به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، حمید شاه آبادی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره موسیقی مقاومت در کرمانشاه، گفت: موسیقی مقاومت یادآور دوران غرور آفرین دفاع مقدس است و از این رو برای ما دارای جایگاه ویژه ای است.
وی با اشاره اینکه موسیقی مقاومت باید پاسخگوی بخشی نیاز موسیقایی جامعه باشد، تصریح کرد: امیدوارم جشنواره پنجم موسیقی مقاومت بتواند جایگاه بالاتری نسبت به جشنواره چهارم داشته باشد و از لحاظ محتوا و تخصص به اهداف جشنواره نزدیک تر باشد.
این مقام مسئول، عنوان کرد: امیدوارم چهارمین جشنواره موسیقی مقاومت رضایت شما را تامین کرده باشد و قدم جدی را به سمت موسیقی مقاومت پیش برده باشیم. همچنین، از تمام کسانی که در این پدیده بزرگ هنری نقش داشتهاند، قدردانی میکنم.
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مفهوم مقاومت، مفهوم بزرگی است و افتخارات بزرگی در دوران دفاع مقدس انجام شده که ما آن وقایع را اوج مقاومت میدانیم و بنابراین هنرهایی را که با مفهوم مقاومت عجین شده است را معرفی میکنیم.
وی افزود: برای اینکه ادعا کنیم جشنواره پنجم بسیار پربارتر برگزار شود باید درنظر داشته باشیم که آسیب شناسی این گونه موسیقی یکی از مهمترین دغدغهها است و نباید اجازه دهیم موسیقی مقاومت دچار کاستی و انحرافات شود.
معاون هنری، اضافه مرد: ما باید در جشنواره چهارم به این نقطه تحلیل رسیده باشیم که چرا موسیقی حماسی ما در دو دهه اخیر مغفول واقع شده و آن را آسیب شناسی کنیم و بدانیم ویژگی های موسیقی دوران دفاع مقدس چه بود که این روحیه را در رزمندگان تقویت می کرد.
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حال و فضای جبهه و جنگ، حضور خود هنرمندان در میدان های مبارزه و توجه تمامی مسئولان فرهنگی به موسیقی مقاومت و حماسی از جمله دلایل رشد این نوع از موسیقی در دهه اول انقلاب بود.
شاه آبادی، گفت: در دفاع مقدس اوج موسیقی مقاومت را تجربه کردیم، موسیقی در آن دوره بازتاب فراوانی داشت؛ اولین ویژگی آن حال و هوای دفاع و جنگ بود که هر روز در گوشه و کنار کشور شهیدی بر دوش حمل می شد. بنابراین هنرمندان ما متاثر از این حال و هوا آثاری را خلق کردند که با شنیدن آن گویی قطعه ای از آن زمان را برایمان جاودانه می دانند.
وی ادامه داد: تجربه آن لحظه خاطرهها را برای ما زنده میکند و باعث حیات مجدد آن لحظههای ناب میشود، بنابراین حال و هوای دفاع مقدس یک ضلع از این ویژگیها را تشکیل میدهد.
معاون هنری ارشاد، هنرمندان را ویژگی بعدی تاثیر گذار بودن موسیقی مقاومت در دوران دفاع مقدس دانست و افزود: هنرمندان با آلات موسیقی در جبهه جنگ حضور پیدا کرده و در آن صحنهها مینواختند، فراموش نکنیم چنین موسیقیهایی را که با معنویت و ابدیت پیوند خوردهاند در واقع رکن دوم موسیقی مقاومت را هنرمندان تشکیل میدادند.
وی گفت: امروز وقتی به موضوع مقاومت نگاه میکنیم، متوجه میشویم که این حوزه نیازمند نگاه نو و دقیقتری است، مرکز موسیقی صدا و سیما و دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نگاه خاصی به این جشنواره دارند و اگر میخواهیم این جشنواره به این 5 روز ختم نشود، باید بررسی کنیم تا متوجه شویم که در زمان های دیگر چگونه میتوان قطعات فاخری در این زمینه خلق کرد.
شاه آبادی، با تاکید بر این نکته که در راستای این جشنواره باید جلساتی برای آسیب شناسی داشته باشیم اظهار کرد: باید فرصتهای این چنینی را برای هنرمندان به وجود آوریم تا آنها هم بتوانند هنر خود را عرضه کنند و امروز که به ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص) هتاکی شده است، بزرگترین لحظه نبرد پیش روی ماست. بنابراین جا دارد با خلق آثار موسیقیایی این چنینی پا به این عرصهها بگذاریم.
شاه آبادی تاکید کرد: آثاری که در عرصه موسیقی مقاومت خلق میشوند نیازمند یک همکاری همه جانبه هستند که این موسیقی را در قله قرار میدهد. اگر دقت کنید در گذشته تمام موسیقیها حرفی برای گفتن داشتند اما امروز فقط با لفظ بازی میکنیم.
وی معتقد است: کسانی که عزم شان راسخ است و میخواهند تدبیری جدی داشته باشند باید برای احیا موسیقی مقاومت در کشور تلاش کنند تا موسیقی که پیامآور ارزشها بود و زنگ بیداری را در دلها مینواخت برنامهریزی کنند و تدبیری داشته باشند تا در جهان امروز که زبان مقاومت زبان تودههاست از ابزار هنر برای تحقق مقاومت مبتنی بر ارزش ها بهره بگیریم.
پایان پیام/
نظر شما