جذب حداکثری جوانان به مسجد برنامه و سعه صدر می‌خواهد/ روش امام موسی‌صدر را در مساجد پیاده کنیم

حجت‌الاسلام شیروانی با بیان اینکه روش امام موسی صدر الگوی تربیتی برای جذب جوانان به مسجد است، گفت: بر اساس طیف متنوع جوانان، مساجد باید آغوش گشوده و برنامه‌های مختلف داشته باشد، این جذب حداکثری نیازمند سعه صدر و اخلاق خوب است، محبت اثر بسزایی دارد.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، دومین دور از سلسله نشست‌های هیأت اندیشه‌ورز ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با حضور اساتید ایرانی و عراقی از ۲۴ تا ۲۶ بهمن ماه در نجف اشرف برگزار شد.

بنابر این گزارش، حجت‌الاسلام «علی شیروانی» در این نشست‌ با بیان اینکه مخاطبان ما در مساجد جوانان هستند و از طریق روحانیون و مربیان با این قشر در ارتباط هستیم، اظهار کرد: این جوانان طیف بسیار متنوعی دارند و ما به هیچ وجه نمی توانیم دستورالعمل کلی برای همه آنها ارائه کنیم.

جذب حداکثری جوانان به مسجد برنامه و سعه صدر می‌خواهد/ روش امام موسی‌صدر را در مساجد احیا کنیم

مساجد امروز به شیوه امام موسی صدر در ارتباط با جوانان نیاز دارند

عضو هیأت اندیشه‌ورز ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: حتی در برخی مناطق با جوانانی مواجهیم که ضرورت اول و اصلی این است که بتوانیم آنها را از فقر و فلاکت نجات دهیم و شرایطی را فراهم کنیم که از لحاظ اقتصادی روی پای خودشان بایستند و تشکیل خانواده بدهند، شبیه کاری که امام موسی صدر در رابطه با شیعیان لبنان انجام داد؛ جوانان آنها وضعیت بسیار بدی داشتند، دسته دسته مارکسیست می شدند، به نحله‌های دیگر روی می آوردند، معتاد می شدند و ... اما ایشان چه کرد؟

حجت الاسلام شیروانی تصریح کرد: امام موسی صدر الگوی تربیتی است و می شود روی روش ایشان مطالعه کرد، امام موسی صدر جامعه‌ای که سرافکنده بود را سربلند کرد، به آنها هویت داد و از آنجایی که او یک رهبری دینی معنوی تاثیرگذار و خوب بود، در نتیجه در لبنان راه او را ادامه دادند بدون اینکه هیچ القای مستقیمی صورت بگیرد.

جذب حداکثری جوانان به مسجد برنامه و سعه صدر می‌خواهد/ روش امام موسی‌صدر را در مساجد احیا کنیم

وی با اشاره به مستندهایی که رسانه ملی از طلاب موفق پخش می‌کند، افزود: در موارد مختلفی بوده است که در مستند پخش شده طلبه ای را نشان می دهد که به روستایی رفته که به شدت با مشکلات معیشتی دست به گریبان بودند اما این طلبه شرایط برای آموزش را فراهم کرده و کار یاد این جوانان می دهد، کشاورزی، کلاس های خیاطی برای بانوان و ... و اهالی به اندازه ای به این روحانی علاقه مند شدند که اهل نماز و مسجد هم شدند.

این پژوهشگر گفت: سطح بندی افراد و اینکه از چه فضا و قشری هستند اهمیت دارد، یک زمان هست که جوانی از خانواده ای متوسط و متدین به مسجد می آید و می خواهد رشد دینی پیدا کند و ما برایش کلاس های عرفان می گذاریم، اما جوان دیگر از سطح متفاوتی آمده است که باید همه این موارد را توجه کنیم.

جذب حداکثری جوانان به مسجد برنامه و سعه صدر می‌خواهد/ روش امام موسی‌صدر را در مساجد احیا کنیم

جذب حداکثری سعه صدر می خواهد

وی با بیان اینکه بر اساس طیف متنوع جوانان، مساجد باید آغوش گشوده و برنامه‌های مختلف داشته باشد، افزود: این جذب حداکثری نیازمند سعه صدر و اخلاق خوب است، محبت اثر بسزایی دارد.

حجت الاسلام شیروانی با اشاره به اینکه وظیفه ما ارائه مباحث اعتقادی و نظری و در طیف دیگر حل مشکلات فکری جوانان است، افزود: این جوانان در هجوم مباحث شبهه‌دار و شبه‌زا قرار گرفتند و دفاعی ندارند؛ مرحوم علامه مصباح بارها از طرح ولایت سخن گفتند و اینکه در طول این شصت سال بهترین کاری که کرده ام و به آن دلبسته‌ام طرح ولایت بود؛ این نشان از نتیجه طرح ولایت داشت؛ تصور کنید بنیان های فکری چنان مستحکم در فرد ایجاد شود که در توفان های مباحث دچار وادادگی نشود؛ من معتقدم که ائمه جماعات و مربیان نیز باید دوره های آموزشی به ویژه در مواجهه با جوانان داشته باشند، این دوره ها بسیار کمک خواهد کرد.

نباید جوان را رها کنیم

در ادامه شیخ خالد نعمانی، با بیان اینکه قشر جوان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و سرمایه ملت‌های اسلامی هستند، گفت: ایران بعد از انقلاب اسلامی بسیار پیشرفت کرده است، از دوران امام خمینی (ره) تا دوره کنونی به رهبری آیت الله خامنه ای، همواره جوانان در صحنه حضور دارند، البته خلاء‌های فرهنگی و سیاسی داریم اما طبق روایت «قلب نوجوان (و جوان) مانند زمین خالی است که چیزی در آن قرار داده نمی‌شود، مگر آنکه آن را می‌پذیرد»؛ بنابراین باید جوان را مشغول نگاه داشت و نگذاریم که در فراغت باشند و اگرنه به غفلت می رسند.

امام جمعه نجف اشرف ادامه داد: انسان خودش هیچ ندارد و عرفان یک نوع کمال است، جوان به تنهایی چنین احساسی را با خالق‌اش دارد، بنابراین نباید در ارایه مباحث به جوان اغراق کرد بلکه باید دقت داشت؛ باید فکر کنیم که از چه راهی می شود جوانان را به مسجد و مسجد رفتن جذب کرد. باید جوانانی را تربیت کنیم تا جوان برای جوان مباحث را مطرح کند.

وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به ایام بی‌نظیر شعبان و رمضان، افزود: باید از این ایام و سنگرها و مناسباتی که اسلام برای ما دارد نهایت استفاده را داشته باشیم، این مساله اهمیت بسزایی دارد و این مهم است. برای مثال از اربعین بهره بردیم و دیدیم به برکت امام حسین (ع) چه شد.

شیخ خالد نعمانی در پایان گفت: ایجاد ارتباط جوانان با نهج البلاغه نیز از اهمیت برخوردار است چراکه هرچه که بخواهند در این کتاب هست.

کد خبر 1750395

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha