به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، آیین اختتامیه اجلاس مدیران ستادی و استانی ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور امروز (چهارشنبه، ۴ بهمن ماه) در اردوگاه بینالمللی شهید باهنر برگزار شد.
بنابر این گزارش، حجت الاسلام و المسلمین کمالالدین خداداده در بخش اختتامیه این اجلاس طی سخنانی اظهار کرد: اکنون در مسیر جدید با توجه به بلوغ تشکیلاتی که بعد از گذشت ۱۸ ماه از آغاز دور جدید فعالیت ها گذشته است، باید اتفاق و استحکام در عملیات، وارد مرحله جدید شود.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور ادامه داد: سال آینده قطعا این هماهنگی و همدلی به اندازه ای میرسد که بهره وری ما را در اجرای عملیات بیشتر خواهد کرد، چراکه ظرفیت کانون ها حقیقتاً عظیم بزرگی است.
وی ادامه داد: حتی اگر ما جمع کوچکی باشیم و برای هزار مسجد کار کنیم باز هم با ظرفیت وسیعی مواجهیم و باید شکرگزار این مساله باشیم که قرار است در این ظرفیت بزرگ نقشآفرینی کنیم، با کار عادی و کارمندی این شکرگزاری محقق نخواهد شد.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور افزود: قدردانی از این جایگاه، با تلاش شبانه روزی ما محقق میشود، این آمارها و کارنامه ها اعتباری هستند چون چیزی که خود انسان میتواند بین خود و خدایش به عنوان کارنامه و ارزیابی ارائه دهد، وجهه دیگری دارد.
وی تصریح کرد: سال آینده سال گسترش ارتباطات درون جزیره ای است، یک ایراد آن است که برخی استانها هیچ گونه رابطه تشکیلاتی ندارند، با دیگر استانها ارتباطات ندارند، این ارتباط از ستاد کشور تا کانون مرزی در یک روستا را باید بر خود فرض بدانیم.
حجت الاسلام و المسلمین خداداده گفت: در حوزه بسط تعاملات همافزا، با هم جبهه ای های خودمان از جمله بسیج و سازمان تبلیغات اسلامی و... ، باید بیش از پیش تلاش کنیم.
وی ادامه داد: در این دوره از اجلاس بیش از گذشته به تفاهم رسیدیم، اینکه زبان مفاهمه با یکدیگر برقرار کنیم موفقیت بزرگی است و امیدوارم که در برنامه ریزی سال آینده اصول یاد شده مورد توجه استانها باشد، از سوی دیگر باید فعال کردن کانونهایی که در میدان هستند باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور تصریح کرد: نباید کار ستادی در استان فراموش شود، باید نقشآفرینی اجرایی کانونها در میدان را بیشتر ببینیم، در این راستا باید از اقدامات زودگذر و ویترینی و شکلی فاصله بگیریم، البته نمی گویم مورد نیاز نیست اما در اقلیت قرار میگیرد.
وی گفت: ما برای تبدیل کانونهای مساجد به حوضچه های تربیتی باید برنامه داشته باشیم، امیدواریم مرکز رشد و تربیتی که در ستاد راه اندازی خواهد شد که در حال حاضر مشغول کارهای حقوقی آن هستیم، مسوولیت این عرصه را بر عهده میگیرد.
حجت الاسلام و المسلمین خداداده افزود: نوجوان پیشران مولفه ای است که از زبان رهبر معظم انقلاب شنیدیم، باید در این راستا حرکت کنیم و مسجد را از نوجوانان و جوانان پُر کنیم، قطعا در این راستا یا باید نوجوان پیشران را انتخاب کنیم تا در مسجد حضور یابند یا به گونه ای عمل کنیم که نوجوانان با نقش آفرینی در مسجد تبدیل به نوجوان پیشران شوند، این افراد عموما با نقشآفرینی کار مسجد را هم پیش برده اند.
وی ادامه داد: عنصر معنویت برای جذب نوجوان به مسجد اصلی ترین و جذابترین حربه است، امیدواریم که این نظام تربیتی توحیدی در همه برنامههای فرهنگی، تربیتی و هنری خود آن عنصر معنویت و فطرت را در جذب نوجوانان و جوانان سرلوحه خود قرار دهد، قطعا در این عرصه بنبستی وجود ندارد و امیدوارم با تحقق این رویکردها بتوانیم زمینهساز جذب هرچه بیشتر نوجوانان و جوانان به مساجد شویم.
حجت الاسلام و المسلمین خداداده گفت: نظم و انضباط مساله دیگری است که برای ما در سطح ستاد به مثابه سیر و سلوک است، نداشتن نظم تشکیلاتی از سیئه است.
وی در ادامه افزود: سفرهای بین استانی ستادی در سال آینده باید مورد توجه قرار گیرد و زمینه برای بازدید از کانونها و مجموعه های ستادی استانی فراهم شود چراکه این رویکرد انگیزهها و ایدههای جدیدی را ایجاد خواهد کرد.
حجت الاسلام و المسلمین خداداده تأکید کرد: موضوع خانوادههای قرآنی، مباحث قرآنی، مباحث سبک زندگی در سطح کانونهای مساجد، از جمله برنامههایی است که در سطح کشور به مرحله اجرا رسید و از سوی نهادهای دیگر بسیار مورد استقبال واقع شد و از ما خواستند که این خانواده ها را معرفی کنیم.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام و المسلمین خداداده، با برقراری ارتباط با شماره ۸۹۴۰ (همراه مسجد) و صحبت با کارشناس مربوط این حوزه؛ مرکز تماس مساجد را به صورت آزمایشی افتتاح کرد، ضمن اینکه بنا شد در آینده نزدیک این مرکز به صورت رسمی افتتاح شود.
نظر شما