به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، دکتر محمود شبستری در نشست خبری دستاوردهای درمانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی که امروز (۱۶ بهمن) برگزار شد اظهار کرد:بعد از انقلاب شاهد رشد ۱۳ برابری پزشکان در حوزه سلامت هستیم؛تعداد پرستاران نیز از ۵۰۰ به ۱۰ هزار نفر رسیده است.
وی افزود: در شرایط تحریم همچنان شاهد توسعه و پیشرفت در حوزه سلامت هستیم و این تحریمها مانعی در این مسیر نبوده است؛افتخارات حاصل شده در حوزه سلامت بینظیر بوده و نه تنها کشورهای همسایه ایران بلکه جهان این مهم را عنوان می کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: توسعه شهری مشهد به خصوص در مناطق حاشیه ای، این کلانشهر را نیازمند حداقل سه بیمارستان هزار تختخوابی کرده است.
وی تاکید کرد: هرچند خدمات درمانی در این شهر به تناسب توسعه جمعیتی آن بوده است اما افزایش مهاجرت ها موجب شده این کلانشهر نیازمند مراکز درمانی بیشتری باشد.
شبستری ادامه داد: هم اکنون شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد حدود سه هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی کمبود دارد که این بخش نیازمند توجه ویژه به خصوص خیران حوزه سلامت است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: توجه به مراکز درمانی پیشگیری انواع سرطان ها، ساخت خوابگاه های دانشجویی و نگاه ویژه به شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت از مهمترین موارد نیاز حوزه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
شبستری افزود: وزارت بهداشت در جنوب شهر مشهد در حال ساخت بیمارستانی ۵۴۰ تختخوابی است و این فقط یکی از نمونههاست اما استاندارد شدن خدمات پزشکی و مراکز درمانی به کار بیشتری نیاز دارد.
وی در ادامه همکاری و تعامل داروسازان با حوزه سلامت را در خدمات رسانی مطلوب موثر دانست و اضافه کرد: با توجه این موضوع، نظارت بر زیر ساخت عملکردی داروخانه های دولتی و خصوصی نسبت به خدمات رسانی مطلوب به مردم افزایش یافته است و در راستای تحقق آن، کارگروه تحقیق و توسعه به همت کارشناسان متخصص دانشگاه در این حوزه تشکیل شده است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۸ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، نیشابور و دانشکده علوم پزشکی تربتجام است.
رتبه ویژه خراسان در پیوند اعضا
دکتر محمد دهقانی فیروز آبادی نیز در این نشست گفت: خدمت رسانی به زائران و اتباع و ارائه خدمت به بیماران از استان های مازنداران، گلستان، کرمان، خراسان جنوبی و خراسان شمالی به خصوص در ایام اوج زائر، موجب شلوغی و ازدحام در بیمارستان های مشهد میشود و شاید یکی از دلایل کمبود برخی از داروها در ایام خاص همین موضوع باشد.
وی با بیان اینکه رتبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه پیوند عضو قابل توجه است ادامه داد: در این حوزه از ابتدای سال ۱۱۱ مورد پیوند کلیه، ۸۶ مورد پیوند کبد، هشت مورد پیوند پانکراس ، ۱۶ مورد پیوند قلب ، ۲۵۹ مورد پیوند قرنیه و ۱۸۱ مورد پیوند پوست انجام شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از ابتدای سال بیش از ۶۰ میلیارد ریال از سوی گردشگری سلامت منابع جذب شده است که یک سوم آن مربوط به مراکز درمانی دولتی و دو سوم مربوط به بخش خصوصی است.
دهقانی افزود: از ابتدای سال یک میلیون و ۲۰۰ هزار تماس با اورژانس پیش بیمارستانی گرفته شده است که ۳۵۰ هزار مورد منجر به ماموریت شده است و ۱۴۵ هزار بیمار به بیمارستان اعزام شده اند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بر اساس بررسی های انجام شده، حدود ۳۰ درصد از مراجعان به مراکز درمانی و همچنین ۲۷ درصد نسخه های صادر شده در مشهد مربوط به شهروندان با کدملی های شهرهای دیگر است.
پایان پیام/
نظر شما