به گزارش خبرگزاری شبستان، مهندس لطفالله فروزنده، معاون توسعه و نیروی انسانی رییسجمهور با حضور در اولین کنگره اخلاق پرستاری که در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شده بود، گفت: ما امروز به دنبال ایجاد نظام اداری هستیم که بر مبنای معنویت و روح خدمت به دیگران بنا شده باشد.
وی ادامه داد: تمام تلاش ما این است که نظام اداری ما سرشار از عشق و علاقه و تلاش باشد.
معاون توسعه و نیروی انسانی رییسجمهور با بیان اینکه امروز ما به برکت انقلاب اسلامی به جایگاهی رسیدهایم که سراسر کشور به نمایشگاه کار و تلاش و خدمترسانی به مردم تبدیل شده است، گفت: ما در حال طراحی و تدوین 4 نظام کامل برای تحول در نظام اداری کشور هستیم.
وی از اصلاح نظام استخدامی کشور به عنوان اولین مرحله این تحول یاد کرد و گفت: ما معتقدیم که همه نیروهای اداری ما اعم از پرستاری و آموزشی و حتی نظامی با بینش و دانش دارای آمادگی کامل خدمترسانی بوده و همیشه در حال ارتقاء و رشد باشد.
وی همچنین ادامه داد: دولتهای نهم و دهم با رویکرد عدالت و تقسیم عادلانه فرصتها و امکانات حرکت کرده و با منطق عدالت در حال طراحی نظام اداری کشور است.
مهندس فروزنده که در اولین کنگره اخلاق پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی تهران در حضور پرستاران سخن میگفت با بیان اینکه ما در حال استخدام 23000 پرستار آن هم با لحاظ کردن کامل انواع آزمونهای مهارتی و اخلاقی هستیم، افزود: متأسفانه در گذشته وضعیتی را به وجود آورده بودند که پرستاران با انواع قراردادی، روزمزد، پیمانی و رسمی و شرکتی روندی کاملا ناعادلانه و ناهمگون را در بین نظام پرستاری ایجاد کرده بودند و ما تلاش کردهایم تا همه نیروهای قراردادی و شرکتی را به قراردادهای مستقیم در خدمت بگیریم.
معاون توسعه و نیروی انسانی رییسجمهور در تشریح تحول در نظام آموزش کشور به عنوان دومین مورد از تحول در نظام اداری کشور گفت: با تدوین نظام آموزش عمومی، تخصصی و اختصاصی در تلاشیم تا با از بین بردن مدرکگرایی در نظام اداری کشور مهارت را جایگزین آن کنیم.
مهندس فروزنده در تبیین ابعاد تحول در نظام حقوق و دستمزد نیز با بیان اینکه تناسب دریافت یا پاداش متناسب یا عملکرد باشد، گفت: باید ارزیابی تیمی به جای ارزیابی فردی قرار گیرد، بدین معنی که یک گروه از ابتدا تا انتهای درمان و پرستاری از یک بیمار را بر عهده بگیرد و سطح رضایت و کیفیت عملکرد ملاک تصمیمگیری و قضاوت قرار گیرد.
وی در همین رابطه با اشاره به معایب نظام یکنواخت دستمزدها گفت: برای ما خیلی مهم است که یکنواخت بودن دستمزدها برداشته شود و با جایگزینی مهارت، پرداختها را به گونهای رضایتبخش و عادلانه ساماندهی کنیم.
معاون توسعه و نیروی انسانی رییسجمهور به عنوان آخرین مورد به برنامههای تحول در نظام ارتقاء و مناصب اشاره کرد و گفت: مشاغل به دو گروه سیاسی و اداری تقسیم شده است که در کارهای اداری، تجربه، کار مفید و مهارت بالا ملاکهای ارتقاء و انتصاب خواهد بود.
وی با بیان اینکه برخی بخش دولتی را با بخش خصوصی مقایسه میکنند در حالی که این دو کاملا متفاوت از یکدیگرند، گفت: در حالی که مبنای عمل بخش خصوصی سودآوری و کسب سود است، بخش دولتی بر مبنای خدمت به مردم پایهریزی شده است.
وی در تشریح شرایط و لوازم کار در بخش دولتی با این رویکرد نیز گفت: کسی که قصد ورود و حضور در این بخش را دارد باید منشور اخلاقی و حسن نوکری و خدمت به مردم را در درون خود پذیرفته باشد و خود را بدهکار مردم بداند چرا که اگر چنین نباشد همانند بسیاری تمام نقایص و مشکلات را تقصیر مردم دانسته و آنها را مسئول شکستها و ناکامیهای خود میدانند.
معاون توسعه و نیروی انسانی رییسجمهور در پایان سعه صدر و دلسوز بودن را اساس پرستاری دانسته و گفت: شخصی صرفا با گرفتن مدرک دانشگاهی و یا کسب مهارت بخواهد وارد این شغل شود، کافی نیست و چه بسا که بیماری سالها پس از بهبودی و درمان خاطرهای نه چندان مطلوب از نوع برخورد و پرستاری و درمان، روح و روان وی را مورد آزار قرار دهد.
پایان پیام/
نظر شما