امام محمد باقر(ع) آینه تمام نمای رسول خدا است

حجت الاسلام ترکاشوند با اشاره به فضایل اخلاقی و شخصیتی امام محمد باقر(ع) ایشان را آینه تمام نمای رسول خدا دانست و گفت: صبر و بردباری، جودو بخشش، تلاش برای امرار معاش و... از فضایلی بود که ایشان را نمونه پیامبر اکرم (ص) کرده است.

حجت الاسلام احسان  ترکاشوند در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان از شهرستان ملایر ضمن تبریک فرا رسیدن ماه پر فضیلت رجب و ولادت حضرت امام محمد باقر(ع)   گفت: امام کاظم(ع) در خصوص فضیلت این ماه پر برکت می‌فرماید «رجب ماه عظیمی است که خداوند اعمال  نیک را در آن چند برابر و گناهان را محو می‌کند و هر کس یک روز از این ماه را روزه بگیرد به اندازه مسیر یک سال از جهنم دور می‌شود و هر کس سه روز از آن را روزه بدارد بهشت بر وی واجب می‌شود».

استاد حوزه و دانشگاه ملایر افزود: حضرت رسول(ص) می‌فرمایند: ماه رجب ویژه آمرزش و مخصوص مغفرت است در این ماه خداوند اولیا و محبانش را می آمرزد، توبه‌ آنان را می‌پذیرد و از دشمنانشان می‌رهاند.

وی  با بیان اینکه سراسر ماه رجب مناسبتی است و هیچ ماهی به اندازه مناسبت ندارد افزود:  این مناسبت‌ها شامل روز اول ماه رجب ولادت امام محمد  باقر(ع) و روز دوم آن طبق نقلی ولادت امام هادی(ع) و روز سوم آن طبق  نقلی و مشهور شهادت امام هادی(ع) است.

وی اضافه کرد: دهم این ماه ولادت امام جواد(ع) و سیزدهم این ماه  ولادت امیر مومنین علی(ع) و ۱۵ رجب وفات حضرت زینب کبری(س) ۲۵ رجب شهادت امام کاظم(ع) و ۲۷ رجب عید شریف مبعث و اولین شب جمعه این ماه نیز شب لیله الرغائب با فضایل بسیار است.

 حجت الاسلام  ترکاشوند با اشاره به  اول ماه رجب روز میلاد امام محمد باقر(ع) افزود: این امام همام نخستین کسی است که در خاندان پیامبر هم پدر و هم مادرش فاطمی و علوی بوده که پدرش امام زین العابدین (ع) و  مادرش فاطمه دختر امام حسن مجتبی(ع) است ودر روایات داریم که ایشان را ذوالنورین  یعنی صاحب دور نور می‌نامیم.

وی با اشاره به فضایل اخلاقی و شخصیتی امام محمد باقر(ع) ایشان را آینه تمام نمای رسول خدا دانست و گفت: صبر و بردباری، جودو بخشش، تلاش برای امرار معاش و... از فضایلی بود که ایشان را نمونه  پیامبر اکرم (ص) کرده است.

استاد حوزه و دانشگاه ملایر با اشاره به اینکه امام محمد باقر در اقصی نقاط کشور اسلامی از نظر علم آورازه وسیعی داشتنند گفت: لقب باقر العلوم که پیامبر اکرم به ایشان داده بود تحقق عینی این امر بود.

وی به سخنان دانشمندان و بزرگان شیعه در زمان امام محمد باقر(ع)   در خصوص علم والای امام اشاره کرد و گفت: عبدی ابن عطا یکی از شخصیتهای برجسته و دانشمندان عصر امام می گوید  من هرگز دانشمندان اسلامی را در هیچ محفل و مجمعی کوچکتر از و زبون تر از  محفل محمد بن علی ندیدم و من حکم ابن اوعینه  را در محضر امام باقر همچون کودکی دیدم که در برابر استاد عالی مقام زانوی ادب زده است وشیفته و مجذوب کلام آن حضرت است

 ترکاشوند ادامه داد: محمد بن مسلم که یکی از چهار فقیه حدیث عالم تشیع است می گوید هیچ مطلبی از  ذهنم خطور نکرد مگر از امام باقر(ع) سوال کردم و پاسخ سوالات آن را به صورت گویا و کافی جواب دادو بیش از ۳۰ هزار حدیث را محمد بن مسلم از امام نقل می‌کند.

استاد حوزه و دانشگاه ملایر با بیان اینکه  امام محمد باقر(ع) شکافنده علوم و رموز و اسرار بودند  تصریح کرد: ایشان  مناظرات علمی داشته و دانشمندان بزرگی در علوم مختلف تربیت کردند و دوران امام محمد باقر(ع) و امام صادق (ع) جزو وسیعترین دوره تبلیغ ودر اسلام و تشییع بوده است.

کد خبر 1744001

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha