به گزارش خبرگزاری شبستان، روزهای داغ تابستان به پایان رسید، اما بازار داغ فروش لوازم التحریر، کیف و کفش و وسایل مورد نیاز مدرسه هر روز داغتر میشود.
مغازههایی که با تنوع و رنگبندی کالاهای خود جلب مشتری میکنند، اما در این میان نکته قابل تامل طرحهایی است که بر روی کیف و لوازم التحریر نقش بسته، طرحهای وارداتی با شخصیتهای خیالی که پس از بازیهای رایانهای و فیلمهای تخیلی این بار بر روی لوازم مدرسه دانشآموزان نقش بسته است.
شخصیتهایی همانند، بنتن، نینجا، مرد عنکبوتی که نشان از فرهنگ بارز غرب دارد و بازار کیف و لوازم تحریر را به قبضه خود در آوردهاند و کودکان را تحت تاثیر شخصیتهای جنگطلب تخیلی قرار میدهد.
مجید ابهری، آسیبشناس اجتماعی معتقد است؛ دانشآموز با دیدن تصاویر درج شده روی کیف، تحت تاثیر آن قرار میگیرد، در صورتی که اگر تصویر روی لوازم التحریر یا کیف، مثبت بوده و پیام سازنده تربیتی داشته باشد، اثرات مثبتی هم بر روح و روان دانشآموز برجا میگذارد.
وی افزود: تصاویر منفی روی لوازم التحریر یا کیف، آثار منفی تربیتی بر دانشآموز بر جا میگذارد که همه تصاویر، منتقل کننده این پیام است.
وی با توصیه به خانوادهها میگوید:خانوادهها باید این موضوع را مورد بررسی قرار دهند که تصاویر، چه نوع پیامی را منتقل میکنند و آیا پیام منتقل شده با فرهنگ، باورهای خانواده و نیازهای تربیتی کودک و نوجوان همخوانی دارد یا خیر.
به گفته ابهری استفاده کودکان از این وسایل، آنها را هر روز بیشتر از روز پیش با فرهنگ غرب آشنا و از فرهنگ اصیل ایرانی دور میکند، اتفاقی که پیامد خوشایندی را به دنبال ندارد، چرا که قهرمانان پوشالی کشورهای غربی به الگو و اسطوره فرزندان ما تبدیل میشوند و بعد از آنها توقع داریم که در دوران نوجوانی و جوانی به فرهنگ و سنت ایرانی و اسلامی احترام بگذارند و آن را رعایت کنند در حالی که در بهترین سالهای شکلگیری شخصیتی آنها از مهمترین عامل تربیتی در این زمینه غافل بودهایم.
در این باره می توان گفت؛ فاطمه قربان معاون آموزش ابتدایی چندی پیش دستورالعملی را درخصوص ممنوعیت ورود لوازم التحریر خارجی به مدارس از مهر امسال صادر کرده بود.
اما سخنان رئیس اتحادیه لوازم و تحریر رنگ و بوی دیگر دارد او از واردات 90 درصدی لوازم التحریر در سال جاری خبر میدهد و میگوید: در طول سالهای گذشته حمایتی از تولید داخلی لوازم التحریر نشده و تولید کننده باید مواد اولیه مورد نیاز خود را با ارز آزاد تهیه کند، این در حالی است که در سالهای گذشته لوازم التحریر اولویت پنجم دولت بوده اما پرداخت ارز 1226 تومانی به تولید کننده قطع شده و تولیدکنندگان با مشکلات عهدهای در این زمینه مواجه شدهاند.
به گفته هدایتیان کارخانههای مدادسازی در کشور به علت حمایت نکردن از تولید کننده داخلی تعطیل شدهاند و این درحالی است که اگر تولید این کارخانهها ادامه مییافت کیفیت آنها به مراتب بهتر از بسیاری از مدادهای وارداتی بود.
افزون بر این؛ شخصیتهای تخیلی و جنگ طلب غربی که امروز بر روی وسایل خیلی از دانشآموزان به ویژه پایه ابتدایی نقش بسته است و دانشآموز خود را با شخصیت ماورایی آنها مقایسه میکند بدون شک تحت تاثیر و قالب هجمه فکری غرب قرار میگیرد.
در حالی که؛ کشور ما با فرهنگی دینی و مذهبی دارای اسطورههایی همچون شهید احمدی روشن، قشقاویی و یا حتی آرمیتا و علیرضا و ریزعلی خواجوی هاست که میتواند همانطور که فرهنگ غرب جنگطلبی را در دانشآموزان تقویت میکند، فرهنگ شهادت، ایثار، فداکاری و یا جهاد علمی را در این شرایط از کودکی به فرزندان ایران اسلامی بیاموزد.
پایان پیام/
نظر شما