیگیری داشته و با مردم در ارتباط بوده و در کف میدان عمل حاضر باشند می توانند به بهترین نحو نظارت بر خود اجرای قوانین توسط دولت و دیگر اجزا حاکمیت داشته باشند.

این همه خدماتی که در طول ۴۵ سال نظام اسلامی در سطوح مختلفی از اقتصاد، عدالت اجتماعی، فرهنگ، علم و تکنولوژی و فناوری ارائه داده سبب شده کشور ما پا به پای بسیاری از کشورها پیش رود و امروز در قلمروهایی مثل صنعت پزشکی، سلول های بنیادین، صنایع دفاعی و موشکی، انرژی هسته ای، صنعت نانو کشور ما بین چند کشور برتر دنیا قرار بگیرد.

 این به برکت فضای آرمانی است که نظام اسلامی به ما داده و البته مشکلاتی هم که در کشور هست باید با حضور و مطالبه مردم حل شود.

کد خبر 1752072

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha