با این کتاب‌ها پیامبرمان را بیشتر بشناسیم

همزمان با ایام مبعث پیامبر گرامی اسلام(ص)، به منظور آشنایی با معارف نبوی، ۱۴ کتاب به مخاطبان معرفی می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مؤسسه بوستان کتاب، همزمان ۲۷ رجب و به مناسبت مبعث پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی(ص)، مؤسسه بوستان کتاب به معرفی ۱۴ کتاب اقدام کرده است که به شرح ذیل معرفی خواهد شد:

کتاب «فروغ ابدیت (تجزیه و تحلیل کاملی از زندگی پیامبر اکرم(ص))»

این اثر، به قلم مرجع عالیقدر آیت الله العظمی جعفر سبحانی در ۸۲۴ صفحه منتشر شد.

سیره پیامبر اکرم(ص) الهام بخش فقیهان در استنباط احکام شرعی، سرمشق زندگی برای مؤمنان و پیروان، ترسیم کننده خطوط سیاسی کلی برای سیاستمداران، بیانگر اصول و ارزش های اخلاقی برای سالکان است، ولی مایه تأسف این که بیشترین کار، بر روی نقل تاریخ و سیره انجام شده است، و به تحلیل آن، کمتر پرداخته شده تا هر فردی فراخور حال خود از آن بهره بگیرد.

نویسنده در مقدمه اثر آورده است: در این کتاب به بیان وقایع مهم و حوادثی پرداخته ایم که آموزندگی بیشتری دارند و از تفصیل و بیان رویدادهای جزئی مانند بسیاری از «سریّه» ها خوددادی نموده ایم. همچنین تمام رویدادهای تاریخی را، از مناببع اصیل و دست اول که در سده های درخشان اسلامی نوشته اند، گرفته و نقل کرده و در بیان حوادث، به مدارک زیادی که در اختیار داشتیم، مراجعه نموده ایم و حادثه را به صورت خلاصه ای از مجموع این مدارک، نوشته ایم و از میان مدارک، به یکی – دو مدرک که حادثه را مبسوط و گسترده تر نوشته اند، اشاره نموده ایم.

همچنین، در ضمن بررسی های لازم، انگشست روی اعتراض ها و اشکال ها و احیاناً غرض ورزی های خاورشناسان گذارده ایم و به کلیه انتقادهای ناورای آنان پاسخ صحیح و قطعی داده ایم.

کتاب «سیره اجتماعی پیامبر اعظم(ص)»

اثر حاضر نوشته محمدجواد برهانی در ۲۲۴ صفحه به چاپ رسیده است.

اسلام، دین اجتماعی است و با وجود داشتن دستورهای فردی، آموزه‌های اجتماعی فراوانی نیز در آن وجود دارد، مانند: نماز جماعت، حج، زکات، جهاد، امر به معروف و نهی از منکر. آنچه این آموزه‌ها را نهادینه ساخته، سیره اجتماعی پیامبر اکرم(ص) است. آن بزرگوار با حضور در متن اجتماع، رسالت خویش را به انجام رساند.

اثر حاضر، این مهم را در نُه فصل با ذکر مصادیق به تفصیل کاویده است؛ عناوین برخی از فصول آن عبارتند از: عوامل استحکام روابط اجتماعی در گفتار و رفتار پیامبر اعظم(ص)، نمونه‌هایی از اهتمام اسلام به برقراری روابط اجتماعی، آسیب شناسی روابط اجتماعی در اسلام یا عوامل قطع ارتباط، کسانی که نباید با آنها ارتباط برقرار کرد، رابطه اجتماعی زن و مرد، امر به معروف و نهی از منکر واجب ترک شده، روابط طبقاتی در اسلام، عیادت بیماران در گفتار و رفتار پیامبر اسلام(ص).

کتاب «نگاهی به سیره آموزشی رسول خدا(ص)»

این کتاب، اثر احمد کریمیان در ۳۱۱ صفحه منتشر شده است.

رسالت پیامبر اکرم(ص) تزکیه و تعلیم مردم بود و این مهم با آموزش صورت می‌گرفت، آموزه‌هایی که توأم با ظرافت و نکته بینی‌های دقیق بود. بررسی این سیره آموزشی رسول خدا(ص) ضرورتی است که برای همگان درس آموز و برکت خیز است.

کتاب حاضر با درک این ضرورت، در سه بخش این مهم را کاویده است: احیا و برآوردن یک امت، دانش و آموزش در مکتب پیامبر نور، و تنوع شیوه‌های آموزشی.

کتاب «جلوه‌هایی از سبک زندگی محمد(ص)»

این کتاب به قلم فرج الله میرعرب در ۱۴۴ صفحه به چاپ رسیده است.

فهم اسلام بدون شناخت سیما و زندگی حضرت محمد(ص) ممکن نیست. حضرت محمد(ص) تنها شخصیتی است که خداوند برای زندگی انسان‌ها "اسوه حسنه" معرفی کرده و او را "صاحب خلق عظیم" دانسته است.

اثر پیش رو با بهره‌گیری از منابع معتبر در ساختار گویا و با زبانی روان جلوه‌هایی از سبک زندگی آن حضرت را نمایانده است.

کتاب «پیامبر عهد و نور امت‌ها (رمزگشایی از بشارت‌های کتاب مقدس درباره پیامبر اسلام(ص)»

اثر حاضر نوشته محمد شمس در ۱۷۲ صفحه منتشر شده است.

درباره بشارت‌های آثار مقدس پیشین به ظهور پیامبر اسلام پژوهش‌های متعددی انجام شده است اما اثر حاضر از زاویه جدیدی به این مقوله پرداخته و به نظریه و نتایجی رسیده که برای نخستین بار طرح می‌شود، به طوری که نام و مشخصات رسول اکرم(ص) را در کتاب مقدس با حروف و کلمات عبری رمزگشایی کرده که در نوع خود بدیع و تازه و شگفت انگیز است.

این اثر در سه فصل تنظیم شده است: فصل اول به طور خلاصه به مقوله نبوت پیامبری و پیشگویی بر اساس کتاب مقدس می‌پردازد؛ همچنین در این فصل از چگونگی شکل گرفتن رمزگشایی پیشگویی‌ها و بشارت‌های کتاب مقدس تاکنون سخن گفته خواهد شد. در فصل دوم تعداد هشت پیشگویی یا بشارت از بخش عهد عتیق کتاب مقدس درباره پیامبر اکرم(ص) همراه با زبان اصلی آن یعنی عبری و سپس ترجمه فارسی آن ذکر شده است، سپس به صورت خلاصه به معرفی هر یک از کتاب‌ها که این بشارت‌ها در آنها وجود دارد، پرداخته شده تا خوانندگان محترم به تاریخ تقریبی این آثار و وضعیت و چگونگی اوضاع سیاسی و اجتماعی زمانی که این بشارت‌ها اعلام شده است، آنگاه با استفاده از واژه‌های کلیدی هر بشارت، به رمزگشایی پرداخته خواهد شد. در فصل پایانی به ۴۰ پرسش درباره موضوع کتاب پاسخ داده شده است.

کتاب «نگاهی به سیره پیامبر اعظم(ص)»

کتاب حاضر، اثر منوچهر حسن اللهی در ۳۶۴ صفحه در سه نوبت به چاپ رسیده است.

سیره پیامبر اعظم(ص) الگوی تمام عیاری برای همه جنبه‌های حیات انسانی است. بررسی این سیره مبارک ضرورت همه روزگاران، به ویژه عصر حاضر است.

اثر حاضر در دو بخش سیره فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی پیامبر بزرگ اسلام را بر اساس منابع معتبر بررسی و پژوهش کرده است.

کتاب «الگوی کامل (نگاهی به سیره اخلاقی پیامبر اکرم(ص))»

این کتاب نوشته همت سهراب پور در ۹۶ صفحه به چاپ رسیده است.

نیاز انسان به الگوی سالم ناشی از ویژگی تأثیر پذیری اوست؛ این ویژگی نقش مهمی در تربیت فردی و اجتماعی او دارد. در این راستا خداوند در قرآن به معرفی الگوهای حسنه می‌پردازد که پیامبر اسلام احسن آنان شمرده شده است.

کتاب حاضر با استفاده از آیات و روایات و با قلم شیوا به بحث درباره شخصیت فردی و اجتماعی پیامبر اسلام پرداخته است.

از مباحث کتاب می‌توان به زهد و ساده زیستی، آرایش ظاهری، احترام به بانوان، حیا و عفت، گذشت و ایثار، مشارکت در مشکلات و استقامت در راه هدف، اشاره کرد.

کتاب «شیوه‌های مبارزه پیامبر با فرهنگ جاهلی»

این اثر به قلم سیده صفیه میرحسینی و ابراهیم فلاح در ۲۴۰ صفحه منتشر شده است.

در عصر حاضر که به رغم رشد فناوری‌های بشری زندگی انسانی دشوارتر شده است، نشر و تبیین معیارهای معنوی و انسانی رهبران الهی درمانگر راستین همه نابسامانی‌هاست. بر این اساس، نگارندگان کوشیدند مهمترین شیوه‌های مبارزه پیامبر(ص) را با فرهنگ جاهلی نشان داده و بیان دارند پیامبر(ص) با درایت و هوشیاری و پشتکار مدیریت صحیح و با الهام از قرآن کریم در مدت زمان کوتاه تحول عظیم فرهنگی در جامعه آن روز ایجاد کنند. آگاهی و معرفت نسبت به شیوه‌های مبارزه پیامبر(ص) با فرهنگ جاهلی می‌تواند راه صحیح مبارزه با فرهنگ جاهلی مدرن جوامع کنونی را به همه انسان‌ها مخصوصاً مسلمانان نشان دهد و آنان را از سقوط در پرتگاه جهالت نجات دهد.

کتاب «راه محمد(ص)»

کتاب حاضر، اثر آیت الله سید رضا صدر و به کوشش حجت الاسلام والمسلمین سید باقر خسروشاهی در ۶۱۶ صفحه به چاپ رسیده است.

اثر حاضر در ۱۳ بخش زندگانی پیامبر گرامی اسلام را از کودکی، پدر و اجداد و نیاکان، دوران نوجوانی و جوانی، زمینه‌های ظهور، بعثت، معجزات آن حضرت، استقامت در ترویج دین، هجرت، تأسیس ملت، سیره اخلاقی و روش حکومتداری نگارش شده است.

زبان و بیان این اثر بسیار روان و منابع آن مستند به آثار کهن فریقین است.

کتاب «سیره پیامبر اعظم(ص) در گذر از جامعه جاهلی به جامعه اسلامی»

این اثر نوشته حجت الاسلام والمسلمین نجف لکزایی در ۲۲۴ صفحه به چاپ رسیده است.

حضرت محمد(ص) با چه شیوه‌ای توانستند در مدتی اندک و با امکانات ناچیز جامعه جاهلی را به جامعه اسلامی تبدیل کنند. در این باره نظریه‌های گوناگونی ارائه شده است اما نظریه حاکم بر اثر حاضر، دیدگاه فرهنگی است، یعنی عامل اصلی موفقیت پیامبر اسلام، نه قدرت نظامی بوده و نه مسائل اقتصادی، بلکه تغییری است که حضرت محمد(ص) در محتوای باطنی انسان‌ها ایجاد کرد.

مؤلف برای نخستین بار سیره پیامبر اعظم(ص) را با توجه به تئوری‌های توسعه در جهان معاصر و با هدف کشف نظریه توسعه اسلامی در هفت فصل تحلیل کرده است که عناوین فصول آن عبارتند از: کلیات و چهارچوب نظری، محیط پیدایش اسلام، تحلیل عوامل زندگانی پیامبر(ص)، اقدامات حضرت محمد(ص)، حکومت اسلامی مدینه و عوامل موفقیت اسلام.

کتاب «جهانی در میم (روایتی ادبی از زندگانی پیامبر اکرم (ص))»

این اثر به قلم سید حبیب نظاری در ۴۲۴ صفحه به چاپ رسیده است.

کتاب پیش رو پیرامون زندگانی اهل‌بیت(ع) و پیامبر اعظم(ص) با رویکردی ادبی تهیه و نگارش یافته است.

در این تحقیق ابتدا شبه‌جزیره عربستان و مکه را به‌عنوان مادر تمامی شهرها توصیف نموده و عصر جاهلیت و ازدواج عبدالله و آمنه را مورد بررسی ادبی قرار داده است.

در ادامه نگارنده با اشاره به جاودانگی نجابت خدیجه(ع) و ازدواج ایشان با حضرت رسول(ص) مژده نو رسیده ابوطالب و مولود کعبه(حضرت علی(ع)) را مورد بازنگری قرار می‌دهد.

در پایان نوشتار حاضر مؤلف نامه پیامبر(ص) به سران کشورها را بیان کرده و داستان فتح خیبر توسط حضرت امیرالمؤمنین(ع) را مورد اشاره قرار می‌دهد.

کتاب «بشارت‌های پیامبران گذشته به ظهور پیامبر اسلام»

این کتاب، اثر محمدعلی شهریاری فرد در ۲۱۲ صفحه منتشر شده است.

در عصر جدید عالمان یهودی و مسیحی نکته‌هایی از کتاب‌های مقدسشان از پیامبر خاتم حضرت محمد(ص) یافتند و به دین اسلام گرویدند و برخی از آنان کتاب‌هایی در این باره و دفاع از حقانیت اسلام نگاشتند.

اثر حاضر در پی آن است که بشارت‌های پیامبران گذشته از جمله حضرت موسی و عیسی(ع) را درباره حضرت خاتم(ص) بررسی کند.

منبع اصلی این کاوش کتاب مقدس رسمی به زبان فارسی است تا نشان دهند که در ظاهر همین کتاب مقدس، نشانه‌هایی از بشارت‌ها باقی مانده است.

کتاب «درس هایی از سیره پیامبر اعظم(ص)»

اثر حاضر نوشته آیت الله سید کاظم نورمفیدی در ۳۲۸ صفحه انتشار یافت.

گام برداشتن با پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) در مسیر زندگی به ویژه در ساحت اخلاق فردی و اجتماعی و مواجهه با زیبایی های شگفت آور آن همانند گام نهادن در باغی پر از گل است که حتی اگر ناظر در عطر دل انگیز آن غافل باشد، ناخواسته معطر شده و بدون اینکه خود بخواهد مشام دیگران را نیز خواهد نواخت.

تلاش مؤلف این اثر بر آن است تا مخاطبان خویش را با چشمانی بینا و ذهنی آگاه از شمیم بوستان اخلاق هزینه پیامبر(ص) بهره مند سازد.

کتاب «درس هایی از سیره پیامبر اعظم(ص)» نوشته آیت الله سید کاظم نورمفیدی، سیره پیامبر اکرم(ص) را از ۹ ساحت مورد بررسی قرار داده است که عبارت از «تلاش برای تقرب به خدا»، «زهد»، «رعایت کرامت انسانی»، «عزت نفس»، «نظم»، «شرح صدر»، «رفق و مدارا»، «دوری از تکلف» و «برخی از توصیه های مهم پیامبر(ص) در خطبه شعبانیه»، هستند.

کتاب «نگاهی فرامذهب به زندگی پیامبر مهربانی(ص)، ریحانه رسول(س) و امامان دوازده گانه(ع)»

این کتاب، اثر محمدجواد ابوالقاسمی در ۳۴۴ صفحه منتشر شد.

در طول تاریخ، فرقه ها و گروه های زیادی در اسلام پدید آمده اند و پیروان هر فرقه را گمان می کنند که راه و روش خودشان درست است؛ برخی جاهلانه یا با تحریک دشمنان اسلام برای اثبات برتری خود دست به اقدامات خشونت باری زده اند و برخی هم راه صلح، مسالمت و وحدت را پیش گرفته اند.

این اثر کوشیده است با استفاده از منابع معتبر و مؤثق و با رعایت اصل انصاف و ادب، به پرسش هایی که برای بیشتر مسلمانان جهان مطرح شده، پاسخ دهند؛ پرسش هایی از این دست: پیامبر اکرم(ص)، دخترش فاطمه(س) و امامان دوازده گانه ای که عموم مسلمانان، به ویژه شیعیان به آن ها اعتقاد دارند، کیستند؟ آبا و اجدادشان چه کسانی هستند؟ کی و کجا به دنیا آمدند؟ شیوه زندگی آنان چگونه بوده است؟ با خود و دیگران چگونه رفتار می کردند و چه سخنانی از آنها نقل شده و کجا و چگونه رحلت کرده اند؟

علاقه مندان برای تهیه این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir  مراجعه کنند.

کد خبر 1748707

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha