به گزارش خبرگزاری شبستان، رئیس جمهور در چهارمین مجمع معاونان اداری و مالی دستگاههای اجرایی با بیان اینکه امیدوارم این نشست برای ارتقای انضباط اداری و مالی و شفافیت در ادارات و سازمان ها و شرکت های دولتی تاثیر گذار باشد، گفت: آنچه که رهبری در حرم رضوی در ابتدای سال مطرح کردند ضرورت تحول بود و فرمودند باید به یک تحول بیندیشیم برای رسیدن به تحول باید وضع موجود را خوب ببنیم و وضع مطلوب را تصور و با برنامه به آن برسیم و باید فاصله این دو کاسته شود.
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت نگاه تحولی در همه بخش ها اولین گام در تحول را تحول شناختی عنوان کرد و گفت: معلوم باشد فردی که در جایی مسئولیت دارد، روحیه او تحول گرا است و به دنبال این است تا وضعیت را به سمت وضعیت مطلوب تغییر دهد. اگر نگاه او و شناخت و انگیزه و اندیشه او تحولی نباشد تحولی اتفاق نمی افتد. در این نگاه تحولی و تحول گرایی،مسئولیت حوزه اداری و مالی مسئولیت خطیری است.
وی دومین گام در تحول را تحول در فرایندها بیان کرد و گفت: باید آماده باشید تا در فرایندها تجدید نظر کنید. اگر فرایندی با کُندی و بی دقتی مواجهه است باید اصلاح شود. یک بار فرایندها را بازنگاهی کنید و ببینید همین فرایندی که در گردش کار اداری وجود دارد همین فرایند ضرورت دارد یا می توان فرایندها را کوتاه تر و دقیق تر و کارآمدتر کرد.
رئیس جمهور سومین گام تحول را درکارآمدی توصیف و عنوان کرد: تحول نهادی باید صورت گیرد تا مجموعه ای که ماموریتی به او محول شده در این انجام ماموریت کارآمد و پاسخگو باشد.تحول نهادی باید به نحوی صورت گیرد که مجموعه ها در انجام ماموریت ضمن کار آمدی، بتوانند پاسخگو هم باشند. پاسخگویی در ۴ حوزه ی است نخست محضر پروردگار متعال، دومپاسخگویی به عموم شهروندان، سوم پاسخگویی به ارباب رجوع و چهارمین حوزه پاسخگویی به سلسله مرتب اداری و سازمانی و دستگاه های ناظر و بازرسی و حسابرس است. باید در تمامی این حوزه ها امکان پاسخگویی باشد. کارآمد تریننظام کنترلی و نظارتی آن است که انسان خود را در محضر پروردگار ببیند. در نظامات مدیریتی کارآمد ترین نظام کنترلی خود کنترلی است.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: رهبری به سه قوه درباره تنقیح قوانین امر فرمودند. ابلاغ قوانین به صورت منقح شده بسیار مهم است. تعارضات، ناسخ و منسوخ، مطلق و مقید، عام وخاص. گاهی در یک جا به یک قانون استناد میشود و در جای دیگر به قانون دیگری مستند میشود.برای شفافیت منقح شدن قوانین اهمیت دارد و در این رابطه هر سه قوه مسئولیت دارند.
آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه نیروی اداری امانتهای الهی هستند و باید در جهت ماموریتی که به دستگاه محول شده استفاده شوند، اظهار داشت: کارآمدی دستگاهها در گرو کارسنجی است. شناخت نیرو و گماردن به کاری که شایسته است بسیار اهمیت دارد.
وی با تاکید بر اینکه نظامات کنترلی در جهت تداوم اعتماد به مدیران است، اظهار داشت: کنترل ها موجب می شود امانتداری و اعتماد تداوم یابد، نظارت به معنای بی اعتمادی نیست، نظارت به معنای تداوم اعتماد است. رفع تبعیض در پرداخت ها بسیار اهمیت دارد و نظام عادلانه پرداخت از ضرورت های کشور است.
آیت الله رئیسی فناوری های نوین در جهت انضباط اداری و مالی را از نکات مهم برشمرد و گفت: انضباط مالی و ادرای در سازمان بسیار اهمیت دارد و معتقدیم کارآمدی موجب افزایش اعتماد عمومی، نشاط اجتماعی و سرمایه اجتماعی کشور خواهد شد. انتظار مردم کارآمدی است. وقتی کاری در یک اداره انجام یا مجوزی صادر می شود، مردم میگویند چه اداره کارآمدی و خوشحال میشوند و اگر کاری انجام نشود، میگویند ما را به اداره دیگری پاس میدهند. معطل شدن افراد بسیار مساله است و این گرههای ذهنی برای مردم ایجاد میشود. مردم انتظار کارآمدی از نظام اداری دارند.
وی درباره نظارات مردم گفت: فارغ التحصیلان دانشگاهی وقتی مشاهده میکنند که جذب در ادارات عادلانه است یا براساس چانهزنی و انواع روابط ناسالم همه آنها نظارهگر هستند و اگر چیزی نمیگویند به این معنا نیست که چیزی در دل ندارند. همه آنها هم رشته و هم دانشگاهی هستند و میگویند ما همرشته بودیم و حتی نمره من بالاتر بود و شما چه کار کردید که جذب شدید؟ آن طرف هم میگوید دیگر یک کاری شد حالا شما نپرس! جذبها باید شفاف باشد و همه باید بتوانند به صورت مساوی در مسابقه جذب شرکت کنند و بهترینها انتخاب شوند.
رئیسجمهور با بیان اینکه همین است که گره ذهنی ایجاد و بعد به یک مساله تبدیل میشود. گره ذهنی یک شبه ایجاد نمیشود بلکه بر اثر عملکرد ماست، اظهار کرد: بنابراین جذب و نگهداری و ارتقای نیروی انسانی باید براساس ضوابط باشد. اگر ضوابط نباشد حق بدهید کارمندی بگوید سالهاست همین گونه در این اداره هستیم. عدالت اداری باید در همه حوزهها وجود داشته باشد و عدالت احساس شود.
نظر شما